Bahar Dönemi Yüksek Lisans Kayıtları İçin Burs İmkanı?

sidneh

Profesör
Lisans ile yüksek lisans arasında zaman olması önemli değil, ikisi birbirinden bağımsız sonuçta. Ama yükseğe başlayıp ara verirseniz, evet o zaman başvuramıyorsunuz.

ömer49

Öğrenci
ben bu gün kyk yı arayıp sordum dilekçe gönderilirse açılıyomuş burs başvuruları kargoyla kyk nın adresine gnderin arkadaşlar geçen yıllar yapılmış burs başvuruları bu şekilde

ömer49

Öğrenci
Bahar Dönemi Yüksek Lisans Burs İçin

kyk yı arayıp sordum bahar döneminde burs başvurularının açılması için dilekçe yazılması gerekiyor daha önceki yıllarda bu şekilde açtırılmış.arkadaşlar ihtiyacı olan olmayan herkes yazarsa açılır ve biz ihtiyacı olanlar faydalanırız sadece bi dilekçe atmak yetiyormuş.dilekçe
yüksek öğrenim kredi ve yurtlar kurumu genel müdürlüğü kredidaire başkanlığı söğütözü mah.2176 sok.no:25 çankaya/ankara adresine gönderilecekmiş.lütfen destek verin arkadaşlar.ilgilenen arkadaşlar buradan bilgi alabilir.kyk tel:03125516000

P

PhD

Guest
Ben de şimdi aradım, memur çok sinirliydi, asla öyle birşey yok dedi, 2008- 2009'da böyle bir uygulama olmuş, o zaman neden olmuştu peki dedim, ihtiyaç varmış olmuş dedi ve kızdı, yakınlarının ihtiyacı vardıysa demek ki :S:S Dilekçe gönderirsek olur mu dedim olmaz dedi, ama bunu uğraşmamak, dilekçelere cevap vermek zorunda kalmamak için söylediğini düşünüyorum. Yine de dilekçe gönderelim bakalım, çok dilekçe giderse mecbur kalabilirler. :)

ömer49

Öğrenci
bende aradım dilekçe gönderip şansınızı deneyin dediler.dediğin gibi uğraşmamak için öyle demiştir bence gönderirsek bişeyler çıkacak

ömer49

Öğrenci
arkadaşlar burs alabilmek için kyk ya dilekçe göndermerk gerekiyomuş hep birlikte bastırırsak başvurular açılır.bence herkes yazıp gndersin

ebru45

Öğrenci
lisansta öğrenim kredi almıştım.bahar döneminde tezli yl kazandım.lisansta kredi aldıysan kyk bursa başvuramazsın dediler bu doğru mu?

msezen

Öğrenci
Benim de aynı sorunum var. Lisansta erasmus yapmam nedeni ile okulum 1 dönem uzadı ve 2013 güz dönemi lisanstan mezun olacağım ve 2014 bahar (nisan) ayında yurtdışında yüksek lisansa başlama planım var. Lisans okurken kyk kredisi alıyorum. Yüksek lisansta da kredi alma hakkına sahip miyim? Lütfen yardımcı olursanız çok minnettar olucam, sürekli internetten kaç gündür bakıyorum :\

grajuva

Öğrenci
2013–2014 ÖĞRETİM YILI YURT İÇİ BURS/ÖĞRENİM KREDİSİ MÜRACAATI başladı..Kyk nın sitesinden yapabilirsiniz.29 eylül son..benim bir sorum olcak ben şubat 2013 te (yarı dönemde) yüksek lisansa başladım yarım dönem bitti,şimdi başvururken ara sınıf muhabbeti felan yazmam gerekiomu yoksa o lisans öğrencileri içinmi? ayrıca burs çıkması muhtemelmidir yoksa yine krediyi dayıyolarmı :) ztn 11milyar lisanskredisi borcu var :)

freshmaths

Öğrenci
iyi günler son sınıf lisans öğrencisiyim yüksek lisans için tübitak bursuna başvurmak istiyorum.2013 ün 2.dönem başvuruları ne zaman başlıyor bilgi verebilir misiniz? tübitak 'ın sitesinden baktım ama hiç bişey bulamadım.

C

ch.accepted

Guest
iyi günler son sınıf lisans öğrencisiyim yüksek lisans için tübitak bursuna başvurmak istiyorum.2013 ün 2.dönem başvuruları ne zaman başlıyor bilgi verebilir misiniz? tübitak 'ın sitesinden baktım ama hiç bişey bulamadım.

Bu yıl mart ayında oldu ama siz yine de ocaktan itibaren sistemi takip edin. 2228 kodlu yani son sınıflar için yüksek lisans bursu bu sene 91 taban puanı ile aldı. Eğer ortalamanız ve ALES'inizin normalize toplamı 91 üzerindeyse kesinlikle kaçırmayın takip edin.

Bu konuda başka sorularınız varsa cevaplayabilirim ben de TÜBİTAK burslusuyum.

arzu5623

Öğrenci
merhaba arkadaşlar , ben 2012 bahar döneminde yüksek lisansa başladım ve ocak 2013 de almaya başladığım kyk öğrenim kredim ekimde kesildi.normal eğitim sürem şubat 2014 de doluyor.yani henüz eğitimim bitmeden kredimi kesmişler.sigortalı filanda değilim.kayıt tarihimi 2011 eylülü yazmışlar ve kesmişler.daha önce böyle bi durumla karşılaşan var mı acaba?

Arkadaşlar merhaba,bir sorum olacaktı,2012 mayıs ayında lisanstan mezun oldum.2013 şubat ayında yüksek lisansa başladım.Lisanstayken öğrenim kredisi almıştım.Yükseğe başladığımda borç erteletme ile ilgili herhangi bir işlem yapmadım.Öğrenci işleri,otomatik ertelenir demişti açıkcası hata bende hiç araştırmadım ve şu an 31 ekimde geri ödemem görünüyor.Erteletmek için ne yapabilirim? Araştırdım, ama net bir cevap bulamadım.
Arkadaşlar birde ben bu dönem öğrenime bir kez daha başvurdum onu verirler mi?
Cevaplarsanız çok sevinirim.

Son düzenleme:

Gamze

Administrator
Arkadaşlar merhaba,bir sorum olacaktı,2012 mayıs ayında lisanstan mezun oldum.2013 şubat ayında yüksek lisansa başladım.Lisanstayken öğrenim kredisi almıştım.Yükseğe başladığımda borç erteletme ile ilgili herhangi bir işlem yapmadım.Öğrenci işleri,otomatik ertelenir demişti açıkcası hata bende hiç araştırmadım ve şu an 31 ekimde geri ödemem görünüyor.Erteletmek için ne yapabilirim? Araştırdım, ama net bir cevap bulamadım.
Arkadaşlar birde ben bu dönem öğrenime bir kez daha başvurdum onu verirler mi?
Cevaplarsanız çok sevinirim.

KYK'dan aldığınız kredilerin geri ödemesini ertelemek için gerekli bilgileri burdan alabilirsiniz: BORÇ ERTELEME DUYURUSU