Hangi Alanda Yüksek Lisans Yapmalıyım

elfeves

Öğrenci
Sosyal bilgiler mezunuyum.Hangi alanda yüksek lisans yapmalıyım?Eğitim yönetimi ve teftişi planlaması bölümünü okusam üniversitede kariyer yapabilir miyim?Bu bölümü okuyup şuan arastırma görevlisi olan hocamız var idi.Hangi bölümleri önerirsiniz?Coğrafya veya tarihte yapmak mantıklı mı?Akademik kariyer düşünüyorum.

elfeves

Öğrenci
Sosyal bilgiler öğretmenliği bölümünü bitirdim.Akademik kariyer amacıyla yüksek lisans yapmak istiyorum.Hangi bölümleri tercih etmeliyim?

A

Akademik Forum

Guest
Hangi alanda?

Merhaba hocam. Ben Türkçe öğreenliği mezunuyum. Akademik kariyer yapmak istiyorum hangi alanda yapmam benim icin daha iyi olur, yani ihtiyac hangi alanlarda var.Bilgilendirir misiniz?

I

ilk.mat

Guest
Merhaba. İlköğretim Matematik Öğretmenliği mezunuyum. Akademik kariyer yapmak istiyorum ama kendi bölümümün puanları hem çok yüksek hem de alım az. Üniversitede kalmak için hangi bölümde yüksek lisans yapmak daha avantajlı olur? Kendi bölümüm dışında önerebileceğiniz başka bölümler var mı? (Ales puanım 85- 90 civarında gelir diye düşünüyorum)

morkalem

Öğrenci
Selamlar
Farklı konu açmak istemedim buradan sormak istiyorum,

Önlisansım :Turizm Seyahat İşletmeciliği
Lisansım: Anadolu Konaklama İşletmeciliği
Yüksek lisansa hazırlanıyorum,Amacım öğretim görevlisi olmak.( turizm alanında)
Ancak ilanlarına baktığımda Turizm alanındaki şartlarda İşletme yüksek lisansı istediklerini daha çok görüyorum

Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans istiyordum ama kafam karıştı İşletme alanında mı yüksek lisans yapmalıyım
Fikirlerinize çok ihtiyacım var

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba Coğrafya mezunuyum aynı zaman da harita kadastro mezunuyum akademik düşünüyürum hangi alanda yüksek lisans yapabilirim ? Şimdiden teşekkürler.

NRL123

Öğrenci
Çalışma hayatım boyunca pazarlama ağırlı bir kariyere sahibim. Selçuk Üniversitesi İktisat mezunuyum. Pazarlama alanında yüksek lisans yapıp öğretim görevlisi olmak istiyorum. Sizce pazarlama yüksek lisansı yapıp öğretim görevlisi olma şansım ne kadar? Başka hangi alanlarda yüksek lisans yapabilirim? Şimdiden yardımınız için teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
Acil yardım

Hocam sosyal bilgiler öğretmenliği mezunuyum. Akademik kariyer düşünüyorum.Hangi alanda hangi üniversitelerde yapabilirim?( İngilizce notum yok)

tevfikyagiz

Öğrenci
Merhaba deniz ulaştrma işletme mühendisliği mezunuyum ve hangi bölümlerden yüksek lisans yapabiliyorum?
Akademik karıyer için geç mi kaldım? 32 Yaşındayım.
Teşekkürler

E

esrra_oz

Guest
Yüksek Lisans seçimi

Merhabalar,

Reklamcılık bölümü mezunuyum ve akademik olarak ilerlemek istiyorum. Yüksek lisans eğitimini Örgütsel Psikoloji, Sosyoloji ya da Uluslararası İlişkiler gibi bölümler arasından seçmek gibi bir niyetim var. Ama hangisinde daha rahat ilerlerim hiçbir fikrim yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden çok teşekkürler

S

Suleulaba258

Guest
Akademik kariyer

Nazmi hocam iyi günler,
Ekonometri lisans bölümü 2 sınıf öğrencisiyim akademik kariyer düşünüyorum hangi alanda yüksek lisans yapmalıyım sizce?

B

Berkan0606

Guest
Hangi dersi tez olarak almaliyim

Nazmi hocam bende yeni yüksek lisansı başladım genel işletme bölümüm tezimi hangi bölümden almam daha avantajlı olur akademik ilanlarda hangisinin alimi daha fazla

ZTA

Öğrenci
merhaba. ilköğretim matematik öğretmenliği mezunuyum. İlk olarak eğitimde mi yoksa kendi alanım olan ilköğretim matematik eğitimin de mi (Çalışma imkanları ve açılan kadroları düşünürsek) yüksek lisans yapmak daha mantıklı olur?
İkinci olarak da aslında eğitim alanında yüksek lisans yapmayı daha çok istiyorum. Ancak hangi alanı seçmem gerektiği konusunda kararsız kalıyorum. Bu alanlar; eğitim yönetimi, eğitim programları ve öğretim, eğitimde ölçme ve değerlendirme.
Bu 3 alana baktığımda aslında en çok istediğim eğitim yönetimi ancak burada tezli ve tezsiz yüksek lisans yapanların sayısı oldukça fazla. Fazla olması ileriki dönemde üniversite de yükselebilme veya kadro bulma açısından beni zorlayabilir diye düşünüyorum. Bu sefer de diğer iki eğitim alanına baktığımda biraz kararsız kalıyorum açıkçası. Hangi alanda yaparsam ilerleme, kadro bulma imkanım fazla olur?
Yardımcı olursanız sevinirim:)