Akademik Personel Olmak İçin Ne Yapmak Lazım

ltfllh

Öğrenci
akademik personel olabilmek ve yüksek lisans yapmak için ne yapmam lazım ve yüksek lisans başvuruları ne zaman başlar ?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Öncelikle ALES ve KPDS-ÜDS gibi sınavlara girmeniz gerekiyor. Akademik personel olabilmek için baraj puanı ALES 70'dir. Alanınıza göre o puanı almanız lazım. Tabiki bu sadece başvuru için yeterli olacaktır, kazanmak için daha yüksek puanlar elde etmelisiniz. Bu puanlar aynı zamanda yüksek lisans için de geçerlidir. Akademik kadro hayaliniz varsa tezli bir yüksek lisansa başlamanızı öneririm, ocak ayında duyurular başlar biz de yayınlarız yüksek lisans ilanlarını. Ancak lisans mezunu olarak da ÖYP ile ile akademisyenliğe başvurabilirsiniz. ÖYP hakkında detaylı bilgiler ve cevaplar için ÖYP'ye özel sitemiz olan ÖYP 2012-ÖYP 2013-ÖYP Başvuru-ÖYP Nedir-ÖYP Puan Hesaplama | Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı 'yi ziyaret edebilirsiniz.
 

ltfllh

Öğrenci
halkla ilişkiler ve tanıtım öğrencisiym hangi alanda yüksek lisans yapmalıyım ve tezli ile tezsiz yüksek lisans arasındaki fark nedir ?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Akademik personel olmak istiyorsanız kendi alanınızdan devam etmek sizin için daha faydalı olacaktır. Tezli yüksek lisans size araştırmayı, makale yazmayı, proje geliştirmryi kısacası akademik hayata hazırlığı öğretir. Tezsiz ise genelde başka bir işte çalışanlar için bir master derecesi almak üzere yapılan bir yüksek lisanstır. 3 veya 4 dönem derslere girer ve bir araştırma projesi teslim ederek mezun olursunuz. Yine genellikle 2. öğretim yani akşamları verilen eğitimlerdir ve tezsizlerin hepsi ücretlidir. 2 binden başlar 5 bine kadar tezsiz programlar vardır ve adı üstünde tez yazılmaz.
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Sınır yok sadece araştırma görevliliği için 35 yaşını doldurmamış olmanız lazım.
 

ltfllh

Öğrenci
araştırma görevlisi yüksek lisans bitiminde mi olunuyor ve yüksek lisansın akademisyen olmanın dışındaki faydaları nelerdir ?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hayır, yukarıda da belirtmiştim. Lisans mezunu olarak da araştırma görevlisi olabilirsiniz. Faydası sizin beklentilerinize bağlı, alanınızda uzmanlaşırsınız yüksek lisans ile.
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
lisans mezunu olarak araştırma görevlisi nasıl olunulur ?
ÖYP ile veya cari alımlar ile olunur. ÖYP'de dil puanı başvuru için şart değildir. Diğer ilanlar için dil puanı en az 50 olmalı. Yine ilk mesajda dediğim gibi ALES puanınız olmalı en az 70 sonra ilanlara başvuru yaparsınız. ÖYP senede iki kere olur verdiğim linkten takip edebilirsiniz. Cari alımlarda YÖK'ün sayfasında araştırma görevlisi ilanları var ordan takip edebilirsiniz.
 

ltfllh

Öğrenci
ales e girmek ve mezun olduktan sonra araştırma görevlisi , oyp , yüksek lisans başvuruları yapabilirim . öyp sitesi ve yök ü takip etsem yeterli o zaman değil mi ?
 

ltfllh

Öğrenci
yüksek lisans başvuruları genelde ne zaman başlar ve başvuru yapabiliceğim okulları görebileceğim klavuz gibi bişi varmıdır ?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Kılavuz yok, iletişim fakültelerinin olduğu tüm üniversiteler açar sizin bölümünüzü. Ocak ve Haziran ayında başlar onları da yayınlıyoruz başvurular başlayınca.
 

ltfllh

Öğrenci
ilk bahar döneminde ales , kpds , üds sınavlarına gircem ve 2012-2013 eğitim öğretim döneminde mezun inş mezun olcam haziran ayındamı başvurayım ?
 
A

Akademik Forum

Guest
ales

Alese yüksek lisans için başvurdum ama aldığım puanla öypye başvurabilirmiyim
 
A

Akademik Forum

Guest
Akademik personel

Açık Öğretim İşletme mezunuyum yüksek lisans yapmak istiyorum hangi bölümde yapmalıyım , akademik personel oplarak bunu yapabilir miyim?
 

Hilal Hoca

Öğrenci
vakıf üniversitesinde myo da Öğretim Görevlisiyim. Atandığım ve mezun olduğum alan sözel ancak, yüksek lisansım Ea ve böyle bir kadroya başvurduğumda Ales ta Ea puan türüme mi bakılacak yoksa mezun olduğum alana mı? Bir de bazı hoca arkadaşlarım Öğr. Gör. unvanını aldığım için artık Ales puan türüme gerek olmadığını söyledi. Ne yapacağımı bilmiyorum.
 
Üst