Bahar Dönemi Yüksek Lisans Kayıtları İçin Burs İmkanı?

hocam cevabınız için teşekkür ederim,attığınız linki inceledim,
Borçlunun yüksek lisans /master veya doktora öğrenimine başladığı tarihi gösteren belgeyi bir dilekçe ekinde kurumumuza göndermesi halinde borcu TEFE uygulanmak suretiyle yeniden tespit edilerek erteleme işlemi yapılacaktır. Erteleme işlemi 351 sayılı kurum kuruluş kanunun 16.maddesine aykırı olamaz. Yüksek Lisans ve Doktora nedeniyle borç erteleme yapılabilmesi için borçlunun borcunun henüz başlamamış olması gerekmektedir.bu maddeye göre şu an anlamadığım benim borcum başlamış mı ? yoksa başlamamış mı? başlamışsa ne yapabilirim? Birde ara verme durumum var burada ara vermeden devam edenler için diyor.

Gamze

Administrator
hocam cevabınız için teşekkür ederim,attığınız linki inceledim,
Borçlunun yüksek lisans /master veya doktora öğrenimine başladığı tarihi gösteren belgeyi bir dilekçe ekinde kurumumuza göndermesi halinde borcu TEFE uygulanmak suretiyle yeniden tespit edilerek erteleme işlemi yapılacaktır. Erteleme işlemi 351 sayılı kurum kuruluş kanunun 16.maddesine aykırı olamaz. Yüksek Lisans ve Doktora nedeniyle borç erteleme yapılabilmesi için borçlunun borcunun henüz başlamamış olması gerekmektedir.bu maddeye göre şu an anlamadığım benim borcum başlamış mı ? yoksa başlamamış mı? başlamışsa ne yapabilirim? Birde ara verme durumum var burada ara vermeden devam edenler için diyor.

Ödeme planınızda ilk taksidin günü henüz gelmemişse borcunuz daha başlamamış oluyor. Başlamış olanlar için ödemeler düzenli yapıldığında ertele yapılıyor. Yüksek lisans için ilgili kısmı inceledim dediğiniz gibi ara vermeden eğitime devam edenler için eğitim boyunca erteleme var. Ancak yine de KYK'yı arayıp net bilgi edinebilirsiniz. Eğitim nedeniyle ertetemiyorsanız ve ödeyemeyecekseniz işsizlik nedeniyle ertelemek için dilekçe vermenizi öneririm.

Son düzenleme:
Ödeme planınızda ilk taksidin günü henüz gelmemişse borcunuz daha başlamamış oluyor. Başlamış olanlar için ödemeler düzenli yapıldığında ertele yapılıyor. Yüksek lisans için ilgili kısmı inceledim dediğiniz gibi ara vermeden eğitime devam edenler için eğitim boyunca erteleme var. Ancak yine de KYK'yı arayıp net bilgi edinebilirsiniz. Eğitim nedeniyle ertetemiyorsanız ve ödeyemeyecekseniz işsizlik nedeniyle ertelemek için dilekçe vermenizi öneririm.
Hocam çok teşekkür ederim yarın kyk'yı arayıp burdan durumu paylaşacağım diğer arkadaşlara da faydalı olması açısından.

freshmaths

Öğrenci
Hocam peki senede 2 başvuru yapılıyor diye biliyorum.biri martta diğeri ne zaman acaba? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

- - - Güncellendi - - -

Bu yıl mart ayında oldu ama siz yine de ocaktan itibaren sistemi takip edin. 2228 kodlu yani son sınıflar için yüksek lisans bursu bu sene 91 taban puanı ile aldı. Eğer ortalamanız ve ALES'inizin normalize toplamı 91 üzerindeyse kesinlikle kaçırmayın takip edin.

Bu konuda başka sorularınız varsa cevaplayabilirim ben de TÜBİTAK burslusuyum.

hocam peki senede 2 başvuru yapılıyor diye biliyorum. 1.si martta peki 2.si ne zaman acaba ? Yardımlarınız için teşekkürler

Hocam çok teşekkür ederim yarın kyk'yı arayıp burdan durumu paylaşacağım diğer arkadaşlara da faydalı olması açısından.
Arkadaşlar, borcumu ertelettim.Ancak lisansta yüksek lisansa geçerken yarım dönemlik bir aram olduğundan yüksek lisans sebebiyle erteleme yapamıyormuşum (Böyle bir saçmalık da olamaz), yalnız işssizlik sebebiyle erteleme yaptırabilirmişiz.Yukarıda da bir hocam bu durumdan bahsetmişti zaten kesinleşmiş oldu.
Herkese iyi forumlar.

A

Akademik Forum

Guest
lisans eğitimimde kyk dan burs alıyordum. şu an ara dönemde (bahar yarıyılı) yüksek lisansa kayıt yaptırdım. tekrar burs alabilir miyim ara dönemde başvuru yapılabiliyor mu?

A

Akademik Forum

Guest
Bahar döneminde yüksek lisansa başvurmak istiyorum tübitak bursu bu dönem için var mı?