Ben Uzman Kariyer'in setini aldım; Matematik, Türkçe ve Mantık şeklinde üç farklı kitap var. Matematikten başlayayım, önce konuları say1 ve say 2 diye ayırmışlar, çözüm stratejileri vermişler ve Ales sınavlarına gerçekten paralel sorular sormuşlar ve her konudan 5 test var ortalama. Ben sayısalcıyım ama Ales'ten hiç bir zaman istediğim başarıyı elde edemedim, 2 kere girdim gerçi ama sonuç olarak beklediğim gibi değildi, özellikle 2013 güz dönemi. Bu kitaba çalışmaya başladığımdan beri çok basit şeylerde hata yaptığımı farkettim, ösym sınavlarında çeldiriciler iyi çalışır ama ALES'te şahane çalışır. Bu kitap güzel örneklerle gayet iyi açıklamış, gerçekten faydasını görüyorum ama eksik konularınızı her hangi bir kpss ya da öss kitabından kapatmanızı gerekiyor öncesinde, konu anlatımı yok çünkü. Türkçe ve mantık kitaplarını da yararlı buluyorum. Türkçe testlerinde hız kazanmak için günde en az 20,25 tane paragraf sorusunu çözün dediklerini duydum. Konuları tamamen bitirince deneme çözmeye başlıycam, bakalım bu sefer nasıl olacak. Bu arada her ne kadar KPSS ve ALES farklı olsa da ösym'nin yıl içinde hazırladığı sınavların soruları benzer oluyor. YGS'e girecek çocuklara Ales sorularına bakın derler, kpss ye gireceklere de aynı şekilde. Bence 2014 ygs sorularına bakmakta fayda var.