Ales te Say 1-2 Söz 1 de çözemediğiniz Soruları Cevaplıyorum

yankı

Öğrenci
Evet Arkadaşlar Ales için Say 1-2 Söz 1 de çözemediğniz her soruyu resim olarak burada paylaşırsanız gün içinde resimli çözümünü yollamaya çalışacağım.. Herkesten soru bekliyorum :)

A

Akademik Forum

Guest
hocam D açısı ile B açısı aynı yayı görüyor o halde bu iki açı eşittir aynı şekilde A açısı ile C açısıda eşittir. Daha sonra ABE ve EDC üçgenleri açı açı açı bağıntısına göre benzer olduklarından ED=3/2 ve AE=6 bulunur toplamlarıda AD yi verirki cevap 15/2 olur

yankı

Öğrenci
Sorduğun soru için teşekkürler. Şimdi gördüm ve arkadaş cevabı vermiş. Benzerlik ten çözülen bir soru. Anladığına göre sorun kalmamıştır :).. Başka sorular olursa yine beklerim..

- - - Güncellendi - - -

Evet arkadaşlar Ales e az kaldı kimsenin sorusu yok mu?

Son düzenleme:

ysesen

Öğrenci
SORU 1:

d1:y-2x-4=0
d2:y+2x-12=0

olduğuna göre d1 ve d2 doğruları ile x ekseni arasında kalan bölgenin alanı kaç cm2'dir?

A)32 olacak..

SORU 2:

İKSYAYIN

kelimesinin harfleri kullanılarak oluşturulan 8 harfli anlamlı yada anlamsız kelimelerin kaçında N harfi en başta yada en sonda bulunmaz?

D)3.7! olacak..

A

Akademik Forum

Guest
0q7Mz8

a ve b pozitif tam sayılardır.
Buna göre ekok (a,b)= 40 koşulunu sağlayan kaç farklı (a,b) sıralı ikilisi vardır?
Cevap 21
Cevaplayabilirseniz çok teşekkür ederim.

y<z

(x-z). y üzeri 4 <0

z/x<O ise

x negatiftir
y pozitiftir.
z pozitiftir.

x üzeri 4 < z üzeri 4 ifadelerinden kaçı daima doğrudur?

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşının telefon numarasının son 4 basamağını unutan bir kişi yalnızca son iki numaraının birbirinden farklı çift sayılar olduğunu hatırlıyor.Bu kişi kaç defa aramalıdır ki kesinlikle arkadaşının numarasını bulabilsin? Cevap 2000 Hocalarım bir bakabilir misiniz?
Teşekkürler.

excalibur

Öğrenci
Son gün de bir deneme çözeyim dedim ve aşağıdaki soru çıktı karşıma, çözemedim, çözümüne baktım ordaki mantığı da anlayamadım.

Sekiz arkadaş eşit miktarda paralar vererek bir şirket kuruyorlar. Belli bir süre sonra içlerinden ikisi bu ortaklıktan ayrılmak istiyorlar. Bu iki kişi diğer ortaklardan 18.000TL alarak şirketten ayrılıyorlar. Buna göre bir kişi daha bu ortaklıktan ayrılmak isterse ona ödenmesi gereken miktar kaç TL'dir?

Cevap : 12.000 TL. Kendi çözmeye çalışacak arkadaşlar varsa diye çözümü yazmıyorum şimdiden. Uğraşan herkese teşekkür ederim:)

Bebegüm

Öğrenci
Son gün de bir deneme çözeyim dedim ve aşağıdaki soru çıktı karşıma, çözemedim, çözümüne baktım ordaki mantığı da anlayamadım.

Sekiz arkadaş eşit miktarda paralar vererek bir şirket kuruyorlar. Belli bir süre sonra içlerinden ikisi bu ortaklıktan ayrılmak istiyorlar. Bu iki kişi diğer ortaklardan 18.000TL alarak şirketten ayrılıyorlar. Buna göre bir kişi daha bu ortaklıktan ayrılmak isterse ona ödenmesi gereken miktar kaç TL'dir?

Cevap : 12.000 TL. Kendi çözmeye çalışacak arkadaşlar varsa diye çözümü yazmıyorum şimdiden. Uğraşan herkese teşekkür ederim:)

Ben sorudaki mantığı anlayamadım, 2 kişi verdikleri parayı geri alıp ortaklıktan ayrılıyorsa, bu miktarda 18 binse, 3. bir kişinin ayrılırken alacağı miktar nasıl 12 bin olabilir? Neden 9 bin değil? :confused:

han.akoguz

Öğrenci
Şimdi hocam ortaklıktan ayrılan kişi başı 9.000 tl düşüyor. Yani ortaklık kurulurken herkez 9000 tl koymuş şimdi ayrılırken koyduklarını geri alıyorlar.

Bu iki kişi ortaklıktan ayrılırken geri kalan 6 kişi bu ayrılan iki şahsın başta ortaya koyduğu parayı ortak ödeyecek yani 6 kişi 18.000 tl öderse 18.000/6 dan 3.000 tl başta koydukları sermaye üstüne eklemiş olurlar.

Başta her ortak 9000 koymuştu şimdi ortaklıkta kalanlar 3000 daha koydular ortaya
Yani 6 kişi kişi başı 12.000 koymuş oldu

Bu 6 kişiden 1 i ayrılırsa ortaya koymuş olduğu 12.000 diğer 5 kişi tarafından ona ödenir

Şimdi daha anlaşılır oldu sanırsam.

Son düzenleme:

Bebegüm

Öğrenci
Şimdi hocam ortaklıktan ayrılan kişi başı 9.000 tl düşüyor. Yani ortaklık kurulurken herkez 9000 tl koymuş şimdi ayrılırken koyduklarını geri alıyorlar.

Bu iki kişi ortaklıktan ayrılırken geri kalan 6 kişi bu ayrılan iki şahsın başta ortaya koyduğu parayı ortak ödeyecek yani 6 kişi 18.000 tl öderse 18.000/6 dan 3.000 tl başta koydukları sermaye üstüne eklemiş olurlar.

Başta her ortak 9000 koymuştu şimdi ortaklıkta kalanlar 3000 daha koydular ortaya
Yani 6 kişi kişi başı 12.000 koymuş oldu

Bu 6 kişiden 1 i ayrılırsa ortaya koymuş olduğu 12.000 diğer 5 kişi tarafından ona ödenir

Şimdi daha anlaşılır oldu sanırsam.

Tabi ben şirketin sermayesini geri dağıtmıştım :D Güzel noktadan yakalamışsınız tebrik ederim :)