Arkadaşlar bu konu ile ilgili Bimer'e yazı yazdım. YÖK Başkanlığına olarak. Durumu anlattım 55 ten 50 ye düşecek mi diye.
Bana bu mesajı gönderdiler. Zaten ben Yüksek lisans yaptım da.
Yurdumuzdaki lisansüstü eğitim bir örneği ekte gönderilmekte olan 01/07/1996 tarih ve 22683 sayılı Resmi Gazeteââ¬â¢de yayımlanarak yürürlüğe giren Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılmaktadır. Söz konusu yönetmeliğin 2-a maddesinin 02/06/2007 tarih ve 26540 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişik şeklinde ââ¬ÅYüksek lisans programına başvurabilmek için adayların bir lisans diplomasına sahip olmaları ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puan türünde 55 standart puandan az olmamak koşuluyla ilgili senatoca belirlenecek ALES standart puanına sahip olmaları gerekir. Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde, ALES puanı yanı sıra gerekirse, lisans not ortalaması ve mülakat sonucu da değerlendirilebilir. Bu değerlendirmeye ilişkin hususlar ile başvuru için adayların sağlaması gereken diğer belgeler (referans mektubu, neden yüksek lisans yapmak istediğini belirten kompozisyon, uluslararası standart sınavlar vb.) ve hangi düzeyde yabancı dil bilgisi gerektiği, ilgili senato tarafından düzenlenen yönetmelikle belirlenir. ALES puanının %50'den az olmamak koşuluyla ne kadar ağırlıkla değerlendirmeye alınacağı, ilgili senato tarafından belirlenir. İlgili üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü, yalnız ALES puanı ile de öğrenci kabul edebilir. Ancak Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuvarlara öğrenci kabulünde ALESââ¬â¢e girmiş olma koşulu aranmaz." hükmü yer almaktadır. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunuââ¬â¢nun 18/b-5 maddesi uyarınca, öğrencilerin kabulü, ders intibakları ve çıkarılmaları ile eğitim-öğretim ve sınavlar konusunda karar verme yetkisi yükseköğretim kurumlarının ilgili yönetim kurullarına, 15/b-4 maddesi uyarınca da fakülte, enstitü ve yüksekokul yönetim kurulu kararlarına yapılacak itirazları inceleyerek kesin karara bağlama yetkisi de Üniversite Yönetim Kuruluna ait bulunmaktadır. İsteğinizle ilgili olarak söz konusu yönetmelik maddesinde bir değişiklik yapılmamıştır.