ALES'te Hangi Bölümleri Çözmeliyim?

hasan42

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar.Bir sorumunum var,bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.Ben 2000 yılında Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans,2009 da aynı bölümün yüksek lisansını bitirdim.Şimdi doktora yapmak istiyorum,ancak ALES ten EA puanı isteniyor.Ben lisans öğrenimime başlarken SÖZEL puanıyla girmiştim.Bölüm daha sonra EA puanıyla lisans öğrencisi almaya başladı.Bu durumda ben ALES SÖZEL puanımı kullanabilir miyim (doktora başvurusunda)

nur_89

Öğrenci
Değerli Hocalarım, ben şuan tarih öğrencisiyim fakat benim çıkışım lisede eşit ağırlık şuanda alesten hangi bölümleri yapmam gerekiyor.Sürekli kafa karışıtırıcı bilgiler var bunaldım.Dönerseniz sevinirim. Ayrıca geçen sınavda sözel 1 sözel 2 ve sayısal 1 testleri çözdüm. Şuan ise arkadaşlar tarafından yanlış yaptığımı söylediler. :(

Doğru testleri çözmüşsünüz.

- - - Güncellendi - - -

Merhaba arkadaşlar.Bir sorumunum var,bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.Ben 2000 yılında Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans,2009 da aynı bölümün yüksek lisansını bitirdim.Şimdi doktora yapmak istiyorum,ancak ALES ten EA puanı isteniyor.Ben lisans öğrenimime başlarken SÖZEL puanıyla girmiştim.Bölüm daha sonra EA puanıyla lisans öğrencisi almaya başladı.Bu durumda ben ALES SÖZEL puanımı kullanabilir miyim (doktora başvurusunda)

Doktora başvuru şartlarında Ales EA puanı isteniyorsa başka alternatifi olmaz hocam.

hasan42

Öğrenci
Peki ilanın altında şöyle bir ibare varsa,bundan ne anlamalıyım sizce nur 89?
''*Başvurular esnasında aday üniversiteye lisans yerleşme sınav puanını (Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlık) belgelendirmesi durumunda ilgili puan türüne uygun ALES puanı türü değerlendirmede esas alınacaktır.''

A

Akademik Forum

Guest
ales

merhaba ben özel eğitim alanında yüksek lisans yapmak istiyorum aleste hangi bölümleri çözmem gerekiyor yardımcı olur musunuz lütfen

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba ben Isletme mezunuyum Ales de hangi alanlari çözmem gerekiyor yardimci olursaniz sevinirim

A

Akademik Forum

Guest
Mrb hocam ben gastironomi den yuksek lisans yapmak istiyorum ales sinavinda hangi bolumleri cozmem gerekir

A

Akademik Forum

Guest
merhaba ben ilköğretim mat. mezunuyum. alese gireceğim. hangi bölümlerden yüksek lisans yapabilirim.

A

Akademik Forum

Guest
kafamsimdibidunya

Ben arkeoloji Bölümü mezunuyum oyp yapmak istiyorum ales ten hangi bölüm sorularını cozmem gerekiyor? Bölüme EA puaniyla girmiştim

A

Akademik Forum

Guest
eşit ağırlık adı üstünde türkçe ve matematik katsayılarının eşit olması gerekmiyor mu şu ana göre %40 türkçe %60 matematik ağırlıklı oluyor eşit ağırlığın eşitliği nerede?emin misiniz eşit ağırlıkta sözel 2nin puan getirmeyeceğine?

Merve

Baş Editör
eşit ağırlık adı üstünde türkçe ve matematik katsayılarının eşit olması gerekmiyor mu şu ana göre %40 türkçe %60 matematik ağırlıklı oluyor eşit ağırlığın eşitliği nerede?emin misiniz eşit ağırlıkta sözel 2nin puan getirmeyeceğine?
Eminim, EA için say 1 ve söz 1 en çok puanı getirir. Say 2'den de çözmelisiniz tabii.
Say 1 ve söz 1'in katsayısı 0,4 say 2'nin 0,2.

Son düzenleme:

dqqq

Öğrenci
Merhaba ben 23 kasım 2014 de ales sınavına gireceğim.lisans olarak marmara üniversitesi güzel sanatlar fakültesi seramik-cam bölümünü bitirdim.şuan bahçeşehir üniversitesi fenbilimleri entitüsünde iç mimarlık tezli yüksek lisansı yapıyorum(ales puanım olmadığı için özel öğrenci olarak kabul edildim)ales ten 55 aldıktan sonra normal öğrenci statüsüne geçeceğim.iki sorun olacak
1-aleste hangi bölümleri çözmem gerekiyor ki en az 55 puna alma alabilmem için
2-benim için hangi ales puanı geçerli sayılıyor?ea mı sayısal mı yoksa sözel mi puanı mı gereçli olacak.yani hangisinden en az 55 puan almam gerekiyor.
Teşekkürler