Akademik kariyer mi yapmak istiyorsunzu ilerisi için yoksa sadece uzmanlaşmak için mi yüksek lisans yapmak istiyorsunzu ona göre cevaplayalım.
Tarih ve coğrafya yine sizin alanınızla ilgili devamı niteliğinde olabilir ancak uluslararası ilişkiler bölümü isterseniz kadro bulma şansınızı azaltırsınız. Ya da eğitim bilimlerinden devam edebilirsiniz.
Hocam öğretim üyesi kadroları %99 isme açılır. Şansınız tanıdığınızın olduğu kadardır, yeni kurulan üni.lerle gidip konuşursanız dr.'si olan birini bekletmezler ama köklü ünüilerde çok zor diyebilirim.Uluslararası İlişkiler yüksek lisansından sonra Doktoramı da yaparsam kadro şansım ne olur? Teşekkürler...
Merhaba, öncelikle amacınızı belirlemeniz gerekiyor. Özel sektörden mi devam edeceksiniz yoksa akademik kariyer mi yapacaksınız?
Hocam aynı bölümden devam ettiğiniz sürece akademik kariyer konusunda sorun yaşamazsınız genel olarak ama ilanlara baktığımız zaman genel iktisat ilanları daha fazla görünüyor.Merhaba İktisat bölümü mezunuyum ve akademik kariyer hedeflemekteyim sizce yüksek lisans yaparken hangi alanı tercih etmeliyim ? genel iktisat tanmı, finansal iktisattan mı yoksa para ve bankadan mı ? şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar hazmi hocam ben ilköğretim matematik mezunuyum akademik olarak yüksek lisans yapmak istiyorum hangisi daha avantajlı atama olarak bilmiyorum benim düşündüğüm bölümler: Ilköğretim matematik eğitimi,eğitim programlari ve öğretim,eğitim yönetimi teftişi planlaması ve ekonomisi. Yada sizin önere bileceğiniz alanlar varmi? Simdiden teşekurler.
Hocam Merhaba önce konu açmadan size sormak istedim. Şimdi ben bir kurumda 657 ye tabi bir Mütercim Tercüman olarak çalışıyorum ama yüksek lisans yapmak istiyorum. Fakat kararsızım yüksek lisansı bitirdikten sonra yükselmeme ya da başka kurumlara geçmeme hangi alanın daha faydası olur (uluslararası ilişkiler kamu yönetimi vb mi yoksa yine kendi alanımla ilgili İngiliz Dili ve Edebiyatı gibi bölümler mi?). Siz tecrübelerinize göre ne önerirsiniz çok karışık durum.Akademik kariyer mi yapmak istiyorsunzu ilerisi için yoksa sadece uzmanlaşmak için mi yüksek lisans yapmak istiyorsunzu ona göre cevaplayalım.