Araştırma Görevlilerinin Erasmus ile Gittiklerinde Maaş Durumu ?

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi Hocam
Az önceki soruma ek olarak, 33/a lıyım yüksek lisans yaptığım üni de herhangi bir görevlendirmem yok. Mecburi hizmet ya da senetten gerekmez demişsiniz. Bunu neye dayandırarak talep etmeliyim? Bölüm başkanım da öyle dedi ama hükmün nerde geçtiğini bilemiyoruz
 

cihanaslan

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba ben de 2015 de yüksek lisans yapıyorken öyp li arş gör olarak erasmustan yararlanmıştım. Maaşım ve hibem yatmıştı, ancak sonraki sene maaşların kesileceği yönünde bir haber görmüştüm. Aradan 3 yıl geçmiş ve ben doktorada 50/d li arş gör olarak tekrar 1 yıllığına erasmus staj hareketliliğine katılmak istiyorum. Hibe süresini 3 aya düşürmüşler, ancak Türkiye'deki maaşın yatıp yatmayacağı konusunda kesin bir bilgi edinemedim. Bu konuda son durum hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
 

diogenes

Öğrenci
Bu konuyla ilgili geçen yıllarda bir değişiklik oldu mu?

50-dli bir araştırma görevlisi aylık maaşı devam ederek ve burs kullanarak Erasmus amaçlı yurtdışında görevlendirilebiliyor değil mi? Bunun önüne bir engel çıkarılmadı vs.

Ayrıca 50-dli olmasına rağmen 39.madde ile görevlendirileceğinden zorunlu hizmet senedi de imzalaması gerekir diye düşünüyorum. Konuyla ilgili bilgisi, tecrübesi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
 
Üst