Akademisyen Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Mr December

Baş Editör
Öyp ile mesela maliye teorisi bölümüne başvurdum x üniversitenin ve atandım. Ama yüksek lisans yapmadım.
Bu durumda araştırma görevlisi olup hemde yüksek lisans yapma şansım varmı aynı üniversitede ?

ÖYP kapsamında lisansüstü eğitim almanız zorunludur. Atandıktan sonra atandığınız yerde eğitim var ise orada eğitim alırsınız, yok ise eğitim tercihi yapıp kadro nakli gerçekleştirirsiniz.

kemal.han

Öğrenci
ÖYP kapsamında lisansüstü eğitim almanız zorunludur. Atandıktan sonra atandığınız yerde eğitim var ise orada eğitim alırsınız, yok ise eğitim tercihi yapıp kadro nakli gerçekleştirirsiniz.
Peki ben ticaret hukuku bölümüne araştırma görevlisi olarak atandım diyelim. Yüksek lisansıda bu bölümden mi yapmalıyım ?

kemal.han

Öğrenci
Son bir şey daha sormak istiyorum vaktiniz var ise. Bu sene Celal bayar üniversitesinden mezun olacağım. Not ortamamada 2.80 gibi bir şey olacak. Transkripte 2.70 ve puan yazıyor. bu ikisi olunca sanırım yök dönüşüm tablosunu kullanacağız. Bu durumda lisans puanım 70 gibi bir not oluyor.
Alesten 85 yds sınavından 50 aldığımda öyp puanım 75 oluyor. İktisat mezunu olarak bu puan ile atanmam imkansız.
İngilizcem yazıf 1 sene kursan gidersem en fazla 60 olur.
Sizce araştırma görevliğinden vaz mı geçmeliyim ?

Mr December

Baş Editör
Son bir şey daha sormak istiyorum vaktiniz var ise. Bu sene Celal bayar üniversitesinden mezun olacağım. Not ortamamada 2.80 gibi bir şey olacak. Transkripte 2.70 ve puan yazıyor. bu ikisi olunca sanırım yök dönüşüm tablosunu kullanacağız. Bu durumda lisans puanım 70 gibi bir not oluyor.
Alesten 85 yds sınavından 50 aldığımda öyp puanım 75 oluyor. İktisat mezunu olarak bu puan ile atanmam imkansız.
İngilizcem yazıf 1 sene kursan gidersem en fazla 60 olur.
Sizce araştırma görevliğinden vaz mı geçmeliyim ?

Ne hayaliniz var ise üzerine gidin ama ÖYP durumunda o puanla atanmanız biraz zor olabilir maalesef.

fedailer

Öğrenci
merhaba,

Vakıf Üniversitesinde Doktora yaparken, devlet üniversitesinden kadroya kabul alabilir miyim, eger alinirsam egitimim yarida kalmis olmicak mi? yoksa Doktoranin bitmesini mi beklemem gerekiyor kadroya basvurmak icin?

- - - Güncellendi - - -

merhaba,

Vakıf Üniversitesinde Doktora yaparken, devlet üniversitesinden kadroya kabul alabilir miyim, eger alinirsam egitimim yarida kalmis olmicak mi? yoksa Doktoranin bitmesini mi beklemem gerekiyor kadroya basvurmak icin?

Bebegüm

Öğrenci
merhaba,

- - - Güncellendi - - -

merhaba,

Diyelim ki doktora programının olmadığı bir üniversiteye yerleştiniz, o halde derslerinize devam etmeniz için git gel yapmanıza izin verirler, doktora programı olan bir yerde ise burada devam et denebilir. Böyle bir durumda da derslerinizi saydırırsınız diye düşünüyorum.

fedailer

Öğrenci
Diyelim ki doktora programının olmadığı bir üniversiteye yerleştiniz, o halde derslerinize devam etmeniz için git gel yapmanıza izin verirler, doktora programı olan bir yerde ise burada devam et denebilir. Böyle bir durumda da derslerinizi saydırırsınız diye düşünüyorum.

çok teşekkür ederim, doktora programının eğitim dili İngilizce olan vakıf unv yaptigimda da aynisi gecerli midir? Yani egitim dili rol oynar mi bu süreçte, ders saydirmayi nasil etkiler?

Bebegüm

Öğrenci
çok teşekkür ederim, doktora programının eğitim dili İngilizce olan vakıf unv yaptigimda da aynisi gecerli midir? Yani egitim dili rol oynar mi bu süreçte, ders saydirmayi nasil etkiler?

Sorun olacağını sanmıyorum, sonuçta kendi alanınızla ilgili dersleri başarı ile tamamlıyorsunuz saymaları lazım, sorun olmayacağını umalım :)

Mr December

Baş Editör

İngilizce bir okuldan TR bir okula gittiğinizde sorun olmayacaktır, Türkçe bir okuldan İNG bir okula giderseniz belki sorun çıkabilir o da çok zor.
Mesela lisans seviyesinde Türkçe bir okuldan alınan derslerimi İngilizce olan bir okula saydırdım. Aynı şekilde İngilizce bir okuldan aldığım dersleri de Türkçe bir okula saydırdım. Sorun olmadı.

kemal.han

Öğrenci
Arkadaşkar ben nasıl bir yok izeleyeyim artık bir karar vermem gerekiyor.
Aleste 80-90 arası alırım rahat. İngilizcem sıfır 1 sene dil çalısıp 65 civarı alırım. Okul ortalamada 68.
Öyp puanım 76-77 çıkıyor. Puanla İktisat için çok zor ama. Maliye- işletme bölümlernden de araştırma görevlisi olma şansım biraz düşük gibi. Nasıl bir yol izlemeliyim ? Vaz mı geçmeliyim ?

fedailer

Öğrenci
İngilizce bir okuldan TR bir okula gittiğinizde sorun olmayacaktır, Türkçe bir okuldan İNG bir okula giderseniz belki sorun çıkabilir o da çok zor.
Mesela lisans seviyesinde Türkçe bir okuldan alınan derslerimi İngilizce olan bir okula saydırdım. Aynı şekilde İngilizce bir okuldan aldığım dersleri de Türkçe bir okula saydırdım. Sorun olmadı.
Teşekkürler çok sağolun.

kartpostal

Öğrenci
Merhabalar,

Memurken yüksek lisans yaptım. Mülakat, dil ve ALES gibi şartları yerine getirebildiğim taktirde doktoraya üniversitede öğretim görevlisi olarak alınma imkanım var mı? Bunun için araştırma görevlisi olarak yüksek lisans yapma gibi bir koşul yok diye biliyorum, doğru mudur?

Sercan

Profesör
Merhabalar,

Memurken yüksek lisans yaptım. Mülakat, dil ve ALES gibi şartları yerine getirebildiğim taktirde doktoraya üniversitede öğretim görevlisi olarak alınma imkanım var mı? Bunun için araştırma görevlisi olarak yüksek lisans yapma gibi bir koşul yok diye biliyorum, doğru mudur?

Aynı soruyu birden fazla konu altına sormamaya özen gösterelim :encouragement: Bahsettiğiniz durum Ar. Gör. ler için çok nadir bir durumdur. Cari olarak atanmış bazı hocalarımız Arş. Gör. olarak emekli olmuşlardır. Ama sizin bahsettiğiniz durum daha çok Öğr. Gör. kadroları için geçerlidir. Özel şartlarında Yüksek lisans ve/veya meslek deneyimi isterler. Yani YL ve Doktora olmadan kadro bulabilirsiniz çok rahat.

kartpostal

Öğrenci
Sorumu yanlış başlık altında sorduğumu düşünerek, yeni başlık altında tekrar sormuştum, özür dilerim :angel:

Zihnim biraz karıştı. Sorumu daha açık şekilde yinelemek istedim.

Uzman olarak bir bakanlığa bağlı şekilde görev yapmaktayım. Doktora yaparken aynı işime devam edebilirim, ancak ben tercihen doktora yaparken kadromun üniversiteye geçmesini dolayısıyla var olan işimden ayrılmayı istiyorum.
1-Doktora için alımlarda bu ikisi farklılaşıyor mu? (Öğretim görevlisi olmak üzere alınanlar ve dışarıdan doktora yaparak ünvanı almak için alınanlar olmak üzere)
2-Yüksek lisansımı araştırma görevlisi olarak yapmadığım halde kadrom üniversiteye geçecek şekilde doktoraya başlayabilirim şeklinde anladım cevabı doğru mudur?

J

jacobb

Guest
öğretim görevlisi olmak için bazı üni. 2.50 bazıları 2 ortalama istiyormuş bunların listelerı varmı varsa nerden ulaşabılırız yardımcı olursanız cok ıyı olur tesekkur edrım