Akademik Personel İlanları Başvuru Belgeleri Sorunsalı

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
yeni başlık açmayayım benim de aklıma takılan birşeyler var.

1-) ben lisans öğrenimim sırasında ssk'lı olarak 1 yıl çalıştım. lisans mezuniyeti sonrası da 2 farklı şirkette toplam 1 yıl ssk'lı olarak çalıştım. 2 yıl tecrube isteyen yerlerde bu sorun teşkil eder mi?
2-) çalıştığım şirketten üçünden de ayrı ayrı belge mi almam gerekir? bu şirketler belgeyi vermekle yükümlümüdür? zorluk çıkartabilirler mi? ya şirket kapanmışsa ne yapacağım?

teşekkürler.
Lisans mezuniiyeti öncesi olan çalışmalar sayılmıyor bu konuda YÖK'ün görüşü var ataması yapılmayanlar oldu.
sgk dökümünü benden mi ister? yoksa sosyal güvenli kurumundan mı benim sigortam hiç yatmadı

Siz belgeliyorsunuz, yoksa onlar sgk'dan kontrol ediyorlar ama bu konuda insiyatif kullanabilirler.

springkar

Öğrenci
myolar için 2 tecrübe şartı olan üni.ler var acaba yüksek lisans bu iki yıl şartı karşılar mı? bazı yerlerde karşılar diye yazıyordu ama emin olamıyorum ?

_determined_

Öğrenci
hocam merhabalar, 19 mayıs üniv. (tarih b.) araş. gör. kadrosuda tecrübe belgesi istemiş; gönderilmesi zorunlumudur? benim bildiğim öğr. gör. kadroları için tecrübe isteniyordu. ayrıca yükseklisans böyle bir durumda tecrübe belgesi olarak gösterebilinir mi? teşekkür ederim

- - - Güncellendi - - -

Araştırma görevlileri için tecrübe belgesi olmaz ilanda yazsa bile kopyala yapıştır belgeleridir o sadece öğretim görevlisi ilanında istenir. Ama hali hazırda akademik bir kadrodaysanız hizmet belgenizi üniversitenizin personel dairesi başkanlığınızdan alabilirsiniz. Hemen veriyorlar tecrübe belgesine ihtiyacınız yok. Detaylı bilgi: http://www.akademikpersonel.org/arastirma-gorevlisi/4023-hizmet-belgesi-nedir-alabilirim.html

hocam merhabalar, 19 mayıs üniv. (tarih b.) araş. gör. kadrosuda tecrübe belgesi istemiş; gönderilmesi zorunlumudur? benim bildiğim öğr. gör. kadroları için tecrübe isteniyordu. ayrıca yükseklisans böyle bir durumda tecrübe belgesi olarak gösterebilinir mi? teşekkür ederim

- - - Güncellendi - - -

Araştırma görevlileri için tecrübe belgesi olmaz ilanda yazsa bile kopyala yapıştır belgeleridir o sadece öğretim görevlisi ilanında istenir. Ama hali hazırda akademik bir kadrodaysanız hizmet belgenizi üniversitenizin personel dairesi başkanlığınızdan alabilirsiniz. Hemen veriyorlar tecrübe belgesine ihtiyacınız yok. Detaylı bilgi: http://www.akademikpersonel.org/arastirma-gorevlisi/4023-hizmet-belgesi-nedir-alabilirim.html

hocam ilan edilen araş. gör. kadrosunun kadro derecesi 4, iş tecrübesi olmayan birinin (tabii yükseklisans tecrübe olarak kabul ediliyorsa o ayrı) bu kadroya başvurması mümkün mü?teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam ben bir öğretim görevlisi kadrosuna başvurdum. Şartlarda 2 yıl tecrübe veya alanında yüksek lisans yapmış olmak şartı vardı. Ben de diğer istenen belgelerle beraber onaylı yl diplomamı gönderdim. Fakat şartları şağlamıyor diye elendim. Sebebi sizce nedir, başka ne gerekiyor?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici

hocam ilan edilen araş. gör. kadrosunun kadro derecesi 4, iş tecrübesi olmayan birinin (tabii yükseklisans tecrübe olarak kabul ediliyorsa o ayrı) bu kadroya başvurması mümkün mü?teşekkür ederim.
Tecrübe belgesi istenmiyor alttaki açıklamaları kopyala yapıştır yapmışlardır. Kadro derecesi 4 olanlara artık başka derece kalmadığı için başvuru kabul ediliyor.

Hocam ben bir öğretim görevlisi kadrosuna başvurdum. Şartlarda 2 yıl tecrübe veya alanında yüksek lisans yapmış olmak şartı vardı. Ben de diğer istenen belgelerle beraber onaylı yl diplomamı gönderdim. Fakat şartları şağlamıyor diye elendim. Sebebi sizce nedir, başka ne gerekiyor?
Merhaba, mezuniyet şartını taşımıyor olabilirsiniz yüksek lisans alanınızla yoksa kabul edilmeliydi.

A

Akademik Forum

Guest
merhaba nazmi hocam bazı myo'lar 3 yıl yada 5 yıl tecrübe isteyebiliyorlar bunlara 2 yıl tecrübeyle başvurursak elenirmiyiz?

ve 3 yıl tecrübe istenen yere yüksek lisans + 1 yıl tecrübe (2+1 den) kabul görür mü?

değerli cevabınız için şimdiden çok teşekkürler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhaba nazmi hocam bazı myo'lar 3 yıl yada 5 yıl tecrübe isteyebiliyorlar bunlara 2 yıl tecrübeyle başvurursak elenirmiyiz?

ve 3 yıl tecrübe istenen yere yüksek lisans + 1 yıl tecrübe (2+1 den) kabul görür mü?

değerli cevabınız için şimdiden çok teşekkürler
Bu ilanlarda istenilen tecrübe kişiyi işaret eden tecrübelerdedir, o yüzden zaten elemeye fırsat aradıklarından değerlendirmeye bile almazlar. Yüksek lisans + 1yıl da olmuyor maalesef :)

Engin_

Öğrenci

Sercan

Profesör
Son düzenleme:

Engin_

Öğrenci
Son düzenleme:

Sercan

Profesör

Sercan

Profesör

Engin_

Öğrenci
Hocam şimdi mesajınızı düzenleyerek doğru linki verdiniz sanırım. Bu yeni verdiğiniz linkte ki ilan Ar. Gör. ilanı. Ancak dil şartı istenmemiş olması garip, hemde vakıf üniversitesi. :ambivalence: Bunu da görmüş olduk :)

Benim sorum dil puanı şartı olmamasına rağmen neden dil belgesi istiyor(alt kısımda) Okulu arıyorum sürekli meşgul.

Sercan

Profesör
Benim sorum dil puanı şartı olmamasına rağmen neden dil belgesi istiyor(alt kısımda) Okulu arıyorum sürekli meşgul.

Hocam üniversitenin bütün ilanların, Ör. Gör. ve Ar. Gör., istenilen belgeleri aynı. Dil şartı istenilen bölümler için geçerli olabilir, istenilen belgeler copy-paste yapıldığı için dikkat edilmemiş olabilir. Sizin başvuracağınız ilanda dil şartı gözükmüyor. O yüzden dil belgesi istenmez sizden. Hocam üniversiteyi aramaya devam edin. En sağlıklı bilgiyi onlar verir. Gelişmeleri buradan duyurursanız memnun olurum hocam. Bende merak ettim, vakıf üniversitesi Ar. Gör. alacak ve dil puanı istemeyecek :ambivalence:

Ş

ŞaRk

Guest
Nazmi hocam, bir yorumunuzda lisans mezuniyeti öncesi edinilen tecrübelerin sayılmadığını yazmışsınız.
Benim başvurmak istediğim bir okutmanlık kadrosunda 2 senelik öğretmenlik tecrübesi istiyor. mezuniyetten sonra 1 yıllık tecrübem var. Bir de 3. sınıftayken bir devlet okulunda 1 yıl ücretli öğretmenlik olarak görev yapmıştım.
Ben, açıköğretim İÖLP mezunuyum. 3. sınıftayken bize böyle bir şans tanınmıştı.
Peki, açılan kadroya başvurmak istediğimde bu, tecrübe olarak sayılmaz mı?
Yardım ederseniz sevinirim.