Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Alanında Yüksek Lisans

y.lsans

Öğrenci
merhaba eğitim fakültesi mezunuyum bu alanda yüksek lisans yapan veya bilenler varsa bilgilendirebilirler mi ?ne tür ilgi yetenek ister , akademisyenlik dışında devlet kadrosuna geçmede bir arti sağlar mı? ve eğitim yönetimi denetimi alanından farkı nedir? tşkkrler

merzer

Doçent
Devlete geçmede lisans programına bakar (benim bildiğim odyologlar ve klinik psikolog kadroları hariç) yüksek lisans bir işe yaramaz. Hee öğretmenseniz %5 ek ders fazlası yapar ki bu da full ek dersi olan bir kişi için yaklaşık 20-25 TL kadardır.

ziynetsoyer

Öğrenci
ben de bu bölümde yüksek lisans yapıyorum ama ben akademisyenlik düşünüyorum...acaba önü açık bir bölüm mü? geçen sene çok alım oldu öypde bu bölümden sansım nedir öyp için değil de normal kadrolar için??

merzer

Doçent
Eğitim Yönt. hemen her eğitim fakültesi bulunan üniversite yüksek lisans programı açıyor. Çok aşırı mezun var .Normal kadrolar için şans az gibi bence. Moralinizi bozmak istemem sonuçta normal kadrolara giriş şartları acayip oluyor bir çok yerde elbetteki şansınız vardır. EĞitim bilimleri alanında en az mezunun Ölçme ve Değerlendirme olduğu söylenirdi saymadım tabii ama öyle görünüyor ilanlara bakılınca da .

merzer

Doçent
He birde zaten öğretmenseniz idarecilik sınavında yüksek lisansınıza ek puan verilir. Ama sadece bu bölüme değil tüm alanlara veriliyor diye biliyorum.

y.lsans

Öğrenci
öyleymiş bana çok övmüştü hocalarım ama yeni mezunum 1 buçuk aydır arastırıyorum dediğiniz gibi ölçme de açık daha çok ve az üniv.de var onlarda alımlarını yapmış zaten :(

matmat.

Öğrenci
eğitim denetiminden farkı var mı yok mu yani? bide okul müdürlüklerinde ve müfettişlik sınavlarında başka bi alanda da olsa yüksek lisansa puan veriyor mu ?

dead35

Öğrenci
arkadşlar bende eğitim yönetimnde yüksek düşünüyorum...basvuracagım ünide mülakat var...ve neler sorar hocalar bu alanda??

muharrem_

Öğrenci
bu bölümde yüksek lisans yapan bir arkadaşımız bilgilendirmek amaçlı cevap yazabilir mi? Akademisyenlik düşünen biri için yüksek lisanstan sonra doktora imkanı var mı? Nasıl faydalı olur bu alanda yüksek lisans?şimdiden teşekkür ederim...

sidneh

Profesör
Öncelikle tamamı büyük harflerden oluşan mesaj yazmayın lütfen.

Tezsiz yüksek lisans ile doktora yapamazsınız ancak müfettişlik için işinize yarar mı onu bilemiyorum.

tansu6262

Öğrenci
bu bölümde tessiz yüksek lisasn yapınca,ben mesela resim bölümü mezunuyum formasyonuma geçerm,illa formasyonu resim bölümündenmi almam lazım..

ibrahimbicak

Öğrenci
Formasyon ayrı tezsiz yüksek lisans ayrı şeyler artık. Eskiden formasyon alanlar tezsiz yüksek lisans mezunu olarak kabul ediyordu artık ikisinin başvuruları ve icerigi birbirinden farklı durumda.