Cari Alımlarda Torpil Uygulamaları

Yukarıdaki düşüncelere katılıyor musunuz?

• Evet, katılıyorum.

Oy: 3 75.0%
  • Hayır, katılmıyorum.

Oy: 1 25.0%

• Kullanılan toplam oy
    4
  • Anket kapatılmış .
M

Misafir DENEME

Guest
Maalesef

Arkadaş şu torpil yok açıklamaları insanı deli ediyor. Akademisyenlerimiz artık o kadar pişkin hale gelmişler ki hiç gizleme ihtiyacı bile duymuyorlar.
İstanbul Üni. bir ilanın kazanan sonuçlarını açıklamış. İstanbulun merkezinde başvurunun bol olduğu bir üniversite. Başvurularda ales, lisans, dil puanlarının hepsi 90 üzerinde olanlar var. yavaş yavaş aşağı düşüyor. Vatandaşın biri sadece ales 71 diğerleri daha da düşük, diploma notu 60 bile değil. Torpile güvenmese ben gideyim de şuraya başvurayım bile demez. Sizin aklınızdan geçebilir mi bu puanlarla başvurmaya cesaret etmek. sadece kendi öğrencileri olması yetmez torpiline de sağlam güvenmesi gerekir böyle bir kişinin.
Olası muhabbet "biraz zor ama yine de başvursun belki bir şeyler yapabiliriz."
BU arada yüksek lisansa yaklaşık 8,10 kişi alıyorlar mülakatın ve bilim sınavının ağırlığı 40%.
Bu okulu zorla bitirmiş 60 yds 71 ales puanı olan ve buna benzer kişiler aynı sınavdan 95,100 alırken puanları yüksek, defalarca kendilerini kanıtlamış kişiler 15, 20 nadiren 40 gibi puanlar almış. Böyle bir şeyi hiç kimse açıklayamaz ve bu "adamlar" bunu gizleme gereği bile duymuyorlar. Açık bir şekilde üniversitenin ilanlarında sonuçları yayınlamışlar. 10 kişi alıyorlarsa belki bir iki kişi hakkıyla giriyor. Ülkemiz de insanımız da ne yazık ki böyle. 10 kişiyi aldıklarında bile torpilsiz girmek o kadar zorken 1 kişi açılan kadrolarda ne kadar zor olduğunu siz düşünün.

Her şey torpille yürümüyor tabi. Bazılarını bilim mülakat 100 verseler de sokamıyorlar.

Ales 20%, dil 10%, diploma 20%, bilim sınavı mülakat performansı 10%, torpil 40% ağırlıklı olabilir.