Doktora İçin Dil Şartı 50 Olacak mı?

historian1

Öğrenci
bizde düz hesap peşindeyiz zaten hocam. 50 olsun temiz olsun :)

- - - Güncellendi - - -

Dün Pte Academic sınavıyla doktoraya hazırlanan var mı diye sormuştum. Ösym'nin denklik kabul ederken yaptığı adaletsizliğe fark eden var mı diye merak etmiştim. Pte'nin şuanki 50'si ielts'in 5.5 denkmiş. yani üds 65. Ekli dosyayı görüntüle 4558

historian1

Öğrenci
Haklısınız hocam yaptılar fakat bu eşdeğerliliğin bu kadar yüksek olması adaletsizce. kimse bunun farkında değil bence. Bu durum bir şekilde dile getirilse düzeltilmez mi sizce.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam geçen sene bu forumda pte esdegerligi kabul edilince dillendi ama kimsenin umrunda olmadik, ielts un 3,5 puanina 55 sonra 4,5 puanina 55 verilmesi adaletsizlik ti aslında ama dediğim gibi istediklerini başka türlu doktora öğrencisi ve akademisyen yapamazlardi, ben ielts ye 2 kere girdim ikisinde 4 te kaldım toplamda 0,5 puanla 2 sınavda nasip sans iste 1,2 soru yuzunden suan doktora yapamiyorum

ressam

Öğrenci
Cari alımlarda 65 puan şartı dile getirilmedi. 65 baraj puanı yapıldı. Ales, y.dil, lisans ort ve mülakatın yüzdelerinin toplamı 65'e ulaşmayanlar barajı geçemedikleri için doğrudan elenecekler. Yani o 65 dil şartı değil.

Evet gelmemiş ben de 40 yılın başında doğru düzgün bir iş yapıldı sandım ,gene de Nazmi hocaya sorduğum sorunun içeriğini değiştirmiyor bu..

kirpi

Öğrenci
bi kampanya başlatsak ciddiye alınır mı acaba.

Hocam, YÖK başkanına tweet attım. baktım benden başka atan yok. Özel mesaj dahi attım. En sonunda yazdım. "Tek olsam da bu dil sorununun çözülmesini umut ediyoruz" dedim. Valla millet çatır çatır mesaj atıyo istekleri için. Kaç kişiyiz bilmiyorum ama hayırlısı bakalım.

historian1

Öğrenci
Hocam sınav ücreti ile beraber dil puanı artar mı bilmiyorum ama benim pek umudum kalmadı doğrusu. daha önce de dediğim gibi bu konu kimse tarafından dile getirilmiyor. açın bakın twitterı dile getiren bir kaç kişi dışında kimse yok. ama bu forumu her açtığımda 5-35 kişi arasında kişi konuyu görüntülüyor görünüyor. demek ki sadece konu takip ediliyor. dil puanının düşmesi dışında her konu dile getiriliyor sendikalar tarafından. ör. akademikzam, 50d vs. Unutmayalım ki ağlamayan bebeğe süt vermezler... halbuki sendikalar aracılığıyla dile getirilirse dil puanını 5 puan aşağı çekmek çok zor birşey değil. çünkü haklı gerekçesi çok.

A

Akademik Forum

Guest
53.75 ile 55 arasındaki 1.25 lik puan farkıyla insanlar akademisyen olacak veya olmayacak mı.. bu nasıl bir garabettir.

Y

yb007

Guest
kesinlikle çok doğru bir tespit
Nazmi hocam cari alımlarda 65 dil puan şartı geldi,şimdi doktora gibi yüksek lisanstan daha da önemli olan,uluslararası yayınların 50 üstü dil becerisine sahip kişilerin ancak anlayıp çevirebileceği bir program için Eğitim birsenin bunu talep etmesi ne kadar doğru,tartışılması gereken ielts gibi 4 yönde dil becerisini ölçen bir sınavın tekrar kabul edilmesi olmalıyken(çünkü yds e-yds haliyle de sadece reading bazlı pahalı versiyonu)indirilmeye çalışılmasındaki maksat nedir.Ben doktoradan iki ders aldım bu dönem ki ben fen bölümü de değilim onların sürekli ve hızlı bir şekilde dünya çapında makaleler yayınlanmakta ivmeyle değişmekte,ben bana verilen tüm makale,yazı vs. ödevlerimi uluslararası yayınlardan,yabancı sitelerden çeviriyle,dil bilgisiyle yaptım.Ales hiçbirşeyimizi ölçmüyorken ve akademide işimize yaramayacakken bu da tartışılmıyor ama kullanılması olmazsa olmaz olan dil tartışılıyor.Hayret ediyorum.Tez dönemine kadar dile süre verilsin denilmiş,o yaşa kadar dil öğrenememiş kişiden ne hayır gelecek,görüyoruz işte öyp ile bile atanıp iki yıl dil veremeyip kadro meşgul ediliyor ben nolacam şimdi diye başlıklar açılıyor foruma,bu dili olanlara ve atanmamış olanlara haksızlık değilmi,size yazmamın sebebi düşüncenizi merak ettim..

A

Akademik Forum

Guest
üak'ı yök'ü ösym'yi derhal bir çare bulmaya çağırıyoruz. Puan aralığı getirilsin 50-59. Dileyen 50 ile alır dileyen üniversite 59 la.. Bunun çözümü bu arkadaş..

mehmet_buz

Öğrenci
benim bildiğim kadarıyla cari alımlarda dil puanı 65 olmadı, tüm puanların toplamından oluşan puanın en az 65 olması gerekli,

ayrıca bu dil problemi maalesef tamamen yök yüzünden, ösym'nin umrunda değil çünkü onun görevi saçma sapan sınav soruları hazırlayıp insanları nasıl tuzağa düşürmek ve nasıl daha düşük not aldırırım da maden öyle bari yök devreye girsede ya denkliği düşürse ya da tıpçılar yapılan gibi bir akademik dil sınavı getirseler.

ama bu işin tam bir çözümü var şu an ünvanını almış tüm yrd. doç., doç. ve prof abilerimize her 2 yılda bir yds girme zorunluluğu getirme ve 65 alma şartı getirilmesi, bakın o zaman ortada dil şartı kalıyor mu?

akademik personel yöneticileri ya da bu işlerle uğraşan nispeten temsil gücüne sahip insanların bu işi üstlenmesi gerekiyor. yoksa biz sadece burada kendi fikirlerimizi yazıp kendi aramızda tartışıyoruz.

ben geçen yıl yds puanıma itiraz etmiştim ve sınav kağıdımı incelerken ösym'de daire başkanı olarak oraya gelen kişinin fikirlerini burada paylaşmıştım. ösym'nin tek derdi dil tazminatını gerektiren puanları mümkün olacak en az kişinin alacağı şekilde sınav hazırlamak. aynen şu cümleyi kuruyorlar sizden bizene. biz devlet personel başkanlığı ile bir anlaşmamız var eğer kurumunuz sınavın zorluğundan rahatsızca ya denkliği düşürsün ya da bakın tıpçılara kendilerine özel sınav yaptırıyorlar sizede öyle yapsın diyor. bunu söyleyen kendisini ÖSYM de daire başkanı olarak tanıtan bir insan.

değerli hocalarım yapacağımız hiçbir şey yok oturup 5000'e yakın ve çoğunu hayatımızda bir daha hiç duymayacağımız kelimeler ezberleyeceğiz, 80 alabileceğiz belki ama hiç konuşamayacağız, dinlediğimiz hiçbir şeyi anlayamayacağız.

ha bu arada 55 ya da 65 geçmiş arkadaşlar sık sık buralara yazıyorlar olur mu kalite için bu baraj puanları çok düşük 80 olsun hatta daha fazla olsun hatta bu durumdan şikayetçiysen toefle sınavına gir ozaman gibi eleştiriler geliyor. işte böyle bir camiada siz dil puanını çözemezsinizzzzz.