A
Akademik Forum
Guest
Normalde yazmayacaktım ama ülkemdeki bir kısım eğitimcilerin birbirlerine olan ötekileştirici bakış açıları beni üzdü. Biz paylaşmayı bilen bir ecdadın torunlarıyız. Araştırma görevlisiyim, evliyim ve eşim çalışmıyor. Özlük hakları iyileştiğinden beri açıköğretim sınavlarında görev almıyorum (bu sınava memurlarda girebiliyor). ÖSYM sınavlarına da zor durumda kaldığımda görev alıyorum. Sebebi, maaşları benden az olan ve geçinebilmek için geliri daha az olan öğretmenlerimizin ve memurların sınava girmeleri için. Emin olun hocalarım bu zihniyet bu ülkeyi birçok zor durumdan kurtarmıştır. Eğitim camiasında bu paylaşım ve fedakarlık hallolmazsa nesiller nasıl yetişecek. Bir kısım hocalarımın paylaşımları eğitimciye yakışmayacak nitelikte. Eğitime önce kendimizden başlasak bütün mesele hallolacak sanırım. Ben yerine biz demeyi öğrenmek bilimle değil ilim ile olur. BİLGEM hocamın paylaştığı Yunus Emre'nin vecizesi ile alakalı; şuanda eğitim ve öğretimde onu anlayacak ilim öğretilmiyor maalesef. Aslıda eğitim öğretime başlamadan önce tüm bireylerin o ilmi öğrenmeye başlaması gerekir diye düşünüyorum. Kimseyi kırmak için yazmadım, ama ülkemin eğitimcileri geleceğimiz için önem arzediyor. Dolayısıyle, bu haklı tenkitimi yapma hakkını kendimde buldum.