Cari Alımlarda 65 Puan Baraj Şartı Geldi!

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Öğretim üyesi dışındaki kadrolara girişte, değerlendirme puanı için 65 puan alt sınırı getirildi.

24 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" değiştirildi.

Yönetmeliğin 12. maddesi şu şekildedir:

" Sınav jürisi değerlendirmesinde; ALES notunun %30'unu (merkezi sınavdan muaf tutulacak adayların değerlendirilmesinde; son üç yıla ait merkezi sınav notunun bulunmaması halinde ALES puanı 70 olarak kabul edilir), lisans mezuniyet notunun %30'unu, yabancı dil puanının %10'unu ve giriş sınavı notunun %30'unu; meslek yüksekokullarında ise ALES notunun %35'ini (merkezi sınavdan muaf tutulacak adayların değerlendirilmesinde; son üç yıla ait merkezi sınav notunun bulunmaması halinde ALES puanı 70 olarak kabul edilir), lisans mezuniyet notunun %30'unu ve giriş sınavı notunun %35'ini hesaplayarak ilan edilen kadro sayısı kadar adayı başarı sırasına göre belirler."

İşte bu maddenin sonuna şu cümle eklenmiştir.

"Değerlendirme puanı 65 puanın altında olanlar sınavlarda başarısız sayılır."

DEĞERLENDİRME

Devlet ve vakıf yükseköğretim kurumlarının öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına alım yapılırken, ALES, yabancı dil sınavı, lisans notu ve giriş sınavının belirli bir yüzdesi ile alım yapılmaktadır.

24 Ocak'ta yapılan değişikliği göre bu dört parametreye göre hesaplanan puan 65 puanının altında olamayacaktır.

Diğer taraftan, yönetmeliğe eklenen geçici maddeye göre, bu düzenleme 24 Ocak 2015'ten önce ilan edilip öndeğerlendirme ve giriş sınavı aşamaları tamamlanan ilanlarda uygulanmayacaktır.

cause60

Öğrenci
Merhaba Hocam. Benim bir sorum olacaktı. Benim doğum tarihim 20/11/1981. Ben bu sene yapılacak Öyp atamalarına katılabiliyor muyum? Bir de üniversitelerin sayfalarında 35 yaşından gün almamak lazım diyor. Bu doğru mudur? Son sorum da bu yaş sınırı yüksek lisansa başlayabilmek için mi yoksa araştırma görevlisi olabilmek için mi? Saygılar...

shamil

Öğrenci
sanırsam siz 20.11.2016 tarihine kadar yapılacak atamalarda başvurabilirsiniz yani 35 yaş dediği araştırma görevliliği gibi kadro alımlarda geçerli.yüksek lisans ve doktora da yaşın bir önemi yok hocam

A

Akademik Forum

Guest
yeni uygulama

İyi günler bu yeni uygulamayla 50 dil şartı kalmış mı oluyor bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

A

Akademikiz

Guest
yeni uygulama

Merhaba Hocam. Benim bir sorum olacaktı. Benim doğum tarihim 20/11/1981. Ben bu sene yapılacak Öyp atamalarına katılabiliyor muyum? Bir de üniversitelerin sayfalarında 35 yaşından gün almamak lazım diyor. Bu doğru mudur? Son sorum da bu yaş sınırı yüksek lisansa başlayabilmek için mi yoksa araştırma görevlisi olabilmek için mi? Saygılar...

"35 yaşını doldurmamış olmak..." hocam o şart. yani 20/11/2016 tarihine kadar yapılacak tüm atamalara başvurabilirsiniz.

cause60

Öğrenci
Teşekkür ederim Hocam. Diyelim ki bu şartlarda ben temmuz atamasında atandım. Yüksek lisanstan sonra araştırma görevlisi olmak için benden yine 35 yaşından gün almamak koşulu mu isterler? Yoksa bu yanlız tezli yüksek lisansa başlarken istenen bir şart mı? Tekrar saygılar...

A

Akademikiz

Guest
Teşekkür ederim Hocam. Diyelim ki bu şartlarda ben temmuz atamasında atandım. Yüksek lisanstan sonra araştırma görevlisi olmak için benden yine 35 yaşından gün almamak koşulu mu isterler? Yoksa bu yanlız tezli yüksek lisansa başlarken istenen bir şart mı? Tekrar saygılar...

hocam bu temmuzda atanırsan atanmış oluyorsun zaten 35 yaşını doldurmadan, olay bitmiş anlayacağın. yüksek lisansın, doktoranın bu yaş durumuyla alakası yok.

Galenos

Öğrenci
yükseklisans mezunu veya doktora mezunu için de mi lisans notu geçerli olacak? büyük ünilerde kadro olmadığı için bazen doktora mezunları bu kadrolarda istihdam edilebiliyor...sadece lisans notu biraz saçma olmuş..

emirk

Öğrenci
İyi günler,
Benim iki sorum olucak

Cari atamalarda dil puanı olmadan atama yapılabiliyor mu ?
Yani atamaları okul kendi içinde yaptığı için isterse bu şartı gözardı edebilir mi ?

Yüksek lisans tez dönemi öğrencisi cari atama ile hangi kadrolara atanabilir ?

Merve

Baş Editör
İyi günler,
Benim iki sorum olucak

Cari atamalarda dil puanı olmadan atama yapılabiliyor mu ?
Yani atamaları okul kendi içinde yaptığı için isterse bu şartı gözardı edebilir mi ?

Yüksek lisans tez dönemi öğrencisi cari atama ile hangi kadrolara atanabilir ?
Dil puanı en az 50 olmalı, üniversiteye bağlı değil.
Yapıyor olmak şartını sağlarsınız.

A

Akademik Forum

Guest
Ben 55 almistim dilden yani 65 barajindan dolayi bu puan gecerli olmuyor mu artik?

panzehir65

Öğrenci
okul bitince açıkta öğrenci kalmayan bölümlere araştırma görevlisi nasıl alınacak? Doğu illerinde açılan su ürünleri, eczacılık, ziraat gibi bölümler asistansız kalacak demek ki. Ben hep takip ederim bazı bölümlerde 65'in yakalanması çok zor.