657 sayılı devlet memurluğuna gitmemek 50/d kadrosuna girmeyi etkiler mi peki?
Hiç bir şekilde etkilemez. 657 ve akademik kadrolar birbirini istifa vs durumlarda asla etkilemez.
657 sayılı devlet memurluğuna gitmemek 50/d kadrosuna girmeyi etkiler mi peki?
iyi geceler, çok sıkıştım, yanıt ve yorumlarınıza ihtiyacım var Nazmi hocam ve arkadaşlar. Araştırma görevlisiyim, mesleği bırakma kararı aldım ve özel bir kurumda iş buldum, kurum bir hafta içinde başlamamı istiyor. üniversitemse gidişimde zorluk gösteriyor, dilekçemi kabul etmeyi erteliyor. ben dilekçemi bıraktığım anda çıkıp gidebilir miyim yoksa 15 günlük bekleme süresi vs diyorlar ona tabi miyim?
iyi geceler, çok sıkıştım, yanıt ve yorumlarınıza ihtiyacım var Nazmi hocam ve arkadaşlar. Araştırma görevlisiyim, mesleği bırakma kararı aldım ve özel bir kurumda iş buldum, kurum bir hafta içinde başlamamı istiyor. üniversitemse gidişimde zorluk gösteriyor, dilekçemi kabul etmeyi erteliyor. ben dilekçemi bıraktığım anda çıkıp gidebilir miyim yoksa 15 günlük bekleme süresi vs diyorlar ona tabi miyim?
- - - Güncellendi - - -
Merhaba, yanıt ve yorumlarınıza ihtiyacım var Nazmi hocam ve arkadaşlar. Araştırma görevlisiyim, mesleği bırakma kararı aldım ve özel bir kurumda iş buldum, kurum bir hafta içinde başlamamı istiyor. üniversitemse gidişimde zorluk gösteriyor, dilekçemi kabul etmeyi erteliyor. ben dilekçemi bıraktığım anda çıkıp gidebilir miyim yoksa 15 günlük bekleme süresi vs diyorlar ona tabi miyim?
Akademik kadrolar hakkında en çok sorulan sorulardan biri istifa ile ilgili olandır. Akademik kadrolar bir kamu görevliliği kadrosu olmasına rağmen yine de 657 devlet memurluğunun şartlarından özellikle istifa bakımından farklıdır. 657 sayılı devlet memurları kanununa göre istifa ettikten sonra 6 ay başka bir memurluk kadrosunda işe başlayamazsınız ve üstsüte 2 kere istifa ederseniz istifa hakkınız biter ve bir daha memuriyete geri dönemezsiniz.
Ancak akademik kadrolarda durum farklıdır. Devlet Personel Dairesi Başkanlığının görüşüne göre;
"ÖZET-8: Devlet memurluğundan İstifa suretiyle ayrılıp, 2547 sayılı Kanuna tabi akademik kadrolara atananların 657 sayılı Kanunun 97 nci maddesinde öngörülen bekleme sürelerine tabi olmadıkları hk. (07/01/1994)
657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi bir görevde çalışmakta iken istifa etmek suretiyle akademik bir kadroya atanmada, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 97 nci maddesinde belirtilen bekleme sürelerinin uygulanıp uygulanmayacağı hakkındaki yazma incelenmiştir.
Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 97 nci maddesinde, Devlet memurluğundan çekilmiş bulunanların tekrar bu Kanuna tabi bir Devlet memurluğuna atanabilmeleri için beklemeleri gerekli olan süreler düzenlenmiş bulunmaktadır.
2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu kapsamında akademik statüde görev yapan personel ise, 2914 sayılı Yüksek öğretim Personel Kanunu hükümlerine tabi bulunmaktadır.
Bu itibarla, Devlet memurluğu görevinden istifa etmiş bulunanların, 2914 sayılı Yüksek Öğretim Personel Kanunu kapsamındaki akademik kadrolara atanmalarında, 657 sayılı Kanunun 97 nci maddesinde öngörülen bekleme sürelerine tabi olmadıkları mütalaa edilmektedir."
Kısacası akademik kadrolardan istifa için bir sayı veya süre sınırı bulunamaktadır. İstifa ettiğinizde bir başka kamu görevliliği kadrosunda hemen göreve başlayabilirsiniz.
benim sorum tam tersi durum için yani araştırma görevlisi olduktan sonra hakim veya savcı veya başka bir kamu görevlisi olabilmemiz için bir bekleme süresi var mı? teşekkürler
Vahdet hocam yanlış anlamadıysam 33-a dan 50/d ye geçişte de bir sınır yok herhalde istifa sayı ve süresi bakımından ?
Hocam herhangi bir değişiklik mi söz konusu olacak yoksa? duuymlar o şekilde mi? ben cari usul 33a lı araştırma görevlisiyim. bu hafta istifa edip öyp ye başvurmayı düşünyorum...Sınır yok fakat şimdilik. YÖK Yürütme Kurulu'nda görüşülüp karar çıkarsa iş değişir. Ama herhangi bir değişiklik yok.
YÖKpersonel kanunu değişmedikçe bir şey olmaz o da gündem de yok.Hocam herhangi bir değişiklik mi söz konusu olacak yoksa? duuymlar o şekilde mi? ben cari usul 33a lı araştırma görevlisiyim. bu hafta istifa edip öyp ye başvurmayı düşünyorum...
Hayır şimdilik derken Yürütme Kurulu Kararı çıkarsa söylediklerimizin geçerliliği de bitiyor. Fakat ÖYP'li arkadaşlarımızın istifa etmemeleri için Senet zorunluluğunu getirmeleri üzerine yapabilirler bunu da göz ardı etmeyin. Bir daha da bu görüşümü yazmayacağım. Uyuyan devi uyandırmamak lazım. IELTS konusunda bir fısıltı gazetesi ön nabız yoklama yapıldı sonrasında Yürütme Kurulu Kararı bekler olduk. Ülkemizde radikal kararlar bu şekilde alınıyor. Plan program yerine nabız-kamuoyu yoklaması. Başarılar.Hocam herhangi bir değişiklik mi söz konusu olacak yoksa? duuymlar o şekilde mi? ben cari usul 33a lı araştırma görevlisiyim. bu hafta istifa edip öyp ye başvurmayı düşünyorum...
Merhabalar
Ben 2012 temmuz atamalarında öyp ile atandım.Dil kursuna gittim ve senedimde eğitim aldığım süre boyunca hizmet edeceğim yazıyor.7 ay sürdü dil kursum dili geçtim. Öypye atandığımda yüksek lisans yapıyordum dili geçince üniversitemden görevlendirme istedim Mayıs ayında 39 vermediler 35 işlemleri başladı sürekli aksilik oldu. Yökten görevlendirme kararım çıktı lakin abd yi yanlış yazdıkları için atamam yapılmadı.sorum şu olacak;
yeniden öypyi tercih ettim ve kazandım.Mecburi hizmetimin 6 ayını da tamamladım. Yökü aradığımda tercih edebilirsiniz problem yok demişti.Ben şimdi üniversiteme gidip istifa mı etmeliyim evraklarımı teslim etmeden önce yeni üniversiteye yoksa evrakları teslim ettikten sonra mı istifa etmeliyim ya da muvafakat durumu olur mu üniversitemin yardımcı olacağını sanmıyorum bu konuda.ne yapmalıyım?
yardımcı olursanız çok sevinirim.