Herkese selam!
Henüz bugün
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Yönetimi Teftişi Ekonomisi ve Planlaması Bölümü'ne kabul edildim ve kaydımı yaptırdım. İlk yüksek lisans başvurumdu; her ne kadar bölüm ve konularıyla önceden ilgili olsam da tekrar çalışarak hazırlıklı gitmenin mülakat sırasında oldukça faydasını gördüm.
Mülakatta bana yönelik sorulan sorular sırasıyla şöyleydi;
1. Eğitim Yönetimi nedir?
2. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Ateşesi'nin görevleri nelerdir? (Yurtdışı geçmişime dayanarak sorulan spesifik bir soru olduğunu düşünüyorum.)
3. Mlilli Eğitim Bakanlığı Müfettişi'nin görevleri nelerdir?
4. Türk Eğitim Sistemi'nin temel amaçları nelerdir?
5. İdareci, Öğretmen, Veli ve Öğrenci İlişkileri nasıl olmalıdır?
Bunlara ek olarak Özgeçmişe yönelik kişisel sorular ve şehir dışından başvurmam nedeniyle derslere nasıl gidip geleceğim gibi hususlar soruldu. Hocaların kalitesi ve rahatlatıcı tavırlarıyla oldukça keyifli ve pozitif bir mülakat geçirdim, neticesinde de kabul edildiğime çok mutluyum.
Her Yüksek Lisans Programı'nın bizim kalitemize, çalışmalarımıza ve eforumuza bağlı olarak akademik kariyer açısından önü açıklığı değişir diye düşünüyorum. Bakalım bize önü ne kadar açık olacak göreceğiz.
Programa ait mülakatla ilgili çalışma notlarımı da (5 sayfa kadar) dileyen olursa özelden paylaşabilirim.
Herkese kolay gelsin.