Arkadaşlar merhaba emeklilik sonrası ben 2-3 yıldır öğretim görevlisi olarak birkaç alanda farklı ünilere başvurdum.İlk başvurumda ALES 70üstü olup alınacak sayı 1 ve mülakata çağrılan 5 katı olduğundan mülakata bile çağrılmadım ama neye göre elendiğimize bakınca ales,lisans puanlarının dikkate alınıp, benim yüksek lisansımın hiç değerlendirilmediğini farkettim.(ki sadece ilgili MYO bölümü için lisans mezunu ve ales 70 şartı aranıyordu.)Bu ne saçma bir sistemdir ki doktorası vb olsa da lisans+ales yeterli şartı olsa bile ben 45 yaşımda boşuna mı yüksek lisans yaptım?
- - - Güncellendi - - -
Bir kaç yıldır yılmadan uğraşıyorum.Yüksek lisansım,ilgili alanda yıllardır tecrübem olup,bir de bu yaşta çalışıp Ales Puanım 70 iken bir yere başlayamadım derken bu geçtiğimiz dönem özel üni.birinle anlaştım ve farklı disiplinlerden gelen biri olarak 3-4 alanda girebileceğim ders varken,bu defa da 70üstü ales puanımın süresi bitip en son girdiğim Ales 69.924 olup (ki bunu söylemiştim anlaşma yaparken başlarsınız,birkaç ay sonra yine gireceksiniz 70 olmalı demişlerdi fak.den)Geçtiğimiz Sonbahar döneminde maalesef ales puanım 70 olmadığı için başlayamadım ama başlayacağım bölüm defalarca ilan verip yeterli koşullarda 5 yıl iş tecrübeli veALES puanı 70 olanı bulamayınca hiç bu sınava girmemiş tecrübeli bir başkasını başka kadrodan gösterip bölüm bşkanının arkadaşı diye halen öğr.gör. olarak derslere sokmaktadır.Ben bu işleri anlayamadım halen alese çalışıyorum
şimdi başvurursam bu 70 gerekmiyor mu mülakatlara girebilir miyim.Dediğiniz doktora yapmak ve ya arşt.gör.olmak
için mi getirildi?