Akademisyenlerin Yurt Dışı Görevlendirmeleri İptal Edildi Mi?

A

Akademik Forum

Guest
merhaba evet bende 89gunluk gorevli geldim erasmus kapsaminda ve eger donersem hibe sorun olacak ayrica yapmam gereken testlerde var suan durumumuz nedir? kimler ne yapiyor ben beklemedeyim bolume dilekce gonderdim ama belirsiz yani

A

akademik1453

Guest
İyi günler

Hiç geri çağrılan oldu mu? Tübitak bursları ne olacak? Ben de 3 aylığına görevlendirme almıştım ama büyük ihtimalle iptal edilmiş.

A

Akademik Forum

Guest
Acaba daha önceden görevlendirme alanların da çıkışına izin verilmeyecek mi? Zira konferans için konaklama, yol, katılım ücreti olmak üzere tüm masrafları cebimden vermiştim. Katılamayacak olmam beni çok üzecek.
Ben de aynı durumdayım hocam. Bu kadarcık da bizim fedakarlığımız olsun demokrasi için, insanlar canlarını verdi.

A

Akademik Forum

Guest
39. Maddenin son fıkrası hariç olmak üzere demiş açıklamada... yani 39. maddenin son fıkrası ile görevlendirilenler kalabilir anlamında mı acaba??

- - - Güncellendi - - -

Ben 39. maddenin 2. maddesi ve 3. maddesi gereği 3 aylığına araştırma amaçlı yurt dışında görevlendirildim. Umarım beni kapsamıyor...??

Tabi ki sizi de kapsıyor Hocam.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba ben de 2 aylığına gelmiştim. Öyle telefonla maille adam çağırılması çok komik değil mi? Resmi kanaldan çağırılması gerek miyor mu? yani şahsımıza ait bir resmi yazı gibi. Süresi de yok en kısa zaman ne yani. Dünya para harcamışız karşılığını alamadan gel. benim mağduriyetimi kim karşılayacak?

gıdacı

Öğrenci
Hocam mrb, bende Erasmus kapsaminda geldim. Su an beklemedeyim. Ne yapacagimi da bilmiyorum. Siz nasil bir yol izlediniz veya izleyeceksiniz?

grznky

Öğrenci
Hocam mrb, bende Erasmus kapsaminda geldim. Su an beklemedeyim. Ne yapacagimi da bilmiyorum. Siz nasil bir yol izlediniz veya izleyeceksiniz?

Merhaba Gıdacı,
ben de 9 aydan fazladır ERASMUS kapsamında yurtdışındayım. Görevlendirmem bu ayın sonunda bitecek, dün üniversitenin Personel Daire Başkanlığı, Görevlendirme Şube Müdürü ile görüştüm hemen gelip gelmeme hususunda. Görevlendirmeniz bitene kadar kalabilirsiniz, sizleri çağırmıyoruz, dendi.
Bilginize, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba Gıdacı,
ben de 9 aydan fazladır ERASMUS kapsamında yurtdışındayım. Görevlendirmem bu ayın sonunda bitecek, dün üniversitenin Personel Daire Başkanlığı, Görevlendirme Şube Müdürü ile görüştüm hemen gelip gelmeme hususunda. Görevlendirmeniz bitene kadar kalabilirsiniz, sizleri çağırmıyoruz, dendi.
Bilginize, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

grznky hocam siz hangi üniversitedensiniz? Bende aynı sizin durumunuzdayım ve defaatle "en kısa sürede dönün" talimatından ne kadar süre anlamamız gerektiğini sordum ancak bir cevap alamadım. İlk başta size söyledikleri gibi söylediler sonra gelmeniz gerekiyor en kısa sürede dediler öyle kaldık. Evliyim ev tuttuk eşya aldık ha deyince gelinmiyor maalesef. Dönüşümüze bir ay kadar kalmıştı. Herşeyi ona göre ayarlamıştık ama bu durum baya can sıktı

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar, görevlendirme yapıldığı halde henüz yurt dışına çıkış yapmamış olanların beklemeleri gerekecek. Sanırım en yakın zamanda onlarla ilgili yeni bir açıklama yapılır. Yurt dışına çıkmış olanlarla ilgili olarak ise, kendilerine (ebys, email, sms veya telefon yoluyla) geri dönmeleri için bir bildirim gelmemiş olanlar görevlendirmelerinin sonuna kadar görevlendirildikleri yerde kalarak çalışmalarını tamamlamaları gerekir.

A

Akademik Forum

Guest
YOK yurtdisi gorevlendirmelerin iptali

Ben TUBITAK 2219 bursiyeriyim. Dun Rektorlugumuzun tum yurtdisi gorevlendirmeleri sonlandirdigini ve ivedi olarak yurda donmemiz gerektigini ogrendim. Projeyi yarida birakarak cikis hazirliklarini baslattim. 2 hafta icinde donucem yurda. Universitelerde farkli uygulamalar oldugundan dogrudan universitenizin personel daire baskanligiyla irtibata gecmenizi oneririm.

A

Akademik Forum

Guest
33. Madde

İyi gunler. 33. Madde ile yurtdisinda doktora yapanlarin durumu hakkinda bilgisi olan var mi acaba? Doktorayi yarim mi birakacagiz?

A

akademik1453

Guest
Ben TUBITAK 2219 bursiyeriyim. Dun Rektorlugumuzun tum yurtdisi gorevlendirmeleri sonlandirdigini ve ivedi olarak yurda donmemiz gerektigini ogrendim. Projeyi yarida birakarak cikis hazirliklarini baslattim. 2 hafta icinde donucem yurda. Universitelerde farkli uygulamalar oldugundan dogrudan universitenizin personel daire baskanligiyla irtibata gecmenizi oneririm.

Hocam durumunuzda bir değişiklik var mı? Kesin dönecek misiniz? Yeni çıkan duyuru işimize yaramaz mı acaba? Benim de görevlendirmem iptal edildi.

A

Akademik Forum

Guest
Ben de TUBITAK 2219 bursiyeriyim ve universitem donmemi istedi. Esim farkli bir universitede calisiyor ve ayni burs ile yurt disinda, universitesi ikinci bir duyuruya kadar geri cagirmadi. Universitelerdeki farkli uygulamalari birebir yasiyoruz. 22 Temmuz 2016'da yapilan YÖK duyurusunda yeni gorevlendirme kararlarinin da universitelere birakildigi belirtilmis. Bu nedenle uygulama universiteden universiteye degisiyor.

A

Akademik Forum

Guest
TUBITAK, TUBA, Fulbright, Erasmus gibi programlarla yurtdışında olup görevlendirmesi bitmeyen arkadaşlar! Şahsınıza rektörlükçe bir bilgilendirme yapılmadıkça personel daire başkanlıklarında çalışan sıradan bir memurun, iş bilmez dekan yardımcılarının veya bölüm başkanlarının sözüne istinaden projenizi iptal edip geri dönmeyiniz. Türkiye genelinde biçok dekan istifa etmiş durumda ve YÖK ten gelen son yazıda ilgili kararın rektörlüklere bırakıldığı söylenmektedir. Bu durumda, dekanlığın veya bölümlerin sizin hakkınızda hüküm vermesi mümkün değil. Yurtdışındaki kira kontratları, üzerinize almış olduğunuz araçlar, sigortalar vb. şeyleri söze istinaden iptal etmeyiniz. Burs aldığınız kurumlara karşı yükümlülüklerinizi lütfen birkaz daha gözden geçiriniz veya bu kurumlarla iletşim halinde olunuz. Rektörlük birimleri size en kısa sürede doğru bilgilendirmeyi yapacaktır. Herkese kolaylıklar dilerim...

A

Akademik Forum

Guest
Ben de TÜBİTAK bursiyeriyim. Rektörlükten görevlendirmemin yeniden değerlendirilmesi için yurt dışındaki danışman hocamdan , çalışmam ve çalışmanın gidişatı, dönüş tarihimle ilgili belge-bilgi almam istendi. Aldım ve mail attım , sonuç değerlendirilecek ve gerekli görülürse döneceğim.

A

Akademik Forum

Guest
39. Madde yurtdışı görevlendirme izinleri Yök'ün yeni genelgesiyle rektörlerin inisiyatifine bırakılmıştı. Rektörlükten bugün yurtdışına çıkabilir şeklindeki izin kağıdımı aldım. Pazar günü İngiltere'ye çıkış yapacağım. Umarım bir sorun yaşamam. Herkese kolaylıklar dilerim