Ocağın ilk haftasında kazandım, 2. Haftasında belge teslim. Çok uzun sürdü haber alamıyorum diye vali halk toplantısı vardı. Olduğum şehirde oraya gidip valiye ilettim. Bulunduğunuz il de böyle bir toplantı varsa( her ay oluyor) vali sizin şikayetlerinizi dinliyor hemen (amirler de orada )sorununuz neyse ilgileniyor. Emniyete belgelerim mart ın 2. Haftası gitmiş. Polis bunu söyleyince şok oldum. Üniversiteler , kurumlar da çok bekletiyorlar dedi polis. Eğer valiliğe gitmeseymişim ocakta kazandığım kadroya hazirandan önce yerleşemeyecektim sanırım(bu zamanda soruşturma süreci 3 ay ı geçiyor malum). Mutlaka bulunduğunuz valiliğe gidin. Çok ilgililer. Bu gençlerin işi acele emniyet müdürüm , bunların işini hemen görelim bekletmeyelim dedi bizim vali. Sağolsunlar süreci hızlandırdıklarını belirttiler.
Bu arada bunu belirtmeden geçmek istemiyorum. Kazandığım üniversite sen evini tut 2 haftaya başlarsın diyordu. Belgelerimi 2 ay geç yollamak nasıl bir insaftır! Ayıptır, yazıktır, günahtır. Ben güvenip o evi tutsaydım 6 ay nasıl yaşayacaktım orada. Cebimizde para olup-olmadığı bu insanlar için neden bu kadar önemsiz.
Özetle bulunduğunuz şehirde valiliğe gidin arkadaşlar, çok uzun sürdüğünü belirtin. Kimseyi tanımanıza gerek yok, çok ilgililer. Herkesin bu süreci en kısa sürede atlatması dileğimle..