Meslek Yüksek Okullarında Öğretim Görevlisi Olmak

yusufsys

Öğrenci
Arkadaşlar MYO'na Öğr. Gör. alınması için Yök'ün yayınladığı yönetmenlik dışında özel şartlar koşabilirler mi?
Örneğin;
Yönetmelikte Lisans mezunu olmak ve alanında en az 2 yıl deneyime sahip olmak diye belirtiliyor
Fakat bir ün. yüksek lisans mezunu olmak ve alanında en az 10 yıl deneyim sahibi olmak diyor.
Başka bir ün. ise deneyimi 2 yıl yerine 3 yıl istiyor.

alikuru

Araştırma Görevlisi
şu ana kadar MYO ların suistimale (niye kibar oluyorsam torpil işte) daha açık olduğunu düşünmüşmdür, evet istedikleri şartları koşabilirler, yüksek lisans mezuniyeti 2 yıl tecrübeden sayılıyor, isterlerse tez konusunu bile yazabilirler ...konusunda çalışmış olmak diye, kimsenin aklına gelmeyecek bir belgeyi bile yazabilirler ... belgesine sahip olmak diye

mahir

Öğrenci
ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanları ile ilgili iki yıl tecrübeli olmak.

lisans düzeyinde mezun ama iki yıl tecrübemiz yoksa.kafadan elerler mi arkadaşlar ?

yusufsys

Öğrenci
Ön Lisans alanlarında öğretim görevlisi için deneyimin en az 2 yıl olmasını istiyorlar. Tabi ki Eğer yüksek lisansın yoksa
Benim 30 ay deneyimim var ama lisanstan önce daha önce başvurduğum bir üniversite Lisans sonrası 2 yıl deneyimi olmadığı için öndeğerlendirmeye katılmamıştır diye açıkladı.
Başka bir ünivesite ise bu deneyimimi kabul etti.
Sen yine şansını dene istersen başvuran sayısı az olursa belki de ön değerlendirmeden geçebilirsin. Ama zor gibi gözüküyor.

RaiF

Öğrenci
Yusufsys hangi üniversite olduğunu söyleyebilirmisin.
Benimde lisans döneminde Üniversitede görev yapmışlığım var.. Yanlız bunu SSK primi olarak yansıtmadılar. Bende 3 yıllık dekan imzalı çalışmışlık belgesi aldım. Ama yaklaşık 10 yıllık mesleki deneyimim var. Benimde karşıma lisans öncesi deneyim diye sorunlar çıkıyor karşıma.

ercu

Öğrenci
Lisans alanım dışında bir alanda yüksek lisansı bitirdim. Gerçi tecrübem de var ama bazı ilanlarda yüksek lisans şartı da oluyor. Bu durumda Yüksek Lisansım başvuruda geçerli sayılıyor mu?

mehmetonline

Öğrenci
arkadaşlar bende bi soru sorucam iyicene kafam karıştı bu konuda. ben bu haziranda lisansı bitirdim eylülde yüksek lisansa başladım öğretim kadrolarına başvurabilirmiyim? bazısı sadece lisans ve 2 yıl deneyim yazıyo ama yönetmelikte yüksek lisansa dair bişey yazmamış bu ara güzel ilanlar geliyor şansımı denesem öndeğerlendirmeyi geçme ihtimalim varmıdır?

nikbinlik

Öğrenci
arkadaslar,

benım bır acıkogretım kursunda aralık-hazıran arası deneyımım var fakat sıgorta haftada 2 gun olarak yatırıldı bu donemde.
2 yıl deneyımı aralık hazıran = 7 ay dersem tamamlayabılıyorum ama kıstas (kanıt) sıgortaysa maalesef toplamda 1 ay gıbı bır sıgorta yatmış oluyor.bu konuda bılgısı olan var mı?

DENİZ ULAŞ

Öğrenci
Deneyimden kastedilen myo.da çalışmak mı yoksa belirtilen süre kadar (5-10 yıl) sigorta primi yatırılmış olması mıdır? Deneyim özel sektörde çalışma süresi olabilir mi?

nisa

Öğrenci
mrb, ben bir meslek yüksek okuluna öğretim görevliliğine başvuru yaptım haftaya sınava giricem, bilim sınavı ne şekilde oluyor? alanım maliye sadece alan konularına çalışmam yeteli olur mu? bir de bilim sınavından sonraki değerlendirme nasıl oluyor. yabancı dil olmağı için ales, ortalama ve sınavın yüzdeleri ne şekilde oluyor. yardımcı olursanız çok sevinirim

a1b1c1

Öğrenci
özel okullar ya da halk eğitimler iş tecrübesi olarak sayılıyor mu? sigorta meselesi sanırım ünilerin insiyatifinde

- - - Güncellendi - - -

hocam merhaba
yeni üye oldum size sorum şu:
1.5 yıl araş. görevlisi olarak çalıştım
bu dönem bir üniversitede ücretli derse giriyorum
dönem sonunda toplamda iki yıl oluyor
2 yıl tecrübeyi sağlamış oluyor muyum?
bir de şunu sormak istedim
sigortasız da çalışma tecrübem var bunu belgelendirsem bu geçerli olur mu)
sigortalı olmak şart mı yoksa ünversiteye mi bağlı