Akademik Personel İlanları Başvuru Belgeleri Sorunsalı

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi hocam, bir yorumunuzda lisans mezuniyeti öncesi edinilen tecrübelerin sayılmadığını yazmışsınız.
Benim başvurmak istediğim bir okutmanlık kadrosunda 2 senelik öğretmenlik tecrübesi istiyor. mezuniyetten sonra 1 yıllık tecrübem var. Bir de 3. sınıftayken bir devlet okulunda 1 yıl ücretli öğretmenlik olarak görev yapmıştım.
Ben, açıköğretim İÖLP mezunuyum. 3. sınıftayken bize böyle bir şans tanınmıştı.
Peki, açılan kadroya başvurmak istediğimde bu, tecrübe olarak sayılmaz mı?
Yardım ederseniz sevinirim.
Hocam YÖK tecrübenin ancak mezuniyet sonrası elde edilebilen bir deneyim olduğunu belirten yazı göndermiştir bu görüşe uymamak üniversitenin elindedir.

m4ri

Öğrenci
Şimdi benim de bir sorum olacak. Başvuracağım ilanda şu şu şu bölümlerden lisans mezunu olmak demiş. Ve şartlara da eklemiş "Alanında tecrübe belgesi". Ben kendi alanımda özel sektörde çalışıyorum ve henüz 2 aydır sigortalıyım. Ne belgesi alıp da sunacağım anlamadım?
Yardımcı olursanız sevinirim.

ahmedoff

Profesör
Şimdi benim de bir sorum olacak. Başvuracağım ilanda şu şu şu bölümlerden lisans mezunu olmak demiş. Ve şartlara da eklemiş "Alanında tecrübe belgesi". Ben kendi alanımda özel sektörde çalışıyorum ve henüz 2 aydır sigortalıyım. Ne belgesi alıp da sunacağım anlamadım?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Çalıştığınız yerden alınan, orada hangi tarihten itibaren hangi pozisyonda çalıştığınıza dair belge isteniyor.

Ericsson A1018 cihazımdan gönderildi

Son düzenleme:

arch48

Öğrenci
Merhaba, başvuru yapacağım ilanda yüksek lisans yapıyor olma koşulu istiyorlar ama istenen belgelerde öğrenci belgesi yok, personel dairesini arayıp sprduğumda da orda ne yazıyorsa o dediler, öyleyse insanlar nasıl ispatlayacaklar yüksek lisams yaptığını. İlana başvurup, ilk 10 a girip başkalarının hakkını yiyenler olabilir bunun nasıl önüne geçilşyor bilen var mı acaba? Şimdiden teşekkürler...

ahmedoff

Profesör
Merhaba, başvuru yapacağım ilanda yüksek lisans yapıyor olma koşulu istiyorlar ama istenen belgelerde öğrenci belgesi yok, personel dairesini arayıp sprduğumda da orda ne yazıyorsa o dediler, öyleyse insanlar nasıl ispatlayacaklar yüksek lisams yaptığını. İlana başvurup, ilk 10 a girip başkalarının hakkını yiyenler olabilir bunun nasıl önüne geçilşyor bilen var mı acaba? Şimdiden teşekkürler...

Ön değerlendirmede öncelikle özel şartın sağlanıp sağlanmadığı kontrol ediliyor. İstenen belgelerde yoksa bile eklemeniz lazım, aksi takdirde ön değerlendirme sırasında elenirsiniz. Özel şartta 2 yıl deneyim istenen ilanlarda da tecrübe belgesinin istenmediğini ve ön değerlendirme sonucunda tecrübe belgesi eksik olanların elendiğini çok gördük. Personeli değil, bizi dinleyin)

arch48

Öğrenci
Ön değerlendirmede öncelikle özel şartın sağlanıp sağlanmadığı kontrol ediliyor. İstenen belgelerde yoksa bile eklemeniz lazım, aksi takdirde ön değerlendirme sırasında elenirsiniz. Özel şartta 2 yıl deneyim istenen ilanlarda da tecrübe belgesinin istenmediğini ve ön değerlendirme sonucunda tecrübe belgesi eksik olanların elendiğini çok gördük. Personeli değil, bizi dinleyin)

Ben zaten öğrenci belgesi hazırladım da yazmamaları ilginç geldi belge olmadan kabul ederlerse başkalarımımdiye düşünmüştüm, öğremci belgesi yeterli olur heralde yüksek lisans transkripti gerekir mi acaba peki ?

boskume

Öğrenci
Merhabalar.
Başvuracağım ilan için "lisansüstü eğitim gördüğüne dair belge" isteniyor. Lisansüstü öğrenci belgesi bunu karşılar mı ya da bunu karşılayan belge hangisidir?
Bir diğer sorum ise var olan öğrenci belgem ta kasım 2013ten kalma, on ay olmuş alalı. Ayrıca lisans transkripti de isteniyor ve onu da mart 2014te almışım. Bu eskilikteki belgeler iş görür mü? Ben de isterdim taze taze alayım yollayayım ama okuduğum okullar memleketime 11 saat uzaklıkta :(

Sercan

Profesör
Merhabalar.
Başvuracağım ilan için "lisansüstü eğitim gördüğüne dair belge" isteniyor. Lisansüstü öğrenci belgesi bunu karşılar mı ya da bunu karşılayan belge hangisidir?
Bir diğer sorum ise var olan öğrenci belgem ta kasım 2013ten kalma, on ay olmuş alalı. Ayrıca lisans transkripti de isteniyor ve onu da mart 2014te almışım. Bu eskilikteki belgeler iş görür mü? Ben de isterdim taze taze alayım yollayayım ama okuduğum okullar memleketime 11 saat uzaklıkta :(

Hocam öğrenci belgesi artık e-devlet üzerinden ücretsiz şekilde alınıyor. Lisans Transkript 'ın zamanının hiç bir önemi yok. Sonuçta mezunsunuz :encouragement:

boskume

Öğrenci
Henüz e-devlet şifrem yok, o yüzden bakamıyorum da birden fazla kez alabiliyor muyuz bu yolla belgeyi? ya da bir atıyorum "ayda birden fazla kere alamazsınız" gibi bir kısıtlama var mı?

Sercan

Profesör
Henüz e-devlet şifrem yok, o yüzden bakamıyorum da birden fazla kez alabiliyor muyuz bu yolla belgeyi? ya da bir atıyorum "ayda birden fazla kere alamazsınız" gibi bir kısıtlama var mı?

E-devlet şifrenizi PTT'den alabilirsiniz hocam, yanılmıyorsam 3 TL ücreti vardı. Valla ben en az 4 defa çıkardım sorun yok. Zaten yeni başladılar bu hizmete, herkes denemek için en az 3-5 defa belge oluşturacaktır, malum biz biraz meraklı bir milletiz :applause:

boskume

Öğrenci
pTT olduğu için henüz yok. Malum bu saatte açık PTT şubesi bulmak zor. Bir hafta sonra ders kaydım var, bi deneme amaçlı alırım bi de kayıttan sonra alırım diye düşündüm de. Araştırma görevliliği başvurusu için kabul edilir, öyle değil mi? Uzatıyorum böyle afedersiniz ama insan uzak olunca, emin olmak istiyor. Yoksa süreyi kaçırabilirim.

Sercan

Profesör
pTT olduğu için henüz yok. Malum bu saatte açık PTT şubesi bulmak zor. Bir hafta sonra ders kaydım var, bi deneme amaçlı alırım bi de kayıttan sonra alırım diye düşündüm de. Araştırma görevliliği başvurusu için kabul edilir, öyle değil mi? Uzatıyorum böyle afedersiniz ama insan uzak olunca, emin olmak istiyor. Yoksa süreyi kaçırabilirim.

Evet hocam kabul ediliyor. Emin olmak için başvuracağınız üniversite ile görüşün. Ben daha yakın zamanda kullandım hiç bir sorun yaşamadım. Müsait olduğunuz bir zamanda merkez PTT şubesinden alabilirsiniz, malesef bütün şubelerden alamıyorsunuz.

dorukan

Öğrenci
Merhabalar,
Ben bir uzman kadrosuna başvurmak istiyorum. İlanda deneyim belgesi ve bunu destekleyecek SGK prim dökümü istiyorlar. Kamu da çalışmışlar için ise hizmet belgesi istiyorlar. Ben daha önce 3 yıla yakın araştırma görevlisi olarak çalıştım (50d den atıldım). Bu ilana başvururken SGK prim dökümü de vermem gerekli mi yoksa sadece üniversiteden alacağım hizmet belgesi yeterli olur mu? (SGK prim dökümü vermek gerekli ise bunu nereden alabilirim. e-devlet üzerinden verilende resmi işlemlerde kullanılamaz yazıyor.)

kubosh

Öğrenci
Muhtar sadece nüfus cüzdanı sureti verir ve o sizden istenilen belgeyi karşılamaz.
Hizmet belgesi emekli sandığına bağlı olan devlet memurlarına verilir sizin sigortanız ssk tarafından yapılıyorsa yani emekli sicin numaranız yoksa o belgeyi alamazsınız. Hizmet belgesi tecrübe belgesi demek değildir. Ama ssk dökümü tecrübe belgesini destekler.

Nazmi hocam merhaba
Uzmanlık kadrosu için başvuruda bulunacağım. 5 yıldır mebde kadrolu olarak çalışıyorum. İlanda hem deneyim belgesi hem de hizmet belgesi istenmiş. Ben okulumdan hizmet belgesi aldım. Bu yeterli olur mu?
Bir de onaylı diploma yerine yeni sistem olan e-devlet üzerinden mezuniyet belgesi alsam geçerli olur mu?