İstanbul Üniversitesi Yabancı Dil Sınavı

A

Akademik Forum

Guest
iü ingilizce sınav

arkadaslar ben agustosta yapılan sınavı kacırdım bir digeri nezamandır?? birde 30 u gecince kursa kalıyormusuz öylemi ben o kursa gitmek istiyorumda bilgilendirirseniz cok sevinirim

A

Akademik Forum

Guest
Bir sonraki sınav Ocak gibi olur. Ama söylediğin 30'u geçince kursa kalmak gibi bir durum yok. Baraj 50 puan. ( 80 soruda 40 doğru ) 50 ve üstünde puan alanlar mülakata çağrılıyor. Hiçbir şekilde kurs veya benzeri bir olay söz konusu değil. Tabii inanmak istemiyorsan, Sosyal Bilimler Enstitüsünü arayıp sorabilirsin. Yada ilgili Enstitüyü... Hatta İstanbul'da oturuyorsan, Enstitünün öğrenci işleri Beyazıt'ta oraya işin düştüğünde de sorabilirsin.

Ama sıkıntı yapmayın derim, biraz ingilizce biliyorsanız, geçmiş yıl KPDS-YDS-ÜDS sorularına göz atın, sınavda gelen çoğu soru bu sınavlarda geçmiş yıllarda sorulmuş soruların aynısı, hiçbir şekilde değiştirmeden soruluyor...

dilekkk

Öğrenci
bilgilendirici yazınız için teşekkürler. ist. üni ylisansa başvuru yaptım fakat dil puanım düşük olduğundan üninin sınavına gireceğim. başvuru yapan herkes bu dil sınavına girecek mi? yoksa bir ön eleme mi olacak bilginiz var mı?

Crveni

Öğrenci
bilgilendirici yazınız için teşekkürler. ist. üni ylisansa başvuru yaptım fakat dil puanım düşük olduğundan üninin sınavına gireceğim. başvuru yapan herkes bu dil sınavına girecek mi? yoksa bir ön eleme mi olacak bilginiz var mı?

Eğer minimum 50 YDS puanınız yoksa ve İÜ'nde herhangi bir yükseklisans programına başvurmak istiyorsanız,İÜ yabancı dil sınavına girmek zorundasınız.Bu sınavdan da en az 50 puan alamadığınız takdirde başvurduğunuz program çöpre gider.Mülakata çağrılmazsınız.Bu sınav birnevi ön eleme.

kerimzengin

Öğrenci
Arkadaşlar YDS puanım 58. Fakat sırada üste çıkmak için yabancı dil puanını artırmak istiyorum. Sizce bu sınava girsem yüksek alır mıyım?

A

Akademik Forum

Guest
bence girmene gerek yok ama sınavda 75 80 rahat rahat alırım diyorsan gir ancak değerlendirme kriterine bakarsan ales +ortalama + mülakat vs şeklinde gidiyor özetle çok yüksek bir puan alamazsan bu bağlamda sırf ingilizce sınav puanının etkisinin sandığın kadar yüksek olacağını düşünmüyorum

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar merhaba yds sınavına girmedim başvururken sadece üniversitenin kendi dil sınavına girmem yeterli mi?

mephisto

Öğrenci
Merhaba,

Bu ay yds sınavına giricem. 70-80 arası bir puan alacagımı düşünüyorum fakat istersem bu sınava da girebilir miyim? hangi puanım yüksekse onu değerlendirmeye alabilir miyim?

S

Sınavsoruları

Guest
Sınav soruları

Merhaba eski sorular varsa benimle de paylaşır mısınız ?