Doktora İçin Dil Şartı 50 Olacak mı?

kirpi

Öğrenci
Y.lisans Doktora yönetmeliği bir kaç gün içinde açıklanacakmış Haydi hayırlısı. Pek umudum yok ama. İşler daha da kötüye gitmesinde...Kaynak: Milliyet.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar bu 50 mi 55 mi konusu uzadıkça uzamış dahada uzayacağa benziyor. ben ankara üniversitesinde y.lisans yapmaktayım puanım 50,akabinde doktora planlıyorum ve bir yandan da dil puanımı arttırma çabasındayım diyeceğim o ki mevcut dil puanını 50 den 55 e çıkarmak konusunu bu kadar sorun eden bir kişi iseniz ve bu konu siz bukadar derde sokuyorsa bence yüksek lisanstan doktoraya geçmeyi düşünmeyin zira her ikis arasındaki fark 50 ile 55 arasındaki farktan daha çok, tabi tüm bunları dil puanı 50-55 arası olan kişiler için söylüyorum diğerleri alınmasın...herkese saygılar

kirpi

Öğrenci
Kaldı ki her doktoraya başvuran da kabul edilecek diye bir şey yok. Ben de kaldırılmasından yanayım. Doktora mülakatı İngilizce yapılmıyor. Alan bilgisi ölçülüyor. Başarılı olursan doktoraya başlarsın..Dil, şart olarak konulmamalı...

qpuro

Kısıtlanmış Üyelik
Lingua Franca olmadan akademisyen olunmaz.

Olsa olsa akademik öğretmen veya akademik idareci filan olunur.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Dil olmadan,uluslararası yayinlari zamanında hizlica takip edemeden akademisyen olunması fikri oldukça saçma geliyor bana

A

Akademik Forum

Guest
merak ediyorum yetersiz yabancı dil ile nasıl bilim yapmayı planlıyorsunuz? bir bilim insanı tüm literatüre nasıl hakim olacak yabancı dil olmadan? kaldırılmasını geçtim, 55 dahi düşük....

historian1

Öğrenci
"Yüksek lisans ta 50 ve Doktora girişlerinde 55 YDS Y.dil mecburiyeti aranmayacak. Tez bitirme veya doktora yeterliliğine girişte aranacak".

Rektör Prof.Dr. Sadettin Hülagü (10 ocak 2015 tarihli paylaşımı)
bkz. https://twitter.com/search?src=typd&q=doktora dil

- - - Güncellendi - - -

"Yüksek lisans ta 50 ve Doktora girişlerinde 55 YDS Y.dil mecburiyeti aranmayacak. Tez bitirme veya doktora yeterliliğine girişte aranacak".

Rektör Prof.Dr. Sadettin Hülagü (10 ocak 2015 tarihli paylaşımı)
bkz. https://twitter.com/ProfDrHulagu

A

Akademik Forum

Guest
Super haber handi üniversitenin rektoru hocamiz

- - - Güncellendi - - -

Kendi twitter hesabımı acaba