Akademisyen Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar benim aklımda bir soru varda açıklık getirebilir misiniz? Şimdi bu cari usul alımlarında diyelim ki bir bölüme tek kişi başvuru yaptı ve sınava girdi bu durumda bu kişi almak zorundalar mı? Bu sınavda alması gereken asgari bir puan veya baraj puanı var mıdır?

Merve

Baş Editör
Merhaba arkadaşlar benim aklımda bir soru varda açıklık getirebilir misiniz? Şimdi bu cari usul alımlarında diyelim ki bir bölüme tek kişi başvuru yaptı ve sınava girdi bu durumda bu kişi almak zorundalar mı? Bu sınavda alması gereken asgari bir puan veya baraj puanı var mıdır?
Bilim sınavına girdikten sonra hesaplanan puanların toplamı 65 olmalı. Yani almak zorunda degiller.

A

Akademik Forum

Guest
Sınava tek kişi de girse alınmak zorunda değil. Sınavda en az 65 alınmalı ve ales lisans ortalaması ve yds ortalaması da 65 in altında kalmamalı

- - - Güncellendi - - -

Sınava tek kişi de girse alınmak zorunda değil. Sınavda en az 65 alınmalı ve ales lisans ortalaması ve yds ortalaması da 65 in altında kalmamalı

- - - Güncellendi - - -

Peki dediğiniz gibi ortalamalar 65 üzeri olursa ve tek kişi girerse bu sefer alım zorunlu olur mu?

horozigo

Araştırma Görevlisi
65'i geçerse almamaları için herhangi bir neden kalmıyor. Almayacaklarsa zaten bir şekilde o ortalamanızı 65 yapmamak için sınavdan düşük not veriyorlar.
Sınava tek kişi girip de ortalaması 56 olan bir adayı almadıklarını görmüştüm sonuç sayfasında.

gsamsa

Öğrenci
Ben de şunu merak ediyorum. Bir kadroya atanan kişi göreve başlamazsa yerine en son sıralamada 2. olan kişinin başlama gibi bir durumu söz konusu olabilir mi? Yoksa en baştan bir alım mı yapılır tekrar?

A

aslı.0404

Guest
Yeden ilan edildiyse yedek olan alınır eğer yedek ilan edilmediyse kadro yanar ilerleyen günlerde haftalarda aylarda tekrar ilana çıkabilir.

fooder

Öğrenci
hocam ben yökün yönetmeligini okudum ve kafama takılan bir durum var. biliyorsunuz universitelerde meslek yuksek okulu ve fakultelerden farkli olarak yuksekokullar var. bu yuksekokullara ar.gor yada ogretim gorevlisi olmak icin ilk basta fakultelerdeki gibi %60 ales %40 dil ile mi oluyor yoksa %70 ales %30 diploma notuyla mi

A

Akademik Forum

Guest
ales sözel puanı 70 üstü olan alan dışı başvuru yapabilirmi örneğin işletmeye mezuniyette işletme

sum

Öğrenci
arkadaşlar
1) cari alımla araştırma görevlisi olmak için lisans mezunu olmak yeterli değilmi? illa yüksek lisans mı yapıyor olmak lazım?

2) cari alımda yds den 50 almak şart mı?

3) öyp ile atama için alan sınavına girmek şart mı? ben giremedim :/

Merve

Baş Editör
arkadaşlar
1) cari alımla araştırma görevlisi olmak için lisans mezunu olmak yeterli değilmi? illa yüksek lisans mı yapıyor olmak lazım?

2) cari alımda yds den 50 almak şart mı?

3) öyp ile atama için alan sınavına girmek şart mı? ben giremedim :/

Merhaba,
İlana göre değişiyor. Lisans mezunu olmak şartlı ilanlar da var.
Dil puanınız en az 50 olmalı, daha fazlasını isteyenler de olabiliyor.
Bir kaç bölüme alan sınavı yapıldı zaten, geri kalan kadrolar için alan sınavsız alım yapılacak.

Murathan

Öğrenci
Cari alımda 85 ve üstü ALES, 70 ve üstü yabancı dil puanı ve 3.00 üstü ortalaman varsa, haa tabi bir de sağlam torpilin varsa girersin. Bu puanlardan daha aşağı puanı olanlar da kadro bulabiliyor tabi. Ama biraz zor. Çünkü ne kadar yüksek puan o kadar prestij.

sum

Öğrenci
merve hanım cevabınız için teşekkür ederim

- - - Güncellendi - - -

çok istiyorum akademisyen olmayı ama biraz zorlanacağım gibi görünüyor :nonchalance: cevabınız için teşekkür ederim murathan bey

Gokhanerd

Öğrenci
2.10 ortalamalarla araştırma görevlisi olanlar da var, hemde 70-75 ales, 60-65 yds ile.Tabi elinizden geldiğince puanlarınızı yüksek tutun.Yüksek lisans yaparken de hocalarla aranızı iyi tutarsanız,akademisyen olabilmek hayal değil.Benim size tavsiyem alesinizi yüksek tutun ve kendi üniversitenizde yüksek lisans yapın,bu sayede daha kısa sürede akademisyen olursunuz.

S

sevimlişişkolar

Guest
Akademisyenlik

Akademisyenlik ne? Dille mi ilgili? Benim ingilizcem almancam cografyam tarihim iyi. Dille ilgili hangi meslekler var ve ozellikleri nelerdir acaba ogrenebilirmiyim? Bu konu beni fazlasiyla dusundurmekte.

S

sjsjsjsjsj

Guest
demiş ki;

Arkadaşlar ben 8. Sınıf öğrencisiyim bu sene teog sınavına gircen lise tercihi olarak hangi lise seçmeliyim sağlım meslek lisesini mi yoksa başkamı akademisyenliktede üniversitede hemşirelere ders vermek istiyorum yardım edin

A

Akademik Forum

Guest
Iktisat 3. Sınıf öğrncisiyim mezun olunca akademisyen olarak devam etmek istiyorum ne yapmalı nelere agırlık vermeliyim

B

Bayan sosyolog

Guest
Bende sosyoloji ikinci sinif ogrencisiyim ve su an ortalamam 68 akademisyen olmak istiyorum ve bi arkadasim ortalamanin en az 80 olmasi gerekir demisti acaba dogeumu