arkadaşlar benim amacım bölümümden çok farklı bir alanda araştırma görevlisi olmak, bu yüzden araştırma görevlisi kadrolarına başvurabilmek için gereken "o alanda yüksek lisans yapıyor olma" şartını taşıyabilmem gerekiyor.
bana 1 yıl bilimsel hazırlık uygulanacak. benim 1 yıl kendi cebimden okuma imkanım yok. bilimsel hazırlık başlar başlamaz, "o alanda yüksek lisans yapıyor olma" şartı arayan araştırma görevliliği kadrolarına başvurmak ve kabul edilirsem yatay geçişle araştırma görevlisi olduğum üniversiteye geçmek istiyorum.
sormak istediğim bilimsel hazırlık okuyanlar yüksek lisans yapıyor sayılıyor mu ve bu kadrolara başvurabiliyor mu? yarına kadar karar vermem lazım. bilgisi olanlar acil yardım ederse çok sevinirim.
hocam ben bilimsel hazırlık okuduğum bir alandan araştırma görevliliği için başvuruda bulundum , şu durumda benim başvurum geçersiz mi sayılır ? ((belgeleri inceleyen memur bir eksiklik olmadığını söylemişti , şimdi endişelenmeye başladım))
Hocam bilimsel hazırlıktayken oyp basvurusunda bulunulabiliyor mu? Aynı durumu bende yasamaktayım. Yardımcı olur musunuz.
Normalde bilimsel hazırlıktayken öğrenci statüsünde olamıyorsunuz o yüzden "alanda yüksek lisans yapıyor olma" şartını sağlamıyorsunuz. Lisans derslerini vermeden y.lisans öğrencisi olamazsınız.
Bazı bölümlerde bilimsel hazırlık zorunlu değildir ama daha öncede açıklamıştım size bölümleriniz çok farklı fark derslerini almalısınız ne yazık ki.Benim de uzun zamandan beri sormak istediğim bir soru var bu konuyla ilgili. Ben bitirdiğim lisans alanında çalışmadım. Reklam alanında grafikerden tutun sanat yönetmenliğine geldim. Şimdi tahsilim olsun istiyorum ve Avrupa değil, Türkiye'yi tercih etdim. Yuksek lisans almak istiyorum fakat farkli lisandan geldiğim için bilimsel Hazırlık almalıyım mi? Yani bu zorunlu mu? Her hangi bir sınavla seviye tespiti yapamazlar mi?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Benim de uzun zamandan beri sormak istediğim bir soru var bu konuyla ilgili. Ben bitirdiğim lisans alanında çalışmadım. Reklam alanında grafikerden tutun sanat yönetmenliğine geldim. Şimdi tahsilim olsun istiyorum ve Avrupa değil, Türkiye'yi tercih etdim. Yuksek lisans almak istiyorum fakat farkli lisandan geldiğim için bilimsel Hazırlık almalıyım mi? Yani bu zorunlu mu? Her hangi bir sınavla seviye tespiti yapamazlar mi?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Hocam, farkli lisans programlari derken? Yani Lisans Farkliyken Yuksek Lisans okuma şansı az mı, diyorsunuz?Farklı lisans programlarını ya almazlar ya da alırlarsa bilimsel hazırlığa tabi tutarlar.
Hocam, farkli lisans programlari derken? Yani Lisans Farkliyken Yuksek Lisans okuma şansı az mı, diyorsunuz?
Selam. Siz galiba yabancı ögrencisiniz. Simdi anladim pardon..lisan: dil ; lisans : universite egitimi
Evet yabancıyım. Fakat yine anlaşılmadı tarafımdan. Demek istediğiniz şu mu: Farkli lisanstdan geldiğim için alınmama ihtimali var?