IELTS Sınavı Hakkında Sorular

Guapa

Öğrenci
merhaba arkadaslar! bu konuyu yaklasik 3 ay once acmistim ve bugun itibariyle ielts sayesinde 65 i gecmeyi basardim :)
size birkac sorum olacak yardimci olursaniz sevinirim!

1- ben oypliyim ve kadroya girmeden once kazandigim yuksek lisansim bitmek uzere, bu yuksek lisansimi oyp kapsamina aldirmam icin ne yapmam gerekiyor?

2- bunu yaparsam eger agustos ayinda doktoraya basvurabilirmiyim direkt olarak? ayrica bu durumdan yok nasil haberdar olacak? yani benim mi bir basvuru yapmam gerekecek?

3- yok benim yapicagim doktora yerini kendisimi ayarliyor ? mesela ben normalde doktorami marmara uni de yapmak istiyorum, bunu saglamam mumkun mu?

4- ielts sinavindan aldigim 4.5 puani tam olarak nereye gondermem gerekiyor cunku ben basvururken 45 uds puani ile basvurmustum

merhaba 4.5 puanını nasıl aldınız biraz bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler birde acil bilgi veririseniz sevinirim

asyaaa

Öğrenci
mugla48 ben de bu sınava hazırlanmayı dusunuyorum, öyp ile atansam da atanmasam da bu puana ihtiyacım olacak. acaba nette hangi kaynaklardan hazırlanabilirim? önerebilecegınız bir site var mı acaba?

merzer

Doçent
İELTs için ne çalışılmasını önerirsiniz ya da nerelerden çalışılmasını...
KPDS ÜDS çalışmak mı İELTS çalışmak mı sizce mantıklı olan ???
Dönüşüm tablosunu da düşündüğümüzde bu sınavlar daha mı avantajlı oluyor ??? Doktorada dahi bunu kabul ediyorlar çünkü

Anonymous

Kısıtlanmış Üyelik
İELTs için ne çalışılmasını önerirsiniz ya da nerelerden çalışılmasını...
KPDS ÜDS çalışmak mı İELTS çalışmak mı sizce mantıklı olan ???
Dönüşüm tablosunu da düşündüğümüzde bu sınavlar daha mı avantajlı oluyor ??? Doktorada dahi bunu kabul ediyorlar çünkü

İelts kursları var,
Haftasonları ve akşam olarak özel saatlerde kurslar veriliyor.
4 aşamalı bir sınav olduğundan kişisel çalışma için belirli bi seviyede olmak zorundasınız.
O yüzden Upper-ınter seviyesinde değilseniz kesinlikle bir kursa gidin çok iyi sonuçlar alacaksınızdır.

dr.feyza

Öğrenci
benim ielts hakkında merak ettiğim birkaç şey var, aydınlatırsanız sevinirim...

1- ielts de iki çeşit sınav var genel ve akademik, yök bunlardan hangisini kabul ediyor yada ikiside kabul ediliyormu?

2- ayrıca yeni düzenleme ile 4,5 ielts puanı 66 ya denk geliyor bu yürürlüğe girdimi? çünkü üds ve kpds den ümidi kestim gibi ona göre ielts sınavına yönelik çalışmaya başlıcam.

hocam bu sorunun cevaplarını görüntüleyemiyorum. öyp de general ing ielts ouanı kabul ediliyor mu?

- - - Güncellendi - - -

benim ielts hakkında merak ettiğim birkaç şey var, aydınlatırsanız sevinirim...

1- ielts de iki çeşit sınav var genel ve akademik, yök bunlardan hangisini kabul ediyor yada ikiside kabul ediliyormu?

2- ayrıca yeni düzenleme ile 4,5 ielts puanı 66 ya denk geliyor bu yürürlüğe girdimi? çünkü üds ve kpds den ümidi kestim gibi ona göre ielts sınavına yönelik çalışmaya başlıcam.

hocam bu sorunun cevaplarını görüntüleyemiyorum. öyp de general ing ielts ouanı kabul ediliyor mu?

erdogan_eeaa

Öğrenci
Arkadaşlar başvuru sırasında doğrudan ielts puanı mı girilecek (7.0 gibi) yoksa 100 üzerinden yök esdeğeri mi? Bu konuda bilginiz var m acaba?

chandler

Öğrenci
shockhan adlı kullanıcının verdiği cevapları ........ ...... ........ şeklinde görüyorum acaba o cevapları gören ve bana iletilebilecek birisi var mı ? şimdiden yardımlar için teşekkür ederim.

Gamze

Administrator
shockhan adlı kullanıcının verdiği cevapları ........ ...... ........ şeklinde görüyorum acaba o cevapları gören ve bana iletilebilecek birisi var mı ? şimdiden yardımlar için teşekkür ederim.

Mesajlar daha sonra ......... şeklinde değiştirilmiş sanırım. Bundan dolayı kimsenin o cevapları şuan görebildiğini sanmıyorum.

ecmelgraf

Öğrenci
Arkadaslar daha once sorulmus olabilir simdiden ozur dilerim yalniz onerilerinize cok ihtiyacim war bu donem almak zorunda oldugum bi dil puani war ve ben malesef yds den 50 aldim 1 ay sonra ielts sinavi warmis son care girmem gerek fakat bi ay icinde neler yapmaliyim sizlere sormak istedim kursa gitmek gereksiz mi? ewde daha mi ii olur ayric kaynak kitap bulamadim burda. netten tam olarak beni yonlendircek kaynak hangileri yada sizin varsa kaynaklarinizi paylasabilirmisiniz cokkk mutlu olurum yani sizden oneri bekliorum ozellikle speaking ve listeninge nasil calismaliyim ? cok cok tesekkur ederim simdiden

efendi

Araştırma Görevlisi
Arkadaslar daha once sorulmus olabilir simdiden ozur dilerim yalniz onerilerinize cok ihtiyacim war bu donem almak zorunda oldugum bi dil puani war ve ben malesef yds den 50 aldim 1 ay sonra ielts sinavi warmis son care girmem gerek fakat bi ay icinde neler yapmaliyim sizlere sormak istedim kursa gitmek gereksiz mi? ewde daha mi ii olur ayric kaynak kitap bulamadim burda. netten tam olarak beni yonlendircek kaynak hangileri yada sizin varsa kaynaklarinizi paylasabilirmisiniz cokkk mutlu olurum yani sizden oneri bekliorum ozellikle speaking ve listeninge nasil calismaliyim ? cok cok tesekkur ederim simdiden

Sayın Hocam; öncelikle İELTS konusunda sizi tebrik ederim. Bence herkesin tecrübe etmesi gereken bir sınav. Biraz ingilizce geçmişi olan kişinin 15-20 günlük çalışmayla 4.5-5.0 gibi bir puan alması kaçınılmaz. Biz arkadaşlarla ÖYP dil eğitimi sırasında sadece 12-13 günlük çalışmayla 5.5 aldık. Geçen KPDS puanım 51,25 son YDS sınavım 52,50. Size acizane tavsiyem bir ay sonraki sınava kayıt olun ve şimdiden başlayın çalışmaya. İELTS sınavına çalışmak çok daha zevkli. Biz kaynak olarak tümer altaş hocayı kullandık. Özellikle writing konusunda hocanın hakkı ödenmez. Aklınıza takılan başka soru olursa lütfen çekinmeyin. Size şimdiden başarılar.

ecmelgraf

Öğrenci
hocam oncelikle su an belkide en cok ihtiyacim olan cesaret icin beni olumlu yonlendirdiginize cok tesekkur ederim cunku ilk kez duydugum bi sinaw ve tereddutlerim cok fazla ama ins. yarin hemen kaydimi yaptryrum ve sizden fikirler almaya dewam etsem bu surecte benim icin cok etkili olcagina eminim sizi rahatsiz edebilirim arada hocam :) Tumer Altas hocamizin hangi kitaplarini kullandiniz acaba bide speaking ve listening icin nasil bir yol izlemistiniz paylasirsaniz cok sewinirim ayrica tekrar faydaniz icin cok cok tesekkurler sizin icin bundan sonrada nice basarilar dilerim tebrik ederim.

Podof

Araştırma Görevlisi
IELTS Exam Preparation - IELTS Home bu sitede Ielts's hakkında bir takım bilgiler var. Speaking'e nasıl çalışmanız gerektiği ile ilgili de bir bölüm var.
Listening için ise ben kitap aldım açıkçası henüz çalışmaya başlamadım ama başladığımda memnun kalırsam öneririm kitabı da :)

medre

Öğrenci
Arkadaşlar, Yüksek Lisan ve Doktora için IELTS Akademik modülünden mi gerekli puanı almak lazım yoksa genel modülden alınan puanlarda bu başvurular için kullanılıyor mu ? Yorumlarda akademik modül olması lazım diye okudum ama YOK'un eşdeğer tablosunda böyle bir ayrım yok, herhangi bir durum veya başvurucu için açıklamada yok ( en azından ben göremedim ), tecrübesi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

efendi

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar, Yüksek Lisan ve Doktora için IELTS Akademik modülünden mi gerekli puanı almak lazım yoksa genel modülden alınan puanlarda bu başvurular için kullanılıyor mu ? Yorumlarda akademik modül olması lazım diye okudum ama YOK'un eşdeğer tablosunda böyle bir ayrım yok, herhangi bir durum veya başvurucu için açıklamada yok ( en azından ben göremedim ), tecrübesi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
Hocam her ikisi de geçerli diye biliyorum ama en garantisi akademik bölüm. Hem akademik bölümün puanlaması bizim lehimize

- - - Güncellendi - - -

hocam oncelikle su an belkide en cok ihtiyacim olan cesaret icin beni olumlu yonlendirdiginize cok tesekkur ederim cunku ilk kez duydugum bi sinaw ve tereddutlerim cok fazla ama ins. yarin hemen kaydimi yaptryrum ve sizden fikirler almaya dewam etsem bu surecte benim icin cok etkili olcagina eminim sizi rahatsiz edebilirim arada hocam :) Tumer Altas hocamizin hangi kitaplarini kullandiniz acaba bide speaking ve listening icin nasil bir yol izlemistiniz paylasirsaniz cok sewinirim ayrica tekrar faydaniz icin cok cok tesekkurler sizin icin bundan sonrada nice basarilar dilerim tebrik ederim.
Hocam Tümer Altaş ın sitesine internet üzerinden aylık üye olmuştuk biz. Arkadaşların önerdiği site de güzel ayrıca learn.britishcouncil.com sitesi de yararlı olur. Siz sınav için kayıt yaptıktan sonra kendileri size bir şifre gönderecek o şifre ile kendi sitelerindeki çalışma sayfalarına girebileceksiniz. Gerçekten çok faydalı oluyor. Hocam aklınıza takılan herşeyi sorabilirsiniz :)