Cari Alımlarda 65 Puan Baraj Şartı Geldi!

A

Akademik Forum

Guest
okul bitince açıkta öğrenci kalmayan bölümlere araştırma görevlisi nasıl alınacak? Doğu illerinde açılan su ürünleri, eczacılık, ziraat gibi bölümler asistansız kalacak demek ki. Ben hep takip ederim bazı bölümlerde 65'in yakalanması çok zor.

Alt limitleri alınca zaten 65 alınıyor çok ta zor değil 75 ales 75 lisans 50 yabancı dil 50 de sınav yeterli oluyor bunlar zaten taban puanlar

Arkadaşlar merhaba emeklilik sonrası ben 2-3 yıldır öğretim görevlisi olarak birkaç alanda farklı ünilere başvurdum.İlk başvurumda ALES 70üstü olup alınacak sayı 1 ve mülakata çağrılan 5 katı olduğundan mülakata bile çağrılmadım ama neye göre elendiğimize bakınca ales,lisans puanlarının dikkate alınıp, benim yüksek lisansımın hiç değerlendirilmediğini farkettim.(ki sadece ilgili MYO bölümü için lisans mezunu ve ales 70 şartı aranıyordu.)Bu ne saçma bir sistemdir ki doktorası vb olsa da lisans+ales yeterli şartı olsa bile ben 45 yaşımda boşuna mı yüksek lisans yaptım?

- - - Güncellendi - - -

Bir kaç yıldır yılmadan uğraşıyorum.Yüksek lisansım,ilgili alanda yıllardır tecrübem olup,bir de bu yaşta çalışıp Ales Puanım 70 iken bir yere başlayamadım derken bu geçtiğimiz dönem özel üni.birinle anlaştım ve farklı disiplinlerden gelen biri olarak 3-4 alanda girebileceğim ders varken,bu defa da 70üstü ales puanımın süresi bitip en son girdiğim Ales 69.924 olup (ki bunu söylemiştim anlaşma yaparken başlarsınız,birkaç ay sonra yine gireceksiniz 70 olmalı demişlerdi fak.den)Geçtiğimiz Sonbahar döneminde maalesef ales puanım 70 olmadığı için başlayamadım ama başlayacağım bölüm defalarca ilan verip yeterli koşullarda 5 yıl iş tecrübeli veALES puanı 70 olanı bulamayınca hiç bu sınava girmemiş tecrübeli bir başkasını başka kadrodan gösterip bölüm bşkanının arkadaşı diye halen öğr.gör. olarak derslere sokmaktadır.Ben bu işleri anlayamadım halen alese çalışıyorum:) şimdi başvurursam bu 70 gerekmiyor mu mülakatlara girebilir miyim.Dediğiniz doktora yapmak ve ya arşt.gör.olmak
için mi getirildi?

A

Akademik Forum

Guest
öyp-meb

öyp yi kazanıp gitmeyen biri milli eğitimde öğretmen olarak atanabilir mi?

Gamze

Administrator
öyp yi kazanıp gitmeyen biri milli eğitimde öğretmen olarak atanabilir mi?

ÖYP ile yerleştirmeye hak kazanıp gitmeyen biri 3 yıl ÖYP'ye başvuramaz ancak bu durum memuriyet alımlarında bir engel yaratmaz. Bir bekleme süresi bulunmamaktadır, öğretmen kadrolarına başvurabilir.

Hem yerleştirildiğiniz kadronun yanmaması hem de cezai durumlarla karşılaşmamak için ÖYP'de (ve elbette memur kadrolarında) gitmek istemediğiniz yerleri listenize almamaya özen gösteriniz.

Arkadaşlar yani 65 alt sınırı Ales,yds,lisans,mülakat belli yüzde oranlarının(Yüksek Lisans?doktora?)ortalaması olduğunu anlıyoruz.Peki öğr.gör.olmak için yine 70 Ales şartımı aranmaktadır?
Diğer yandan öğr.gör.ilanında lisans mezunu deniyor ve değerlendirmede de lisans denmiş ancak başvuran kişi YL ya da doktora mezunu ise neden ortalamaları değerlendirilmiyor?Bizzat geçen seneki başvurumda alınacak bölüme lisans mez.ortalamaları alınıp değerlendirildi.Ben aynı alanda yüksek lisans mezuniyet ort.lisansımdan çok yüksek olduğu halde değerlendirilmedi bile.16 kişi içinde 1 kişi myo öğr.görevlisi kadrosuna bu ortalamalar değerlendiriilip 5 kişi çağrıldı(ilgili bölümde YLisans mezunu olmam umursanmadı bile hatta mülakata ilk 5 kş çağrıldı ben elendim:)Sonuçlara baktığımda ales ve lisans mezunu ort.yüksek olan ama en yüksek olmayan!yeni mezun kişi başladı.(Kültür Üni.myo)

A

Akademik Forum

Guest
65 puan baraji

anlayamadığım nokta 65 puan barajı getirildi. 70 ales sartı kalktı mı.?
örneğin 68 alesim var ortalamada puanım 72
65 barajını gectiğim için basarılı oluyor muyum..?

kaolinn

Öğrenci
Dekanlık kadrosunda açılan araştırma görevlisinin 65 dil puanı olmak zorunda mi ?
Üniversite kendi insiyatifini kullanamıyor mu?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba. Ales puaniyla ilgili olarak son uç yila ait merkezi sinav puaninin bulunmaması ki yani gecen uç yildaa alese girmediğimi düşünürsek Ales puanim 70 olarak mi kabul edilecektir ve bu durumda diğer sartlari da sagladigim zaman başvuru yapabilecekmiyim

akademusti

Öğrenci
İyi akşamlar. Uzun dönem askerlik yapan asteeğmenler cari alımlardan araştırma görevlisi kadrolarına başvurabilir mi? Kazanırsa akıbeti ne olur?

Korayilmaz

Öğrenci
Merhabalar,
Benim anlamadığım nokta, önceden başvuru yapan adaylar arasında ALES notunun %60'ı, yabancı dil notunun %40'ı alınarak bir sıralama yapılıyordu. Artık bu aşama kalktı mı?

Cngzmrt

Öğrenci
Merhabalar,
Benim anlamadığım nokta, önceden başvuru yapan adaylar arasında ALES notunun %60'ı, yabancı dil notunun %40'ı alınarak bir sıralama yapılıyordu. Artık bu aşama kalktı mı?

Hayır, sıralamalar bu sınav puanlarının belirttiğiniz oranları baz alınarak yapılmaya devam ediliyor. 65 puan sınırı, arş gör. sınavına/mülakatına girdikten sonra bunun puanı ve lisans ortalamanızın da dahil ederek ortaya çıkan nihai puanı belirtmektedir.

A

Akademik Forum

Guest
Evet 100 puan üzerinden değerlendiriliyor.

Bilim sinavi her bölüm için ayri mi oluyor? Mesela ben Sosyoloji Bölümü nden giricem, bilim sinavina nerede girmem gerekiyor daha önce cari alima basvurmadim. Ayrica her cari alimlarda ayri bilim sinavina girebiliyor muyum puanimi yukseltmek için?

demircan_053

Araştırma Görevlisi
Bilim sinavi her bölüm için ayri mi oluyor? Mesela ben Sosyoloji Bölümü nden giricem, bilim sinavina nerede girmem gerekiyor daha önce cari alima basvurmadim. Ayrica her cari alimlarda ayri bilim sinavina girebiliyor muyum puanimi yukseltmek için?

Cari alıma başvuruda ön değerlendirme olur %60 ales ve %40 dil alınır.Ön değerlendirmede başarılı olursanız (üniversitenin kendi sitesinde açıklanır) sizi üniversiteye bilim sınavına çağırırlar.Bu sınav bölümünüzle alakalı olur.Her cari alimlarda ayri bilim sinavi olur ve sadece o başvuru için geçerlidir.

Ara bölümüne ''cari alım'' yazarsanız daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.