Bahar Dönemi Yüksek Lisans Kayıtları İçin Burs İmkanı?

matchmaker

Öğrenci
herkese merhaba..

ben bahar dönemi yarıyılında yüksek lisansa kayıt oldum..benim sorum şu bu yarıyılda tübitak yada meb yada başka bir kurum burs imkanı sağlıyor mu?araştırdım ama sanırım devletin böyle bir imkanı yok doğru mu?

SahinKoc

Öğrenci
peki kyk nın burs veya kredisine başvuru sadece senede bir kere mi yapılıyor , bahar dönemi için yüksek lisans programı kazandık kyk burs kredi için yine eylül ü bekleyip ocakta mı faydalanabiliyoruz

vedia

Öğrenci
Ben her turlu kredi ve burs imkanlarini arastirmistim, kimse ara donemde burs vermiyor. Gelen cevaplar yaz basvurularimiz yaz donemindedir, o zamani bekleyiniz seklinde.
KYK icin de ayni sey gecerli. eylulde basvuru yapip ocakta alma hakki var yalnizca.

benim bir arkadaşım şuan yüksek lisansta hazırlık okuyor kyk öğrenim bursuna başvursa 1.dönem kpds'ye girip yeterli puan alıp hazırlığı geçip 2.dönem ders almaya başlasa aldığı öğrenim kredisini karşılıksız bursa çevirme durumu olabilir mi?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hayır ne yazık ki öyle bir değişiklik olmuyor. Baştan çıkarsa devam eder sonra değerlendirilmez.

peki nazmi hocam arkadaşım 1 sene sonra memuriyete geçme durumu var o zaman aldığı öğrenim kredisi kesilir mi? ya da sanırım onun için en doğrusu temmuzdaki ara sınıf yüksek lisans kyk bursuna başvurmak olacak?

forzareagle

Öğrenci
hocam sigortalı olarak çalışmaktayım ve yüksek lisansa bu yıl kayıt oldum,kredi başvurusu yapsam olur mu ? Aldığım kredi ve maaşımın bir kısmıyla doktora için birikim yapmak istiyorum,burs çıkarsa kesilme durumu veya yasal bir yaptırımı varmıdır acaba?

Moderatör tarafında düzenlendi:

nenya

Öğrenci
lisans öğrenimim biteli 1 yıl olucak o dönemde öğrenim kredisi almıştım yüksek lisansa başlarsam tekrar kredi çıkması mümkün mü ?

nenya

Öğrenci
eğitimime devam etmem tamamen buna bağlı . eğitimine 1 yıldan fazla ara verenler başvuramaz gibi bir ibare yer alıyo kyk nın sitesinde çevrenizde var mı hocam okula ara verip daha sonra tekrar kredi bağlanan