Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

finduilas

Profesör
Eskisi görünüyor hocam, bana bir cevabınız var mı acaba, ne yapmam lazım? Eskisini bir an önce sildirmeyi düşünüyorum ama emin değilim, yeni kaydımı okul onaylayınca iş bitiyor mu yoksa daha sonra yök onayına felan gidiyor mu?

Bilmiyorum ki hocam, o yuzden yanlis yonlendirmek istemiyorum sizi. Yeni kayit yaptiginizla gorusun, sistemde niye gorunmedigini sorun isterseniz, belki o zaman cozulebilir.

edanur74

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar ben 2 yüksek lisans yapıyorum her ikisindede geçen dönem ilk dönemimdi ve her iki üniversiteye de ders kaydı yapmıştım.Normal olarak ikinci kayıt olduğum üniversiteye ders kaydından önce harç ücretini yatırmıştım, bu dönem ilk kayıt olduğum üni ye ders kaydı yapmadım ve şuan ikinci üniye ders kaydı yapacağım, ancak harç borcum gözükmüyor(gözükmesi gerekmiyormu?) enstitüye ulaşmaya çalışıyorum sormak için ulaşamıyorum ve farklı bir şehirdeyim ne yapacağımı şaşırdım yardımcı olursanız çok sevinirim.

havacı01

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar ben 2 yüksek lisans yapıyorum her ikisindede geçen dönem ilk dönemimdi ve her iki üniversiteye de ders kaydı yapmıştım.Normal olarak ikinci kayıt olduğum üniversiteye ders kaydından önce harç ücretini yatırmıştım, bu dönem ilk kayıt olduğum üni ye ders kaydı yapmadım ve şuan ikinci üniye ders kaydı yapacağım, ancak harç borcum gözükmüyor(gözükmesi gerekmiyormu?) enstitüye ulaşmaya çalışıyorum sormak için ulaşamıyorum ve farklı bir şehirdeyim ne yapacağımı şaşırdım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Tam emin değilim ama diğerine ders kaydı yaptırmadığınız için harç borcu çıkmamış olabilir, siz harç ödemek için değil ders kaydınız yapmak için uğraşın yapabiliyorsanız yapın borç çıkmazsa sorun yok çıkarsa yine sorun yok o zaman ödersiniz, bu arada siz kayıt olduğunuzda aynı anda iki yüksek lisans serbest miydi?

edanur74

Öğrenci
Tam emin değilim ama diğerine ders kaydı yaptırmadığınız için harç borcu çıkmamış olabilir, siz harç ödemek için değil ders kaydınız yapmak için uğraşın yapabiliyorsanız yapın borç çıkmazsa sorun yok çıkarsa yine sorun yok o zaman ödersiniz, bu arada siz kayıt olduğunuzda aynı anda iki yüksek lisans serbest miydi?

Enstitüye ulaştım hocam ben 2. döneme geçerken kayıt olduğum için benim harcımı yazmayı unutmuşlar neyseki halloldu çünkü harç yatırılmadan kayıt yapılsa bile kayıt geçersiz oluyor diye biliyorum ki o yüzden telaşlandım.Evet hocam ben yönetmelik değişmeden önce ki bahar döneminde iki üniversiteyede kayıt olmuştum.

U

ulscnr

Guest
Mevcut olanı dondursak olur mu acaba?

Öncelikle bu sorduğum soru daha önce soruldu mu bilmiyorum eğer öyleyse affınıza sığınarak bir sorum olacak...

Daha önce yl mezuniyetim var ve doktoraya başlamak istiyorum, ancak birtane tez aşamasında hocamın zıt gitmesiyle alakalı 2 senedir bitmeyen bir yl üzerimde görünmekte.. Çok emeğim olduğu için çöpe atmak istemiyorum. Diyorum ki ben bunu dondursam ve doktoraya başlasam kabul görür mü?

A

Akademik Forum

Guest
Yurtdışı master+ türkiye doktora

Merhaba, İTÜ de doktora öğrencisiyken geçen yıl Mart ayında yurtdışında bir master programından kabul aldım ve Nisan da kayıt yaptırdım. Master bitince dönüp doktorama devam etmeyi düşünüyorum. Kararda yurtdışı okulları ile ilgili bir madde yok ama bu ilerde bana sorun çıkarır mı acaba? Teşekkürler

mechaniq

Öğrenci
Arkadaşlar son durumdan haberiniz var mı ? Nisan 2016 yasasına istinaden bir tezli programa kayıtlıyken tezsiz programada kayıt olunabilir mi?

- - - Güncellendi - - -

Resmi gazetede orası net açıklanmamış aynı anda iki tezli olmuyor orası net. Aynı anda tezsiz oluyor orasıda net ama bir tezli bir tezsiz oluyor mu orası açıklanmamış. Bilen, yaşayan arkadaşlar cevaplarsa çok makbül geçer

mechaniq

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba,
Kendim sordum kendim cevap vereyim:

Yök'ü aradım bu konu için oradaki görevli direk cevap vermeden farklı biryerle görüştü (yaklaşık 2-3 dakika bekledim) ve gelen cevap:

Aynı anda tezli ve tezsiz yüksek lisans yapılabileceği ama aynı anda iki tezli yüksek lisans yapılamyacağı oldu.

Sizlerlede paylaşmak istedim.

mechaniq

Öğrenci
aynı anda iki lisans ustu eğitime devam etme yeniden mümkün olabilir mi?

Ya arkadaşlar lütfen kusura bakmayın ama uzay boşluğuna mı yazıyoruz da tekrar tekrar aynı şeyleri soruyorsunuz ? Forumda aynı türden bin tane soru var. Bazılarının cevabı yok doğru ama cevabı olanları bari tekrar tekrar sormayalım. Cevap hemen yukarıda zaten.

A

Akademik Forum

Guest
iki yüksek lisans yapılmasında bir sakınca yok evet peki üçüncü yüksek lisans hakkında bir bilgi var mı acaba? çeşitli nedenlerle üçüncü yüksek lisansına başlaması gereken birisine ne önerirsiniz? çok teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
dava

arkadaşlar bu son yönetmelikte iki ayrı lisansüstü eğitim yapılamıyor, tezsiz yüksek lisanslar hariç peki bu okuma hakkına engel teşkil etmiyor mu? ben şuanda doktora yapıyorum ancak hocamla anlaşamıyorum 6 sene oldu bir yandan başka bir üniversitede zamanı boş geçirmemek için doktoraya başlamak istiyorum, bu son yönetmelik okuma hakkını engellediğinden anayasaya aykırı iptali için dava açabiliyor muyum?

dpd06

Öğrenci
arkadaşlar bu son yönetmelikte iki ayrı lisansüstü eğitim yapılamıyor, tezsiz yüksek lisanslar hariç peki bu okuma hakkına engel teşkil etmiyor mu? ben şuanda doktora yapıyorum ancak hocamla anlaşamıyorum 6 sene oldu bir yandan başka bir üniversitede zamanı boş geçirmemek için doktoraya başlamak istiyorum, bu son yönetmelik okuma hakkını engellediğinden anayasaya aykırı iptali için dava açabiliyor muyum?

Dava açabilirsiniz tabii. Engel yok.

brtvrdrl

Öğrenci
Yüksek lisans kaydını sildirmek için üniversiteye bugun gitsek ve işlemleri halletsek kaydın tam olarak silinmesi ne kadar zaman alır ? Aynı gün silinip sisteme düşermi ?

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar aradığım yanıtı bulamadım.

uzaktan ögretim tezsiz yüksek lisans programına kayıtlıyım. aynı üniversitenin yine 2. öğretim başka bir programına aynı anda kayıt olabilir miyim? ya da kayıt sildirip tekrar kayıt yaptırmak için bir kaç gün arada boşluk var. bu boşlukta kayıt yaptırsam olur mu ki? hemen silip tekrar kayıt yaparlar mı?

erenk

Öğrenci
Merhabalar,

Belkide cevabı vardır ama bulamadım.
Acaba, başka bir tezli yüksek lisansımız varken başvursak, kesin olarak sistemden görülebiliyor mu? Yoksa, şans faktörü ile gözden kaçma durumu var mı?