Hangi Alanda Yüksek Lisans Yapmalıyım

esilasu

Öğrenci
arkadaşlar türkçe öğretmenliği yapıyorum ikinci senemi bitirdim.Artık yüksek lisans yapmak isityorum ama hangi alanda yapacağımı hangi üniversiteye başvuracağımı bilmiyorum

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Akademik kariyer mi yapmak istiyorsunzu ilerisi için yoksa sadece uzmanlaşmak için mi yüksek lisans yapmak istiyorsunzu ona göre cevaplayalım.

H_55

Öğrenci
Akademik kariyer mi yapmak istiyorsunzu ilerisi için yoksa sadece uzmanlaşmak için mi yüksek lisans yapmak istiyorsunzu ona göre cevaplayalım.

ben de yüksek lisans yapmak istiyorum ama akademik kariyer için değil. bu yüzden eğitim bilimleri enstitüsünde yapmam daha kolay ve rahat olur diye düşündüm öğretmenlik de yapıyorum çünkü. ama kontenjanlar çok az oluyor. ben ilköğretim matematik öğretmeniyim fen bilimleri enstitüsüne başvurduğumda ise ya matematik bölümü mezunu isteniyor ya da lise mat öğretmenliği. dolayısıyla fen bilimleri enstitüsünde alan dışı tercih yapmak zorunda kalıyorum onlarda kontenjan daha da az :( bilmiyorum napsamm!

ezgifurby

Öğrenci
selam işletme 4.sınıftayım ve yüksek lisans yapmak istiyorum ama hangi alanda yapacağıma dair hiç bi fikrim yok yardımcı olabilcek biri varmı?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba, öncelikle amacınızı belirlemeniz gerekiyor. Özel sektörden mi devam edeceksiniz yoksa akademik kariyer mi yapacaksınız?

yeniceri

Öğrenci
Nazmi hocam ben akademik kariyer yapmak istiyorum.. Sosyal bilgiler öğretmenliği mezunuyum..Hangi alanda yüksek lisans önerirsiniz?
Not:Tarih'e, Uluslararası İlişkiler'e ve Coğrafya'ya ilgim var.. Teşekkürler..

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Tarih ve coğrafya yine sizin alanınızla ilgili devamı niteliğinde olabilir ancak uluslararası ilişkiler bölümü isterseniz kadro bulma şansınızı azaltırsınız. Ya da eğitim bilimlerinden devam edebilirsiniz.

yeniceri

Öğrenci
Tarih ve coğrafya yine sizin alanınızla ilgili devamı niteliğinde olabilir ancak uluslararası ilişkiler bölümü isterseniz kadro bulma şansınızı azaltırsınız. Ya da eğitim bilimlerinden devam edebilirsiniz.

Uluslararası İlişkiler yüksek lisansından sonra Doktoramı da yaparsam kadro şansım ne olur? Teşekkürler...

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Uluslararası İlişkiler yüksek lisansından sonra Doktoramı da yaparsam kadro şansım ne olur? Teşekkürler...
Hocam öğretim üyesi kadroları %99 isme açılır. Şansınız tanıdığınızın olduğu kadardır, yeni kurulan üni.lerle gidip konuşursanız dr.'si olan birini bekletmezler ama köklü ünüilerde çok zor diyebilirim.

heather

Öğrenci
Merhaba, öncelikle amacınızı belirlemeniz gerekiyor. Özel sektörden mi devam edeceksiniz yoksa akademik kariyer mi yapacaksınız?

Hocam Merhaba; ezgifurby ile sorum aynı işletme mezunuyum akademik kaiyer yapmak istiyorum yüksek lisansı hangi bölümde ypamam daha iyi olur beni yönlendirebilir misiniz?Daha çok öyp istiyorum fakat olmazsa yüksek lisanstan akademik kariyere geçmek istiyorum

- - - Güncellendi - - -

hocam bir sorum daha olacak tezli yüksek lisansın dil hazırlık sınıfını veren üniversiteler var mı?

- - - Güncellendi - - -

lütfen cevap bekliyorum :(

trkc3

Öğrenci
merhaba ben sınıf öğretmenliği bölümü mezunuyum ve özel eğitimde yüksek lisans yapmak istiyorum fakat alan dışı olduğum için bilimsel hazırlık sınıfı var ve bu konuda bir bilgim yok kendi bölümümde mi yoksa özel eğitim de mi yapmamı önerirsiniz

betulgormek

Öğrenci
Merhaba,

Ben 2 yıllık Dış ticaret ve 4 yıllık AOF ile İktisat mezunuyum.Aslında Dış ticaret alanında öğretim görevlisi olmak için yanı akademisyen olmak için yüksek lisans yapmak istiyorum.Bu bağlamda hangi bölümü tercih etmeliyim?Aslında ilgi alanımı sorarsanız farklı bölümlerden bahsetmem mumkun ancak bilgili olduğum bölüm Dış ticaret ve lojistik olduğu için bu alanlardan birini seçmek istiyorum.Bilgi ve yardımlarınız için teşekkürler

liyakat

Öğrenci
Nazmi Hocam merabalar ben iktisat mezunuyum bu sene ilk defa ALES'E sınavına girdim ve EA VE SAYISAL da yaklaşık 73 ve 74 puan aldım acaba bu puanlarla hangi üniversitenin yüksek lisansına tabii olurum

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba İktisat bölümü mezunuyum ve akademik kariyer hedeflemekteyim sizce yüksek lisans yaparken hangi alanı tercih etmeliyim ? genel iktisat tanmı, finansal iktisattan mı yoksa para ve bankadan mı ? şimdiden teşekkür ederim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba İktisat bölümü mezunuyum ve akademik kariyer hedeflemekteyim sizce yüksek lisans yaparken hangi alanı tercih etmeliyim ? genel iktisat tanmı, finansal iktisattan mı yoksa para ve bankadan mı ? şimdiden teşekkür ederim.
Hocam aynı bölümden devam ettiğiniz sürece akademik kariyer konusunda sorun yaşamazsınız genel olarak ama ilanlara baktığımız zaman genel iktisat ilanları daha fazla görünüyor.

sina

Öğrenci
Merhabalar hazmi hocam ben ilköğretim matematik mezunuyum akademik olarak yüksek lisans yapmak istiyorum hangisi daha avantajlı atama olarak bilmiyorum benim düşündüğüm bölümler: Ilköğretim matematik eğitimi,eğitim programlari ve öğretim,eğitim yönetimi teftişi planlaması ve ekonomisi. Yada sizin önere bileceğiniz alanlar varmi? Simdiden teşekurler.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar hazmi hocam ben ilköğretim matematik mezunuyum akademik olarak yüksek lisans yapmak istiyorum hangisi daha avantajlı atama olarak bilmiyorum benim düşündüğüm bölümler: Ilköğretim matematik eğitimi,eğitim programlari ve öğretim,eğitim yönetimi teftişi planlaması ve ekonomisi. Yada sizin önere bileceğiniz alanlar varmi? Simdiden teşekurler.

Eğitim bilimleri Anabilim dalına devam ederseniz akademik kariyer için daha fazla ilanla karşılaşabilrisiniz, MEB'le devam etmek istiyorum diyorsanız Eğitim yönetimi teftiş ve planlaması okuyarak müfettiş olabilirsiniz.

yumurtasutbal

Öğrenci
Hocam Merhaba önce konu açmadan size sormak istedim. Şimdi ben bir kurumda 657 ye tabi bir Mütercim Tercüman olarak çalışıyorum ama yüksek lisans yapmak istiyorum. Fakat kararsızım yüksek lisansı bitirdikten sonra yükselmeme ya da başka kurumlara geçmeme hangi alanın daha faydası olur (uluslararası ilişkiler kamu yönetimi vb mi yoksa yine kendi alanımla ilgili İngiliz Dili ve Edebiyatı gibi bölümler mi?). Siz tecrübelerinize göre ne önerirsiniz çok karışık durum.

V

Valetta

Guest
Merhabalar Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisiyim ve ilerde iş sıkıntısı çekmeyeceğim bir alanda yüksek lisans yapmak istiyorum. sizce hangi alanda yüksek lisans yapmalıyım