IELTS Sınavı Hakkında Sorular

mugla48

Öğrenci
benim ielts hakkında merak ettiğim birkaç şey var, aydınlatırsanız sevinirim...

1- ielts de iki çeşit sınav var genel ve akademik, yök bunlardan hangisini kabul ediyor yada ikiside kabul ediliyormu?

2- ayrıca yeni düzenleme ile 4,5 ielts puanı 66 ya denk geliyor bu yürürlüğe girdimi? çünkü üds ve kpds den ümidi kestim gibi ona göre ielts sınavına yönelik çalışmaya başlıcam.

S

shockhan

Guest
.............................................................................................................................................................................................................................................................................................................

S

shockhan

Guest
.............................................................................................................................................................................................................................................................................................................

S

shockhan

Guest

asyam

Öğrenci
shockhan ikisinin de kabul edildiği bilgisini yökten mi aldınız acaba ?çünkü ben arıyorum ve net bir cevap alamıyorum ösym ye bağlıyorlar falan öğrenemiyorum kararsız kaldım bende

S

shockhan

Guest

pelka

Öğrenci
Merhaba,
Ben 2009 Avustralya'da girdiğim İELTS sınavından 6.0 almıştım. Yalnız bu tür sınavların geçerliliği 2 yıl diye biliyorum. Yök üstünden 2 sene geçmiş İelts sonucumu kabul eder mi? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

devran

Doçent
Merhaba,
Ben 2009 Avustralya'da girdiğim İELTS sınavından 6.0 almıştım. Yalnız bu tür sınavların geçerliliği 2 yıl diye biliyorum. Yök üstünden 2 sene geçmiş İelts sonucumu kabul eder mi? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

ielts belgesinin uzerinde son gecerlilik tarihi yaziyor gecerlilik tarihinden sonra gecerli degil sonuclar

S

shockhan

Guest

gazioglu61

Öğrenci
ieltsin her iki bölümüne 3 ay arayla girdim. academic versiyonda 6,5 genel sınavdan 7 aldım. reading ve writing farkediyor zaten zorluk olarak listening ve speaking aynı değişen bir şey yok. eğer sadece öyp için kullanacaksanız genele girin ve onun sorularına çalışın. yok ben yüksek lisans, doktora başvurusu için gireceğim diyorsanız akademik versiyona girmeniz şart çünkü normal lisans üstü eğitime başvururken hiç bir okul ielts genel kabul etmez.

caresiz

Öğrenci
hayir academic daha kolay cunku general da puan cekmek zor is, yasamis biri olarak soyluyorum. hem academic in writing bolumu daha kolay, yani grafik icin kullanacagin kelime saysi belli.

gazioglu61

Öğrenci
100 kişiye sorsak sınav sorularını göstersek 99 kişi genelin daha kolay olduğu söyler. grafik yorumlamada binbir türlü grafik gelebiliyor. genelde bir sorun var onunla ilgili mektup yazıyorsun. asıl farkı readingde görüyorsun. academic gerçekten akademik readinglerin olduğu bir sınav türü ama genelde çok basit readingler var güncel konularla alakalı. genelin daha kolay olduğu konusunda fikrim değişmicek insanlarada bunu önereceğim. inanmayan www.ielts-exam.net sitesine girer 2 sinin farkını görür.

mugla48

Öğrenci
merhaba arkadaslar! bu konuyu yaklasik 3 ay once acmistim ve bugun itibariyle ielts sayesinde 65 i gecmeyi basardim :)
size birkac sorum olacak yardimci olursaniz sevinirim!

1- ben oypliyim ve kadroya girmeden once kazandigim yuksek lisansim bitmek uzere, bu yuksek lisansimi oyp kapsamina aldirmam icin ne yapmam gerekiyor?

2- bunu yaparsam eger agustos ayinda doktoraya basvurabilirmiyim direkt olarak? ayrica bu durumdan yok nasil haberdar olacak? yani benim mi bir basvuru yapmam gerekecek?

3- yok benim yapicagim doktora yerini kendisimi ayarliyor ? mesela ben normalde doktorami marmara uni de yapmak istiyorum, bunu saglamam mumkun mu?

4- ielts sinavindan aldigim 4.5 puani tam olarak nereye gondermem gerekiyor cunku ben basvururken 45 uds puani ile basvurmustum