Meslek Yüksek Okullarında Öğretim Görevlisi Olmak

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi hocama bi sorum olacak,MYO'da yabancı dil(ing,alm,rus,franszca)herhangibirinden öğretim görevlisi olmak için dil puanı yds gerekli mi,sadece ales 70 yeterli mi?cevaplarsanız açık bir şekilde sevinirim hocam.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi hocama bi sorum olacak,MYO'da yabancı dil(ing,alm,rus,franszca)herhangibirinden öğretim görevlisi olmak için dil puanı yds gerekli mi,sadece ales 70 yeterli mi?cevaplarsanız açık bir şekilde sevinirim hocam.
MYO için HİÇ BİR DİLDE YDS istenmiyor, Türkçe bilmek ve Türk vatandaşı olmak yeterli atanmak için (ve ALES 70 tabi) :)

Newyork

Öğrenci
Merhabalar.

Nazmi Bey Verdiğiniz Bilgiler için Tşk Ederim 2 Gündür Forumu Araştırıyorum Nereye Baksam Açıklayıcı Oluyorsunuz :)

Mümkünse 1 Soruda Ben Sormak İstiyorum;

Askeri Personelim; İstifa Etmeyi Düşünmekteyim.

Tezsiz Yüksek Lisans Bitirdim.

Araştırdım ama Yine de Soruları Bilinçsiz Sorabilirim Affedin...

MYO'larda an itibariyle eğer ALES 70 ve Üzeri ise ( 2 Yıl Deneyime Gerek Kalmadan ) Öğretim Görevlisi Olarak Asgari Şartları Tamamlamış Oluyorum??

Son Sorum ise; Sanırım Öğretim Görevlisi Sözleşmeli Oluyor? Atılma veya Sözleşme Yenilememe Durumları Oluyor mu? veya Kadrolu Olma Gibi Bir Durum Yok mudur?

Bilgi Verebilirseniz Şahsen Çok Sevinirim.

Saygılarımla.

- - - Güncellendi - - -

Son Kez UP Yapayim :)

cerhan

Öğrenci
Merhabalar.

Nazmi Bey Verdiğiniz Bilgiler için Tşk Ederim 2 Gündür Forumu Araştırıyorum Nereye Baksam Açıklayıcı Oluyorsunuz :)

Mümkünse 1 Soruda Ben Sormak İstiyorum;

Askeri Personelim; İstifa Etmeyi Düşünmekteyim.

Tezsiz Yüksek Lisans Bitirdim.

Araştırdım ama Yine de Soruları Bilinçsiz Sorabilirim Affedin...

MYO'larda an itibariyle eğer ALES 70 ve Üzeri ise ( 2 Yıl Deneyime Gerek Kalmadan ) Öğretim Görevlisi Olarak Asgari Şartları Tamamlamış Oluyorum??

Son Sorum ise; Sanırım Öğretim Görevlisi Sözleşmeli Oluyor? Atılma veya Sözleşme Yenilememe Durumları Oluyor mu? veya Kadrolu Olma Gibi Bir Durum Yok mudur?

Bilgi Verebilirseniz Şahsen Çok Sevinirim.

Saygılarımla.

- - - Güncellendi - - -

Son Kez UP Yapayim :)

Meslek yüksekokullarında öğretim görevlisi olmak için birinci şart "ALES 70 ve üzeri" ve ikinci şart "lisans mezunu ve 2 yıl tecrübeli" yada "tezli yüksek lisans mezunu" olmalıdır.
Doçent ve profesörler dışında kadrolu oma durumu yoktur. Bir yardımcı doçentin nasıl 3 yılda bir otomatik sözleşmesi yenileniyorsa, öğretim görevlisi için de aynı şekilde 2 yılda bir yüz kızartıcı suç işlemedikçe otomatik yenileniyor.

Newyork

Öğrenci
Meslek yüksekokullarında öğretim görevlisi olmak için birinci şart "ALES 70 ve üzeri" ve ikinci şart "lisans mezunu ve 2 yıl tecrübeli" yada "tezli yüksek lisans mezunu" olmalıdır.
Doçent ve profesörler dışında kadrolu oma durumu yoktur. Bir yardımcı doçentin nasıl 3 yılda bir otomatik sözleşmesi yenileniyorsa, öğretim görevlisi için de aynı şekilde 2 yılda bir yüz kızartıcı suç işlemedikçe otomatik yenileniyor.

Hiç Bir Yerde TEZLİ Şartını görmedim ama TEZSİZ Olmuyor mu Acaba?

Newyork

Öğrenci
Bir de artık tezsiz'den doktoraya geçişi kaldırdılar eski mezunlar için hak var ama öğretim elemanı alımlaında maalesef tezsiz olmuyor.

Anladım Teşekkür Ederim Cevabınız için. MYO Öğretim Görevlisi İlanlarına Bakınca Sadece Yüksek Lisans Yazıyor veya 2 Yıl Deneyim; Bende Acaba Olabilir mi Dedim.

Acaba Bilginiz Var mı Kanuni Dayanağı Nerede Yazıyor; Olur/Olmaz kısmı?

Saygılar.

cerhan

Öğrenci
Anladım Teşekkür Ederim Cevabınız için. MYO Öğretim Görevlisi İlanlarına Bakınca Sadece Yüksek Lisans Yazıyor veya 2 Yıl Deneyim; Bende Acaba Olabilir mi Dedim.

Acaba Bilginiz Var mı Kanuni Dayanağı Nerede Yazıyor; Olur/Olmaz kısmı?

Saygılar.

Önceden tezsiz yüksek lisans mezunları doktoraya yada öyp'ye başvurabiliyorken sonradan bu değiştirildi artık başvurulamıyor.
Dolayısıyla tezli ve tezsiz arasındaki süre farkı öndeğerlendirmede bir dezavantaj. İstenen 2 yıl tecrübe. Bir tarafta 1 yıllık tezsiz, diğer tarafta 2 yıllık tezli.
Ama yine de başvuracağınız bir yer varsa oranın sekreterliğini arayıp sorarsanız daha iyi olur.

Not: Nazmi Hocam kusura bakma cevabını görmedim :)

Son düzenleme:

cerhan

Öğrenci
ÖYP yi demiyor ama, myo da öğretim görevlisi?
Bende cevabı öğretim görevlisi için verdim. Doktora ve öyp için başvuramadığından ötürü öğretim görevlisi içinde sorun olabilir. Çünkü kabul edilmediğini gördüm ancak kabul edildiğini söyleyende var. Yani tamamen okulun isteğine bağlı bir durum. Kimi ilanlar özellikle tezli diye belirtiyor. Belirtmeyende tezsiz 1yıl diyerek elerse şaşırmayın.

SAMSUNG-SGH-T989 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bürokrat

Öğrenci
arkadaşlar meslek yüksek okullarında kıyafet yönetmeliği nasıl acaba bilgisi olan var mı? yani öğretim görevlisi serbest giyinip, sakal bırakabiliyor mu?

gorktt

Öğrenci
Bu sicak gunlerden alanya'dan cümleten selamlar.şimdi bir ekonometri mezunu olarak ve ekonometri y.lisans yapan biri olarak myo da arastirma gorevlisi olma fikri sicak geldi bana.ne gibi bolumlere basvurabilirim,hangi derslere girebilirim?be y.lisansimi bitirdikten sonra mi basvurmam gerekir yoksa ara donemde basvursam y.lisans yapmis olma sartini saglar miyim ve surec nasil ilerler?

LG-E986 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cerhan

Öğrenci
Bu sicak gunlerden alanya'dan cümleten selamlar.şimdi bir ekonometri mezunu olarak ve ekonometri y.lisans yapan biri olarak myo da arastirma gorevlisi olma fikri sicak geldi bana.ne gibi bolumlere basvurabilirim,hangi derslere girebilirim?be y.lisansimi bitirdikten sonra mi basvurmam gerekir yoksa ara donemde basvursam y.lisans yapmis olma sartini saglar miyim ve surec nasil ilerler?

Aleykum selam. Yüksek lisansınız bitmeden başvurursanız "lisans mezunu veya yüksek lisans yapıyor olmak" şartlı ilanlara başvurabilirsiniz. Yüksek lisansınız bitmeden "yl yapmış olmak" şartlı ilanlara başvuramazsınız, çünkü henüz "yl yapıyor" durumdasınız, atılabilirsiniz, bitiremeyebilirsiniz vs... Yüksek lisansınız bittikten sonra başvurursanız "lisans mezunu veya yüksek lisans yapmış olmak" şartlı ilanlara başvurursunuz. Bittikten sonra "yl yapıyor" şartlı ilanlara başvuramazsınız, çünkü artık "yl yapıyor" durumda değilsiniz, "yl yapmış" durumdasınız.

Mezun olduğunuz bölümdeki dersleri yada yüksek lisansta gördüğünüz dersleri içeren her bölümde sizin için bir kadro açılması ihtimali vardır.
Ancak açılan kadro ilanının şartlarında belirtilen mezun olunan bölümü karşılamanız gerekir.
Yani ilanda ekonotmeri mezunu ve/veya ekonometride yüksek lisans yapıyor olmak/yapmış olmak şartlı bir ilana başvurabilirsiniz.

gorktt

Öğrenci
Aleykum selam. Yüksek lisansınız bitmeden başvurursanız "lisans mezunu veya yüksek lisans yapıyor olmak" şartlı ilanlara başvurabilirsiniz. Yüksek lisansınız bitmeden "yl yapmış olmak" şartlı ilanlara başvuramazsınız, çünkü henüz "yl yapıyor" durumdasınız, atılabilirsiniz, bitiremeyebilirsiniz vs... Yüksek lisansınız bittikten sonra başvurursanız "lisans mezunu veya yüksek lisans yapmış olmak" şartlı ilanlara başvurursunuz. Bittikten sonra "yl yapıyor" şartlı ilanlara başvuramazsınız, çünkü artık "yl yapıyor" durumda değilsiniz, "yl yapmış" durumdasınız.

Mezun olduğunuz bölümdeki dersleri yada yüksek lisansta gördüğünüz dersleri içeren her bölümde sizin için bir kadro açılması ihtimali vardır.
Ancak açılan kadro ilanının şartlarında belirtilen mezun olunan bölümü karşılamanız gerekir.
Yani ilanda ekonotmeri mezunu ve/veya ekonometride yüksek lisans yapıyor olmak/yapmış olmak şartlı bir ilana başvurabilirsiniz.
sayin cerhan tesekkur ederim cevaplariniz icin lakin sorum tam olarak suydu.basvursam myo ya ve orda yuksek lisans yapilamadigi icin tekrardan kendi universiteme gelsem ve tamamladiktan sonra gitme gibi bir durumum yok sanirim.bölum olarak da ornegin maliye myo da hangi dersler var teknik myo da hangi uyumlu dersler var ogrenmek istedigim konular :)

cerhan

Öğrenci
sayin cerhan tesekkur ederim cevaplariniz icin lakin sorum tam olarak suydu.basvursam myo ya ve orda yuksek lisans yapilamadigi icin tekrardan kendi universiteme gelsem ve tamamladiktan sonra gitme gibi bir durumum yok sanirim.bölum olarak da ornegin maliye myo da hangi dersler var teknik myo da hangi uyumlu dersler var ogrenmek istedigim konular :)

Rica ederim ancak sorunuz mesajınızda tam olarak şuydu "be y.lisansimi bitirdikten sonra mi basvurmam gerekir yoksa ara donemde basvursam y.lisans yapmis olma sartini saglar miyim". Bende bitirmeden yapmış olma şartını sağlamazsınız diye yazdım :)
İkinci mesajınızda yazdığınız soruya gelince; eğer MYO'nun bağlı olduğu üniversitede o bölümle ilgili yüksek lisans yapılamıyorsa zaten "yüksek lisans yapıyor olmak" diye bir ilan açmazlar. Ya lisans mezunu yada yüksek lisans mezunu olmak diye ilan açarlar. Öğretim görevlisinin amacı ders vermektir, araştırma yapmak değildir. O sebeple sizi başka üniversiteye gönderip, bitirince görevine başla diyemezler.
Maliye için bilmiyorum ama örnek olarak biyoloji bölümü mezunları MYO'larda seracılık, mantarcılık, hayvancılık, gıda, laboratuvar, tıbbi dökümantasyon, şarapcılık, organik tarım gibi bölümlere başvurabilir. Bu bölümlerdeki dersler biyoloji bölümündeki derslerin bir kısmını içermektedir. Ve bir bölümün her yerde aynı müfredatı olmayabilir. Hangi dersler olduğunu siz araştıracaksınız, okulun sitesinden bu bilgilere erişebilirsiniz.

Son düzenleme:

pontiac

Öğrenci

yardımcı doçentin 3 değil, 2 yılda bir,öğretim görevlisinin ise 2 değil her yıl sözleşmesi yenilenir.