Cari Alımlarda 65 Puan Baraj Şartı Geldi!

A

Akademik Forum

Guest
Cari alıma başvuruda ön değerlendirme olur %60 ales ve %40 dil alınır.Ön değerlendirmede başarılı olursanız (üniversitenin kendi sitesinde açıklanır) sizi üniversiteye bilim sınavına çağırırlar.Bu sınav bölümünüzle alakalı olur.Her cari alimlarda ayri bilim sinavi olur ve sadece o başvuru için geçerlidir.

Ara bölümüne ''cari alım'' yazarsanız daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Tesekkurler hocam, yani 81 ales ve 70 yds puanima gore on degerlendirmeyi gecip bir sonraki asama olan bilim sinavina hak kazanmam gerek.

Peki Hocam, vakif universitesinde yuksek lisans yaparken ben cari alima basvura bilirim degil mi? ilanlari goruyorum ama ana bilim dali tutmuyor biz de sadece sosyoloji diye geciyor bolum ama bazi universiteler de galiba yuksek lisans a baslarken anabilim dallarina ayriliyor.

demircan_053

Araştırma Görevlisi
Tesekkurler hocam, yani 81 ales ve 70 yds puanima gore on degerlendirmeyi gecip bir sonraki asama olan bilim sinavina hak kazanmam gerek.

Peki Hocam, vakif universitesinde yuksek lisans yaparken ben cari alima basvura bilirim degil mi? ilanlari goruyorum ama ana bilim dali tutmuyor biz de sadece sosyoloji diye geciyor bolum ama bazi universiteler de galiba yuksek lisans a baslarken anabilim dallarina ayriliyor.

Evet , 81 ales ve 70 yds puanınıza göre ön değerlendirmeyi geçip bir sonraki aşama olan bilim sınavına hak kazanmanız gerek.

Vakıf üniversitesinde yüksek lisans yaparken cari alıma başvurabilirsiniz. Özel şartları sağlamanız gerek yoksa değerlendirmeye alınmazsınız.

A

Akademik Forum

Guest
merhabalar cari alımlara başvurmak için yüksek lisansta bölüm şartı var mıdır? yani ben gazetecilik bölümü mezunuyum bunlara başvurmak için gazetecilik bölümünden mi yüksek lisans ve doktoraya devam etmem gerekir yoksa başka bölümden de devam edebilir miyim?

amefx

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,
Cari alımlarda Tarih lisans mezunu ve Tarih Anabilim Dalı'nda Yüksek Lisans yapıyor olmak şartlı ile çıkan cari bir kadroya Yakınçağ veya Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı'nda Yüksek Lisans yapan biri başvurabilir mi? Yoksa ilanda yazdığına uygun olarak öğrenci belgesinde Tarih Anabilim Dalı yazanlar mı başvurabiliyor?

horozigo

Araştırma Görevlisi
Son iki sayfadaki yorumları okurken yoruldum, yazma gereği duydum;

1) Ales minimum 70, dil minimum 50 olmalıdır. Tabii kadroda ilan edilen diğer şartları da sağlamanız gerekir.

2) Başvurulacak kadro için (şartlarını birebir sağlamanız lazım, ilanda ne belirtiliyorsa o, hepimiz üniversite mezunu insanlarız bir zahmet o şartların ne istediğini anlayalım) Ales puanınızın %60 ve dil puanınızın %40'ı alınacak şekilde bir sıralama oluşur ve kadro sayısının 10 (on) katı kadar aday "ön değerlendirme"ye girer.

3) İşte bu ön değerlendirmeye giren adaylara bilim sınavı adı altında bir sınav yapılır. Bu aşamada Ales notunuzun %30, Okul ortalamanızın %30, bilim sınavının %30 ve dil puanınızın %10'u hesaplanır ve sizin bu aşamadaki yeni oluşan puanınızın EN AZ 65 olması gerekir.

4) Herkese başarılar.

5) Şu Yds'den yüksek yüksek puanlar alıp da adamın canını sıkmayın! Benim hala 52,5 canım yanıyor.

abaci91

Öğrenci
hocam herkese başarılar öncelikle benim 2 sorum olacak şimdiden teşşekür ederim cvp için hocam ben cari usule baş vurmak istiyorum.1. başka bir ünv. de yüksek lisans yapıyor olmak(aynı bölüm) o üniversite için kabul edilir mi?. 2. lisans mezunu olmak diyor bazı ilanlarda bu yüksek lisans yapıyor olmak o ilana baş vurmaya engel olur mu sonuçta lisansım aynı o ilandaki istenilenle?

A

Akademik Forum

Guest
asa

cari alımda dil barajı var mı örneğin yds puanımız 40 ise başvuramıyormuyuz

- - - Güncellendi - - -

cari alımda dil barajı var mı örneğin yds puanımız 40 ise başvuramıyormuyuz

- - - Güncellendi - - -

ben her yeri araştırdım ama dil barajının 50 olması ile ilgili bişey bulamadım dil puanım 50den düşükse başvurum geçersiz mi sayılıyor

A

Akademik Forum

Guest
cari alımlarda yükseklisans şartı yoktur diye bi yazı gördüm bu doğru mu

A

Akademik Forum

Guest
selamlar
lisans ortalaması maalesef 2.30larda gezen biri olarak bu konuda sorum cevaplanabilirse çok memnun olacağım.

belirttiğim üzere lisans ortalam yukarıdaki gibidir.
ales'in %35'i, lisans not ort. %30'u, giriş sınavının %35'i alınıp
bu parametrelerden 65 toplam puana ulaşamayan başarısız sayılıyor.

şimdi buna göre ben alesden 100 alsam bile en basitinden bir myo'da öğretim görevlisi olamıyorum.
doğru mu algılıyorum acaba
bilgisi olan bir hocam cevaplarsa çok memnun olurum.

şimdiden teşekkürler
herkese bol şans

aysegok1993

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba.Cari usülle alınan bir arastirma görevlisi yuksek lisansının olduğu universiteye görevlendirme alabilir mi ?Ya da gidi s geliş (erzincan_ankara )yap diyebilirler mi?Bir de ilanda hangi tür kadro olduğu yazmıyor.

Gazeteci14

Öğrenci
Merhaba gazetecilik alanında yüksek lisans yapıyorım atanmak süreci nasıl oluyor kaç dil puanı isteniyor hiç bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim