Hangi Alanda Yüksek Lisans Yapmalıyım

A

Akademik Forum

Guest
Lisans yaptığımız alandan farklı bir alanda yüksek lisan ve ardından doktora yapsak bu alandan akademisyen olabilir miyiz ?

A

Akademik Forum

Guest
merhaba ben iktisat mezunuyum yüksek lisans yapmak istiyorum...yalnız yüksek lisansı insan kaynakları üzerine yapmak istiyorum akademik olarak ilerlemem sizce nasıl olur?

sezha

Öğrenci
nazmi hocam kolay gelsin. ben işletme mezunuyum eşim ilk öğretim matematik öğretmeni. biz yüksek lisans yapmak istiyoruz. bize özel sektörde devam niteliği için hangi bölümü önerirsiniz? akademik kariyer için hangi bölümü önerirsiniz? şimdiden çok çok teşekkür ederiz....

A

Akademik Forum

Guest
hangi alanda yüksek lisans yapmalıyım

Merhaba hocam be uluslararasi iliskiler bolumu son sinifim ...yuksek lisans yapmak istiyorum hem akademik kariyer hem de akademik kariyer olmazsa is sahasi konusun kendime katkida bulunmadi icin yuksek lisans dusunuyorum..hangi alanda yapmaliyim ?onerileriniz nelerdir?..bir de hangi alanda acik fazla herhangi bir bir ilan yada listesi var midir nasil ulasabiliriz?

E

efe28

Guest
merhaba ben sosyal bilgiler öğretmenliği mezunuyum yüksek lisans yapmak istiyorum akademik kariyer için fakat hangi alanlarda yapabilirim.Ayrıca benim bölümümle öğrenci alan üniversiteleri nasıl öğrenebilirim :)yardımcı olursanız sevinirim hocam

A

Akademik Forum

Guest
...

ingilizce işletme 3.sınıf öğrencisiyim ve yüksek lisansı mı hangi alanda yapmalıyım ileride akademisyen olmak istiyorum

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba ben tarih Öğretmenliği mezunuyum yüksek lisans yapmak istiyorum ama hangi bölümler de daha avantajlıyım bilemiyorum yardımcı olur musunuz

A

Akademik Forum

Guest
Uluslararasi iliskiler mezunuyum hangi bolumden yuksek lisans yapmam gerekiyor...

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisans

Ben matematik bölümü mezunuyum araştırma görevlisi olmak istiyorum matematik bölümünden yüksek lisans yapmak istemiyorum ancak başka bölümden yapmam mümkün mü? ?

A

Akademik Forum

Guest
Mrb ben gazetecilik mezunu olucam. Lisans ustu eğitiminde hangi ana bilim dallarinin hangi üniversite de oldugunu nerden ogrenebilirim? Alan hakkinda oneriniz nedir? Buarada akademisyenlik istemiyorum.

smyya7

Öğrenci
Merhaba gazi üniversitesinde matematik okuyorum 3 . sınıfım. Yüksek lisans istiyorum fakat kendi alanımda yapıp akademisyenlikle uzun seneler geçirmek gözümü korkutuyor. Önerebileceğiniz farklı alanlar var mı yüksek lisans yapıp sektöre atılmak adına ? Finansal matematik, istatistik, ekonomi, bilişim sistemleri ? Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum

A

Akademik Forum

Guest
tezsiz yüksek lisans

merhaba istatsitik mezunuyum özel sektörde çalışıyorum. tezsiz yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. yine özel sektörde devam etmek istiyorum fakat hangi alana yönelmem gerektiğine karar veremiyorum. iş bulma olanaklarını da göz önünde bulundurduğunuzda hangi bölümden y.lisans yapmamı önerirsiniz?

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisans

Merhaba Nazmi bey burdan yazdım ama kusura bakmayın bende teknik eğitim fak yapı öğretmenliği mezunuyum akademik kariyer düşünüyorum devlet memuruyum şimdi sizce tezli mi tezsiz mi y lisans yapmalıyım hangisi işime yarar ve eğitim programlama alanında mı yoksa inşaat mühendisliği tezli y lisans var ona mı başvursam bilemiyorum lütfen yardımcı olursanız sevinirim saygılar

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba sorunuza cevap bulabildiniz mi ben de matematik mezunuyum ve yüksek lisans düşünüyorum ama hangi alanda yapacağımı bilemiyorum.

boztepe123

Öğrenci
Merhabalar ben İİBF Turizm isletmeciligi 4.sınıf öğrencisiyim. iibf de olduğum icin diğer turizm mezunlarina göre daha cok isletme dersi aldık. Yüksek lisans düşünüyorum daha çok bankada yöneticilik veya uzmanlık tarzında bir seyler yapmak istiyorum ıngilizce durumumda gayet iyi bana alandan yüksek lisans yapmamı onerirsiniz

A

Akademik Forum

Guest
Hocam merhaba..ben sosyal bilgiler ogretmenliginden mezunum ..pdr den yüksek lisans yapabilme şansım var mi..umarım hemen öğrenebilirimteşekkür ederim

chilecAsh

Araştırma Görevlisi
Hocam merhaba..ben sosyal bilgiler ogretmenliginden mezunum ..pdr den yüksek lisans yapabilme şansım var mi..umarım hemen öğrenebilirimteşekkür ederim

Pdr ve psikoloji mezunlarını aliyorlar. Bazi dusuk seviye devlet ve vakıflar olabilir ama lisansınız sebebiyle pdr yuksegi sizin icin dezavantaj. Unvani bile alamiyorsunuz, atama da alamazsiniz. Alaninizda ilerlemenizi oneririm.

ademertaccc

Öğrenci
Merhaba, fen bilgisi öğretmeniyim ; hangi bölümden yüksek lisans yapacağıma karar vermiş değilim. Akademik düşünsem neler önerirsiniz , uzmanlık düşünsem neler önerirsiniz. Teşekkürler

Y

Yuzyetmisdokuz

Guest
Karar.

Merhaabalar Ziraat Fakültesi Bitki Koruma mezunuyum , İstanbul üniversitesi ya da marmara üniversitesinde Botanik ya da Farmasötik botanik bölümleri gerçekten ilgimi çektiği için yüksek lisans yapmak istyorum. Mesleki olarak da akademik v.b olumlu olumsuz yönlerini düşünüyorum sürekli biri yardımcı olabilirse çok sevinirim
Teşekkürler