[quote name="47" post=370769]Başına gelmeden konuşma mı? Dil sorunum olmadığı halde 3 yıl açıkta kaldım, ilana başvuru yapan en yüksek puanlı ben olmama ve o üniversitede tanıdık hoca olmasına rağmen belgelerim sümenaltı edildi. Hatta "hocaları orada, hemde puanları yüksek kadronun kime açıldığı belli oldu" diyenler olmuştu fakat başvurum kabul bile edilmedi. Torpilin babasını gördük merak etme. Fakat asla başaramayacağım veya yapamayacağım hissine kapılmadım KADRO İÇİN DEĞİL EN İYİ OLMAK İÇİN UĞRAŞTIM.<br />
<br />
4 farklı üniversitede eğitim aldım ve üniversite 1 yıl memur olarak çalıştım daha sonra istifa edip özel sektörde devam ettim. Yani üniversitenin işleyişini hayalimde canlandırarak değil, bizzat yaşayarak gördüm. Torpili olup harcananları da çok gördüm. Torpili olup sonradan ilana başvuran yetenekli insanların alındığına şahit oldum. <font color="red">Kusura bakma bir işsizin teki akademisyen olsun diye bir dekanın bir rektörün kariyerini riske atacağını düşünüyorsan uykundan uyan ve bi elini yüzünü yıka derim.</font><br />
<br />
Bugün benim öğrencilerim var ve onlara en iyi olmaları yönünde telkinlerde bulunuyorum, onlara torpil var yapamazsınız edemezsiniz değil, bir kişilik alım dahi olsa olsa o bir kişi siz olmalısınız kendinizi ona göre hazırlayın diyorum. <br />
<br />
Madem iddia ettiğin kadar torpil var, o zaman ne diye akademisyenlik işene giriştin? Söylediğinle yaptığın çelişmiyor mu?[/QUOTE]<br />
<br />
Kimi kime şikayet ediyorsun hocam; yerleştiniz diye gerçeklere gözünüzü kapatmayın. Bu ülkenin gerçeğidir torpil. O yüzden mi karı-koca-çocuk, sanki aile şirketi gibi üniversiteleri sarmışlar. Benim uyuduğum yok, gayet de açığım. Hatta ötesini yazayım sana, kişiye kadro teklifi yapan hocalar var, sırf adamın babası önemli bir konumda diye ... Bu ülkede ne yolsuzluklar, ne haksızlıklar döndü. Neyle suçlanıldığını bilmeden ölen insanlar var. Kısaca hocam benim gerçeklere gözüm de kulağım da açık. Ben iyi konumlara geldiğimde de sorunları dile getirip haksızlıkların karşısında durmaya devam ettim, sense o kadar uğraşıp eninde sonunda bir kadroya girmişsin şimdi bana üniversitelerin sistemini, orada dönen haksızlıkları-torpilleri savunuyorsun. Savunma tezi olarak da çok komik bir argüman seçiyorsun ve diyorsun ki ''yeteri kadar bilgili değilsiniz, yeteri kadar çalışmadınız.''<br />
Ha öğrencilerinize boş ümitler de vermeyin derim size; bu ülkede fizik mühendisi olup tuvalet temizleyen insanlar var. Keşke dediğiniz kadar iyi olmak yetse...<br />
Gelelim o kadar torpil var ve neden akademisyenlik işine giriştim sorusunun cevabına;<br />
O torpilleri yapanların hepsinin suratlarına davaları patlatıp hayatlarını karartacağım. Bu devran böyle gitmeyecek herkes emin olsun. <br />
Şu anda akademisyensiniz diye değil, gerçekten vicdanlı bir insan olarak ve tarafsız olarak bakın olaylara ...<br />
<br />
<font color="grey">- - - Güncellendi - - -</font><br />
<br />
[quote name="Akademik Forum" post=370776]Iyi de torpil yaparken kimse kariyerini riske atmiyor ki! Hersey usulune uygun, yasalar cercevesinde yapiliyor. Giris puaninda birine 20 verirken digerine 70 puan veriyor. Yani akademide torpil icin once seni alacak adamin vicdanini torpileyeceksin![/QUOTE]<br />
<br />
Ağzına sağlık hocam, işte biz bunu anlatamıyoruz insanlara. Sınavı en az üç hoca değerlendiriyor, kimi suçlayacaksın, herkes topu bir birine atacak.<br />
ya boş boş konuşuyorlar işte, biz de bunlara anlatmaya çalışıyoruz.
Helal olsun hocam çok doğru şeyler söylemişsiniz bide ben ekleyeyim torpili basıp bir yerlere gelenler yüzünden gençlerinde hiç bir şeye hevesi kalmıyor torpili olmayanlar bu ülkede herşeye 1-0 yeni başlıyorlar