ALES'te Hangi Bölümleri Çözmeliyim?

zeynep86

Öğrenci
teşekkürler. 2012 kasım ales ile birlikte en erken hangi ayda öypye başvurabilirim? haziranda en çok atama yapılıyormuş peki kasım sonrasına yakın aylarda tahmini kontenjanı söyleyebilir misiniz

irmcskn

Ordinaryüs Profesör Doktor
teşekkürler. 2012 kasım ales ile birlikte en erken hangi ayda öypye başvurabilirim? haziranda en çok atama yapılıyormuş peki kasım sonrasına yakın aylarda tahmini kontenjanı söyleyebilir misiniz
Bunları düşünmek için çok erken. Sizin bahsettıgınız ek kontenjanlar. Ama daha 2012 atamaları bıle yapılmadı. Geçen sene aralık ayında yapılan ek yerleştirmelerde kadro sayısı 768 di.

http://www.akademikpersonel.org/content/163-OYP-Ek-Yerlestirme-Basvurlari-Basladi

Yukardaki linkten bakabilirsiniz.

yasinemre

Öğrenci
turizmde öyp ilanlarına başvurabilmek için ales'te hangi alan puanı önemli?
bilgi verirseniz çok sevinirim.
şimdiden çok teşekkürler...

klean

Öğrenci
iyi günler besyo antrenörlük mezunuyum öyp için alese gireceğim.hangi bölümleri (say-1,say-2,söz-1,söz-2)çözmem gerekiyor.bilgi verirseniz sevinirim teşekkür ederim.

M

Merve

Guest
iyi günler besyo antrenörlük mezunuyum öyp için alese gireceğim.hangi bölümleri (say-1,say-2,söz-1,söz-2)çözmem gerekiyor.bilgi verirseniz sevinirim teşekkür ederim.
Sözel ales, yani söz1, söz2 ve say1.

turizmde öyp ilanlarına başvurabilmek için ales'te hangi alan puanı önemli?
bilgi verirseniz çok sevinirim.
şimdiden çok teşekkürler...
Bölümünüzü kazanmak için öss'de hangi alandan çözdüyseniz aleste de o puan türünden çözeceksiniz.

ecceuc

Öğrenci
merhabalar ben güzel sanatlar fakültesi moda tasarımı mezunuyum ales te hangi puan türünü çözmem gerektiğini söyleyebilir misiniz ?

oğuz90

Öğrenci
Mehaba, bu foruma defalarca yazdım, umarım bu kez cevap gelir.Ben GSF Resim bölümü mezunuyum.Aleste sadece 1. bölümden mi sorumlıyum?Ayrıca say-ea farkeder mi?Birde ÖYPye herhangi bir ingilizce sınavına girmeden başvuru yapılamaz mı?

Gamze

Administrator
Mehaba, bu foruma defalarca yazdım, umarım bu kez cevap gelir.Ben GSF Resim bölümü mezunuyum.Aleste sadece 1. bölümden mi sorumlıyum?Ayrıca say-ea farkeder mi?Birde ÖYPye herhangi bir ingilizce sınavına girmeden başvuru yapılamaz mı?

Resim bölümü ALES sözel puanıyla alıyor bildiğim kadarıyla. Bu durumda çözmeniz gereken bölümler Sözel-1 Sözel-2 ve Sayısal-1 kısımları.

ÖYP'ye başvurmak için dil şart değil ancak ÖYP puanınıza %15 etkisi var bu da atanma olasılığınızı arttırır. Ayrıca atandıktan sonra dilden 1 yıl içinde 50'yi 2 yıl içinde de 65'i geçme zorunluluğunuz var.

oğuz90

Öğrenci
Teşekkür ederim.Haklısınız yds öyp'de etkili ancak şuan girsem bile intermediatte olmama rağmen 45 alabileceğime inanmıyorum.45 ve altı puan bile işe yarar mı sizce?

mfg_fatih

Öğrenci

Ben size cevap yazmıştım başka bir başlık altında. Ales'te sözel1, sözel2 ve sayısal1 çözeceksiniz. Resim bölümü başvurularında Ales Sözel puanı kullanılır.

/jack/

Öğrenci
ALES Sınavında Hangi Alanı Çözmeliyim?

Değerli Hocalarım, ben şuan tarih öğrencisiyim fakat benim çıkışım lisede eşit ağırlık şuanda alesten hangi bölümleri yapmam gerekiyor.Sürekli kafa karışıtırıcı bilgiler var bunaldım.Dönerseniz sevinirim. Ayrıca geçen sınavda sözel 1 sözel 2 ve sayısal 1 testleri çözdüm. Şuan ise arkadaşlar tarafından yanlış yaptığımı söylediler. :(

N

nefertitism

Guest
lise değil lisans bölümünüz önemli yani tarihe göre yapacaksınız hocam. sözelci sayılacaksınız, söz1 söz 2 ve say 1 yapmanız gerek.

yasoyaso

Öğrenci
Ales

Ben kasım ayında ilk defa ALES sınavına girmeyi düşünüyorum.Şu an Fransızca öğretmenliği bölümünde 3. sınıftayım.Liseden TM bölümünden mezun oldum fakat sınavda hangi bölüme göre soru çözmem gerekiyor bilmiyorum. Liseden mezun olduğumuz bölüme göre mi yoksa yükseğini yapmayı düşündüğümüz bölüme göre mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.