Doktora İçin Dil Şartı 50 Olacak mı?

sivassm

Öğrenci
hocam umarım herşey gönlünüzce olur da herkes istediği kadroya en kısa sürede kavuşur..(benim tuzum kuru değil 1.5 yıldır ingilizce ales çalıştım doğum günüm dahil her gün ve kadro kovalıyorum yerleşemedim )ve suanda 60 ı mı 65 yapmak ıcın tekrar derse donuyorum..emek olmadan yemek olmuyor ne yazık ki

tşkler hocam.

Mi Ya

Öğrenci
hocam umarım herşey gönlünüzce olur da herkes istediği kadroya en kısa sürede kavuşur..(benim tuzum kuru değil 1.5 yıldır ingilizce ales çalıştım doğum günüm dahil her gün ve kadro kovalıyorum yerleşemedim )ve suanda 60 ı mı 65 yapmak ıcın tekrar derse donuyorum..emek olmadan yemek olmuyor ne yazık ki

ben de dileğinize aynen katılıyorum, umarım herkes istediği kadroya en kısa sürede kavuşur ve dünya da kendi ekseni etrafında dönmeye devam eder :)

kirpi

Öğrenci
Bu olayın kişiselleştirmekten çok toplumsal açıdan ele alınması taraftarıyım. Ne YDS 50 ye düştüğünde yüksek alanlar
üzülür ne de yukarı çekildiğinde sevinirler. Önemli olan Akademik olarak gelecek nesillere neler bırakılacağıdır. Herkesin amacı, hayat görüşü, kariyer planı farklı. Buradan sadece teknik açıdan eleştrilerimizi, beklentilerimizi dile getiriyoruz. Hiç kimsenin aldığı puanda veya maaşında kendi şahsım adına ilgilenmem. Yeterki insanlara fırsat verilsin. saygılar.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Konuyu provake eden mesajlar kaldırılmıştır. Herkes düşüncesini açıklayabilir bu konuda ama kimse kimsenin yeterliliğini tartışmasın arkadaşlar, hepimiz akademisyenlik için çaba gösteren insanlarınız, bunu düşünerek yazalım.

A

Akademik Forum

Guest
Elbette talep artacak şunu bilmek gerekir akademisyen yetiştirmek ile iş arayan kişileri karşılaştırmak ve sırf talep arttı bunları zorlayalım eleyelim mantığı bu ülkenin gelişmesindeki en büyük engellerden biridir.Akademisyen yetiştirmek başka, üniversitede iş vermek başkadır.Bukadar dar bakmak bize yakışmaz.Dünyada birçok doktora mezunu özel şirketler kurmuş veya özel şirketlerde bilim üretmektedir.Siz doktorasını yapmış teknoloji üreten kendi tekno şirketini kurmuş kişilerden bahsedin.Üniversiteye eleman almaktan bahsederseniz bu ülke çok şey kaybeder.Üç kuruş para verilecek diye ülkenin önü kesilemez.Kaldıki birçok üniversitede doktoralı öğretim elemanı açığı vardır.Ayrıca eskiden bilime gönül vermiş insanlar vardı yenilerinde gönül yok olmayacak demekde tükenmişliktir.Genç bilim insanlarımızın ve yeni bilim insanlarının neler yaptığı ve yapacağı ortadadır.Maalesef bazı yorumlar araştırmaya dayanmayan sığ bilgiler içermektedir.Ülke menfaati, genç insanlarımızın heba olması kimsenin umrunda değil, akademik eğitimle işe girmeyi bir tutmak nasıl bir anlayıştır anlayamadım.Eğer sizin yeterli uzmanınız yoksa teknolojiyi satın alırsınız üretemezsiniz ve tabiki iş sahasıda açamaz, işe insanda alamazsınız.
Demekki neymiş yeterli uzman yetiştiremezseniz iyi ingilice öğrenip ki amaç bu görünüyor teknoloji transfer edersiniz.Bu iş içinde çok fazla bilim insanı yetiştirmeye gerek yok.

mehmet_buz

Öğrenci
Sivas hocam merhabalar,

şu öyp dil şartı olan 65'inde düşme olasılığı var mı? bir de o kunuda araştırsanız, 62,50 da kaldık bekliyoruz yds'den

A

Akademik Forum

Guest
bedelli askerliğe de çıkacak demiştim oldu.

Hayırdır kimi tanıyorsunuz MİT'te mi bağlantılarınız var, derin devlet misiniz bu ne zırva yaklaşım yahu. Bir savcı şu yazılanları görse hakkınızda casusluk ve devlet sırlarını yaymak şüphesiyle müebbet hapis istemli suç duyurunda bulunur, çünkü şu yazdıklarınızın 2 anlamı var.

a) Daha kanunlaşmayan bilgiyi özel kaynaklardan illegal olarak sızdırıyorsunuz (ki bu da o noktalarda suç ortaklarınızın olduğunu gösterir)
b) illegal dinlemelerle vs. bilgi sızdırıyorsunuz

Diğer türlü bir kanun daha meclise sunulmadan nasıl bilginiz olacak.

sivassm

Öğrenci
Hayırdır kimi tanıyorsunuz MİT'te mi bağlantılarınız var, derin devlet misiniz bu ne zırva yaklaşım yahu. Bir savcı şu yazılanları görse hakkınızda casusluk ve devlet sırlarını yaymak şüphesiyle müebbet hapis istemli suç duyurunda bulunur, çünkü şu yazdıklarınızın 2 anlamı var.

a) Daha kanunlaşmayan bilgiyi özel kaynaklardan illegal olarak sızdırıyorsunuz (ki bu da o noktalarda suç ortaklarınızın olduğunu gösterir)
b) illegal dinlemelerle vs. bilgi sızdırıyorsunuz

Diğer türlü bir kanun daha meclise sunulmadan nasıl bilginiz olacak.

Hocam çok polisye filmi izlediniz galiba. Ya da çok politizesiniz.

Ne dinlemesi ne bilgi sızdırması.

Konuyu sabota etmeyelim.

Bedelli askerliğin çıcakağı belliydi. Çünkü talep var. Şartlar öyle çıktı.

Oğuz Kağan

Öğrenci
bu tarz bilgiler bazen tutabiliyor..bir dil forumunda ielts e hazırlanırken birisi sürekli çabuk çabuk girin diye yazıyordu ielts kalkacak..ben de kasıma almıştım sınavı sonra ocağa denk geldi ve ocakta girdim sonra denklik kalktı...o çatı altında çalışanlar bazı şeyleri bizlerden aylar önce bilip bir takım önlemler alabiliyor ne yazık ki..

kirpi

Öğrenci
Buradaki YDS ile ilgili görüşlerin hepsi bir temenniden oluşmaktadır. Bu konuda eleştirilerin, sorunlara çözüm üretmenin "dinleme" gibi çok hassas bir konuyla bağdaşlaştırılmasından çok rahatsız oldum. Her birey düşüncesini ve beklentilerini dile getirebilir.
İkincisi doktora dil şartının 55 ten 50 ye düşmesi için sosyal medyada veya resmi kurumlara başvuru hakkında elimden ne gelirse yapmaya hazırım. İmzaysa imza, kampanyaysa kampanya. sivassm arkadaşım sana da buradan teşekkür ediyorum. Bu konuyu açtığın için.

A

Akademik Forum

Guest
55 için

biz yıllarca 55 almak için doktorayı erteledik 10 yıl kaybeden var. bizlere, onlara, kaybolan yıllara haksızlık olmuyor mu?