Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

A

Akademik Forum

Guest
Bir ünivesitede tezli yüksek lisans yaparken , başka bir üniversitede tezsiz yüksek lisansa başlayabilirmiyim?

A

Akademik Forum

Guest
kesin olarak bilen biri cevaplarsa çok sevineceğim çünkü kafam çok karıştı ve şimdiye kadar hocalarım dahil kimseden net bir şey öğrenemedim konuya ilişkin. yl yaparken (tez aşamasındayım) farklı bir okula aynı bölüm için bütünleşik doktoraya başvurdum, kabul edildim, kaydımı yaptırdım ve herhangi bir sorun çıkmadı. aradan yaklaşık bir ay gibi bir süre geçti ve e devlette ikisinde de öğrenci görünüyorum. aynı anda yl tezimi yazmak ta istediğimden kaydımı inatla sildirmiyorum haliyle. farklı derecelerdeki programlarda da bu kural kesin olarak uygulanıyor mu? birdenbire doktora programından kaydım silinir mi (sonradan kaydolduğum için)? :/

A

Akademik Forum

Guest
Aynı anda yapılacak yüksek lisanslardan biri yurtdışında ise durum değişiyor mu? Çağrı merkezindeki görevlilerden biri "olmaz, yurtdışındakinin denkliğini vermezler" dedi fakat 2 ay sonra tekrar aradığımda çağrı merkezindeki başka bir görevli "o yasak yurt içi yüksek öğretim programlarını kapsıyor, yurtdışındakini etkilemez" dedi. Bu konuda teyitli bilgisi olan var mı?

havacı01

Öğrenci
kesin olarak bilen biri cevaplarsa çok sevineceğim çünkü kafam çok karıştı ve şimdiye kadar hocalarım dahil kimseden net bir şey öğrenemedim konuya ilişkin. yl yaparken (tez aşamasındayım) farklı bir okula aynı bölüm için bütünleşik doktoraya başvurdum, kabul edildim, kaydımı yaptırdım ve herhangi bir sorun çıkmadı. aradan yaklaşık bir ay gibi bir süre geçti ve e devlette ikisinde de öğrenci görünüyorum. aynı anda yl tezimi yazmak ta istediğimden kaydımı inatla sildirmiyorum haliyle. farklı derecelerdeki programlarda da bu kural kesin olarak uygulanıyor mu? birdenbire doktora programından kaydım silinir mi (sonradan kaydolduğum için)? :/

Hocam sorunuza cevap bulabildiniz mi bende yüksek lisans için aynı durumdayım , şu anda bir ünide tezli yl öğrencisiyim(geçen sene kaydolmuştum) bugün farklı bir üniversiteye tezli yl kayıt yaptırdım, kayıttta bir sorun çıkmadı ama sonradan bir sorun çıkacak mı bilemiyorum

finduilas

Profesör
Hocam sorunuza cevap bulabildiniz mi bende yüksek lisans için aynı durumdayım , şu anda bir ünide tezli yl öğrencisiyim(geçen sene kaydolmuştum) bugün farklı bir üniversiteye tezli yl kayıt yaptırdım, kayıttta bir sorun çıkmadı ama sonradan bir sorun çıkacak mı bilemiyorum

YOKSIS'te ogrenci olarak gorunmeniz, dolayisiyla kaydinizi yapmamalari gerekirdi, nasil yaptilar? Yaptiginiz kesin kayit miydi yoksa evrak teslimi mi?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,
Ben de doktora öğrencisiyken başka bir üniversitede yüksek lisansa başvurdum ve kabul aldım. Fakat kayda gittiğimde - aynı zamanda evrak teslimi oluyor bu- öğrenci olarak göründüğümden sistemin kayıt yapmaya izin vermediği söylendi. Bilginize arkadaşlar.

havacı01

Öğrenci
YOKSIS'te ogrenci olarak gorunmeniz, dolayisiyla kaydinizi yapmamalari gerekirdi, nasil yaptilar? Yaptiginiz kesin kayit miydi yoksa evrak teslimi mi?

Nasıl yaptıklarını bende bilmiyorum ama yaptılar hocam, kesin kayıt yapıldı hatta bilgisayarda bende gördüm kesin kayıt onaylandı yazıyordu ve sonrasında ders seçimi bile yaptım, şimdi ne yapmam lazım asıl mesele bu, hemen dilekçe gönderip eskisini sildireyim diyorum ama bir yandan da korkuyorum eskisinin silinmesini beklerken yeni kayıt yapılan bölümden arayıpta sizin kaydınızda sorun çıkmış vs derler diye, böyle bir ihtimal var mı, ne yapayım sizce?

Ek olarak; okuldakilere sordum (ders seçimimi yapan araştırma görevlilerine) onlarda bu konuda bir bilgilerinin olmadığını söylediler, yani şu an kimse net bir şey bilmiyor bu durumla alakalı

Son düzenleme:

finduilas

Profesör
Nasıl yaptıklarını bende bilmiyorum ama yaptılar hocam, kesin kayıt yapıldı hatta bilgisayarda bende gördüm kesin kayıt onaylandı yazıyordu ve sonrasında ders seçimi bile yaptım, şimdi ne yapmam lazım asıl mesele bu, hemen dilekçe gönderip eskisini sildireyim diyorum ama bir yandan da korkuyorum eskisinin silinmesini beklerken yeni kayıt yapılan bölümden arayıpta sizin kaydınızda sorun çıkmış vs derler diye, böyle bir ihtimal var mı, ne yapayım sizce?

Ek olarak; okuldakilere sordum (ders seçimimi yapan araştırma görevlilerine) onlarda bu konuda bir bilgilerinin olmadığını söylediler, yani şu an kimse net bir şey bilmiyor bu durumla alakalı

E devlette ne gorunuyor su an?

merzer

Doçent
Yonetmelikte ayni anda iki lisansüstü programa kayıt yaptirilamaz diyor 20 nisandan sonrasi icin. Ama öncesinde bir lisansüstü programa kayitliysak ve yeni bir program kazandiysak en azindan oncekini sildirene kadar yeni programa kayit hakkimiz olmuyor mu? Sildirme ve yeni kayıt ayni tarihlere geliyor ne yapabilirm?

Eski bir tarih iş işten sizin için geçti ama ihtiyacı olana yardımcı olsun bu tip durumlarda bir dilekçe veriliyor xxx tarihine akdar eski üniversiteden kaydımı sildirdiğime dair belge getirmezsem öğrencilik haklarımdan vazgeçiyorum gibi. Bu şekilde geçici kayıt yapan lar olabiliyor.

A

Akademik Forum

Guest
Eski bir tarih iş işten sizin için geçti ama ihtiyacı olana yardımcı olsun bu tip durumlarda bir dilekçe veriliyor xxx tarihine akdar eski üniversiteden kaydımı sildirdiğime dair belge getirmezsem öğrencilik haklarımdan vazgeçiyorum gibi. Bu şekilde geçici kayıt yapan lar olabiliyor.

Hocam bende 2. yl kaydı yaptırmak istiyorum ,varolan yüksek lisansımda 3 ay içinde tezimi bitirip teslim edeceğim ve üniversitemden ilişiğim kesilecek. Bu dilekçeyi 3-4 ay lık bir tarih için yazamayız değil mi ? o kadar toleranslı olurlar mı ki ?

franzkafka

Öğrenci
Merhabalar,

İkinci yüksek lisans yapan biriyim ve ilkini bıraktım, kayıt sildirmediğim için harç borcu çıktı, şimdi kayıt sildirme yapsam harç borcunu bu dönem ödemek zorunda mıyım?

Hande

Öğrenci
Merhabalar,

İkinci yüksek lisans yapan biriyim ve ilkini bıraktım, kayıt sildirmediğim için harç borcu çıktı, şimdi kayıt sildirme yapsam harç borcunu bu dönem ödemek zorunda mıyım?

geçen yıl ben açıköğretim lisans programlarından birinde kayıtlıydım (devam etmiyordum ama kaydım da pasif halde duruyordu)
yüksek lisansta harç borcum çıktı

hemen gidip açıköğretimden kaydımı tamamen sildirdim ve belge aldım
o belgeyi yüksek lisansımın olduğu okula verdim ve harç ödemedim o dönem.

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar,

Merhabalar, bana öğrenci işleri ödemeniz gerekiyor vs vs. dedi, bu şekilde çözülebilir diyorsunuz.

franzkafka

Öğrenci
geçen yıl ben açıköğretim lisans programlarından birinde kayıtlıydım (devam etmiyordum ama kaydım da pasif halde duruyordu)
yüksek lisansta harç borcum çıktı

hemen gidip açıköğretimden kaydımı tamamen sildirdim ve belge aldım
o belgeyi yüksek lisansımın olduğu okula verdim ve harç ödemedim o dönem.

Ben öğrenci işlerini arasam da ödemeniz gerekiyor gibi bir şey dedi ama denemekte fayda var. Bakalım neler olacak.

A

Akademik Forum

Guest

şu an ne durumdasınız bilmiyorum ama bugün 2. kaydı yaptığım üni için 129 tl harç borcu çıktı. öğrenci işlerini aradım, diğer okula (yani yl) devam ettiğim sürece bu okula harç ödemem gerektiği söylendi. ikisine aynı anda devam edip edemeyeceğimi sordum, oradan mezun olana kadar harç ödediğim sürece devam edebileceğimi söylediler. ama buradaki yazılanları okuyunca yine şüpheye düştüm. ayrıca ben ikisinde de öğrenci görünüyorum e devlette.

finduilas

Profesör
şu an ne durumdasınız bilmiyorum ama bugün 2. kaydı yaptığım üni için 129 tl harç borcu çıktı. öğrenci işlerini aradım, diğer okula (yani yl) devam ettiğim sürece bu okula harç ödemem gerektiği söylendi. ikisine aynı anda devam edip edemeyeceğimi sordum, oradan mezun olana kadar harç ödediğim sürece devam edebileceğimi söylediler. ama buradaki yazılanları okuyunca yine şüpheye düştüm. ayrıca ben ikisinde de öğrenci görünüyorum e devlette.

Iki okula da kaydiniz 20 Nisan'dan once miydi? Eger oyle ise devam edebilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Iki okula da kaydiniz 20 Nisan'dan once miydi? Eger oyle ise devam edebilirsiniz.

değildi maalesef.. yüksek lisans kaydım önceydi, bütünleşik doktoraya ise bu Temmuz'da kayıt oldum. işin ilginç yanı, bugün kontrol ettiğimde, öğrenci sayfamdaki harç miktarının silinmiş olmasıydı. öğrenci işlerinden görüştüğüm kişi ikisinin de yönetmelikten önce olduğunu düşünüp öyle bir cevap vermiş olabilir. vakit geçmeden gidip yl kaydımı sildirmem gerekiyor sanırım bu durumda..