Gebze ya da Pendik'te YDS Kursu Tavsiyesi

Akademiko

Öğrenci
Gebze Amerikan kültüre, tam bir para tuzağı, işleten kişinin tek derdi para. Bireysel şikayetler umurlarında olmuyor. en azından elimde kıyaslamam için bir şans oldu. Real Time'a gidince iyi bir kurs nasıl olmalı gördüm çok şükür. Amerikan kültürde derslerimize Gültekin adında bir hoca gelmişti. tam bir kabustu.
 
A

Akademik Forum

Guest
ingilizce eğitim

Kesinlikle pendik amerıcan tıme yabancı dil okulunu tavsiye ediyorum. Max. 8 kişilik sınıflarda vıp öğrenci statüsünde oluyorsunuz ayrıca fiyatları da gayet makul
 
Y

YdsUmut

Guest
Doğru Tercih

Selam arkadaşlar, ben forumda yazılanları okudum ve belirtilen adreslere gittim gerçekten de tam ve eksiksiz desteği Real Time da aldım. Hocamız gerçekten bu işin piri, ne yaptığını biliyor, bizim bireysel ihtiyaçlarımıza ve eksilerimize göre tek tek hepimizi yönlendirdi ve adım adım ilerlememizi ölçtü. Değişen sınav sistemine göre bir eğitim aldık. Bazı kurslar hala KPDS eğitimi veriyor mesela. Oysaki YDS çok farklı. Aldığımız eğitim sayesinde sanki sınav tam beklediğimiz ve tahmin ettiğimiz gibi bir sınavdı. İlk girişte 71 aldım. Ama işin en önemli kısmı verilen ödevleri günü gününe yapmakta.
 

elkmuh46

Öğrenci
merhaba arkadaşlar,

gebzede ya da pendikte bildiğiniz iyi yds kursu varmıdır?

yardımcı olursanız çok sevinirim...

kardeşim burda yazılanların çoğu reklam kokan hareketler.seni şikayetvar isimli siteye davet ediyorum.o öve öve bitiremedikleri kurslara bir bak neler neler olmuş.sonra gelip teşekkür edersin.en aşağı isteyen 2bin istiyor.yazık o paraya
 
A

Akademik Forum

Guest
Gebze İngilizce Kursu

Değerli Arkadaslar,

Hiçbir kurs yoktur ki biz kötü eğitim veriyoruz diyebilsin. Hangi kursa gidip bilgi alsanız en iyi kendi kursları olduğunu öve öve bitiremezler ve yalan yanlış birçok taahhütte bulunurlar. Ama sözleşmeye imza attığınız an sıkıntılı süreci sonrasında yasayarak öğrenebiliyorsunuz.
Birçok kişinin yaptığı gibi, felanca kursun ismi cok yaygın, kesinlikle iyidir anlamına gelmiyor.Kursun popüler olması, kaliteli eğitim verdiği anlamına gelmiyor. Amacım insanları doğru yönlendirerek, doğru ve kaliteli bir kurstan eğitim almalarıdır. Bu yüzden diğer arkadaşların yaptığı gibi x kurum kaliteli, y kurum kötü demeyeceğim. İyi bir kurumu ancak odak sorularla bulabilirsiniz.
Sizlere açıkca iyi bir dil kursundan beklentileriniz neler olmalı? Bu konu üzerinde düşüncelerimi yazacağım.

Genel İngilizce Eğitimi Sağlayan Dil Kurslarından Beklentilerimiz;

1. Dersinize katılan öğretmenlerin etkinliği
2. Grup eğitimlerinde sizin dışınızda diğer öğrencilerin uyumu. (Sadece sosyalleşmek için gelen öğrenci kitlesi bile olabilir :)
3. Seviye belirleme sınavının ölçüsü (sadece yazılı veya sözlü 3-5 dakikada seviyeniz belirleniyorsa, o kurumdan uzak durun. Detaycı ve kapsamlı olarak seviye tespit sınavı yapılması gerekir.)
4. Ucuz etin yahnisi tatsız olur misali çok düşük fiyatlı kurs seçeneği karşınıza çıkarsa şüpheci bakın. O kurumu daha detaycı araştırın. (çok ucuz fiyatlara eğitim verenlerin iyi olduğunu da duymadım :)
5. 1 seviye ders saati ve sınıftaki öğrenci sayısını iyi analiz edin. (10 kişilik sınıf 90 ders mi 12 kişilik sınıf 100 ders mi sorusuna cevaben 90 ders saati sınıftaki kişi sayısına göre daha avantajlı olacaktır. Çünkü her konu üzerinde öğrenciye ayrılan süre daha fazla olur.)
6. Aktiviteler bölümü; Bu konu üzerinde fazlasıyla göz boyama kısmı karşımıza cıkıyor. Ben her aktiviteye katılan öğrenci görmedim. İş hayatında yer almış, çalışan kısmı hiç görmedim. Sizin için en avantajlı aktiviteler ve size en uygun aktiviteleri secmelisiniz. Grammar, reading aktiviteleri gibi bu tür aktivitelerden ziyade speaking gibi aktivitelere yönelmeniz gerekmektedir.
7. Kullanılan kitap ve materyaller; Piyasada bulunan bir çok kitabın ucuz bütçeli Türk kaynağı veya ünlü yayınların fotokopileri olabiliyor. Hiç kimse su soruyu sormuyor. En az 2.000 TL kursa ödüyorum. Neden fotokopi kaynak kullanıyorsunuz? 150 - 200 TL'lik yayın ücretleri fotokopi yöntemiyle 10 TL maliyetle öğrencilere veriliyor.Fotokopi kitabı almayın ve Türk yayınlarını asla tercih etmeyin. Grammar haricinde birşey öğrenemezsiniz.
Tercih ettiğim başlıca yayınlar; Oxford, Pearson, Cambridge
8. Ders giriş çıkış saatleri; Arkadaşlar kimi kurslarda ders saatlerini yüksek göstermek için aktivite, telafi dersleri, teneffüs saatlerini ekleyerek sizlere aslında olmayan bir ders saatini karşınıza cıkartıyor. Öncelikle şunu bilmeliyiz ki ders saatleri örneğin 4 ders denildiği zaman, aktivite, telafi, teneffüs saati vs. çıkartılarak sadece ders içerisinde alacağınız ders saatini hesaplayın. Aksi halde size toplu bir şekilde ders saati söylenilirse uzak durun...
9. Sertifikalar; Dil kurslarında verilen hiç bir sertifika işe yaramaz. "Sertifikamız dünyanın her yerinde geçerlidir." Saçmalığı duyduğunuz anda o kurumdan bağlantınızı kesmeniz tavsiyemdir. Çünkü hiçbir iş yeri üniversiteler yurtdışında özel üniv. vs. geçerliliği yoktur. Uluslararası geçerliliği olan sınavlar; Toefl Ielts gibi sınavlardır.Ülkemizde ise sadece kamu kurumları ve devlet üniv. (y.lisans doktora gibi) Yökdil ve YDS'ye girmesi gerekmektedir.
10. Yabancı Öğretmenler; Bir çok kurumda olduğu gibi Suriyeli, Afgan, Somali, Pakistan gibi ülkelerden gelen kişileri yabancı öğretmen olarak sizleri kandırabilirler. Hatta Nijeryalıyı ana dili İngilizce olan öğretmen olarak söylemde bulunabilir. Aslında söylem olarak doğru olsa bile eğitim alacak kişilerin farklı bir yöne çekilme avantajı oluşturulmaktadır. Türk öğretmenler için, üniversitenin tarih bölümü mezunu olan, İngilizcesi iyi bir kişinin dersinize girme durumu muhtemeldir. İngilizceyi çok iyi bilmek ile bu dil eğitimini vermek çok farklıdır. Öğretmenlerin ilgili bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.
11. Uygulanılan Aktivitelerin Özelliği; Aktiviteler, öncelikle öğrencinin seviyesine ve o hafta işlediği konulara göre uygun olması gerekmektedir. Taşra okullarında verilen eğitim gibi tüm seviyeleri toplayıp aynı seviyede aktivitenin yapılması kesinlikle uygun değildir. Gittiğiniz her yerde bunu sorun ve sorgulayın.
12. Kursun sadece kitaba bağlı kalması veya tamamiyle kitap dışında eğitim vermesi, eğitim kalitesini düşürür. Okul müfredatından çok, günlük hayatta ihtiyaç duyulan İngilizce beceresini öğrencilere uygulatmak ve öğretmek olmalıdır.
13. Kursların fiziki durumu, Çok fazla üzerinde durulacak mevzu değil fakat, doğru düzgün sandalyesi masası olmayan kuslar görebilirsiniz. Arkadaşımın başına gelen bir olay, sadece örnek sınıfı gösterip, derslere başladığında örnek sınıfta eğitim alamayıp üstüne kış dönemi ısıtıcılarla sınıfta ders işlenip, yaz döneminde klimasız sınıflarda eğitim yapılması karşınıza gelebilir. Tüm kursu özellikle sınıfları gezmeniz tavsiyemdir.
14. Online uygulamalar ve programlar; Bir çok kurs tarafından öğrenciye sunulan bu programlar 1000 TL değerinde ama size bedava gibi yaklaşımlar sergileyebiliyorlar. Değerli arkadaşlar sunulan programların büyük kısmı bedava dediğimiz uygulamalardır ve uygulama sitelerinden free olarak indirebilirsiniz.
15. Kursların genel olarak özelliği franchise yöntemiyle isim hakkının x kişi tarafından satın alınmış olmasıdır. Türkiye'de aynı ismi taşıyan tüm kurslar kaliteli değildir ve franchise yönetimi olduğu için genel olarak çok şikayet alır. (sikayetvar.com sitesinden bölgenizdeki tüm kursları inceleyebilirsiniz.)

Güzel ve kaliteli yabancı dil eğitimi almanız dileğiyle..
 
A

Akademik Forum

Guest
Giden arkadaşlarım oldu. Öyle yazıldığı gibi 65-70 puan alan yok. Kurs tavsiyesi olarak sayfa acilmiş fakat herkes reklam peşinde. İnsanları yanıltmayın.
 
S

SercanYDS

Guest
Reklam değil kardeşim gerçek

Merhaba arkadaşlar ben bu sayfa sayesinde kendime iyi bir kurs buldum. Bu yüzden forumda bu konuyu başlatan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Özellikle yukarıdaki tavsiyeleri okudum ve çok faydalandım. Piyasada bir sürü kurs var ve farklı beklentilere cevap veriyorlar. Bu yüzden size en uygun olanı seçmek için gidip görüşmelisiniz. Ben tek tek görüştüm ve Real Time English de karar kıldım. Yds programına katıldım ve ilk sınavdan 68 aldım. Hedefim 80 ve üstü olduğu için kurs hocamla görüştüm ve ek yapmam gereken çalışmalar hakkında tavsiye aldım. 2018 Yds ilkbahar sınavından 80i aldım.
Adım Sercan Darıca Ziraat Bankasında çalışıyorum. Bu reklam diyen arkadaşa söylüyorum, çalışınca oluyor kardeşim.
 

Akademx

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar bu süreçten geçenlerin deneyimleri nasıl sonuçlandı memnun kaldığınız önerebileceğiniz kurs var mı? Ya da hoca önerisi olan?
 
Üst