hocam açıkçası benzer benzer özelliklerimiz varmış ..hocam benim yaş 26 , buradaki okul pek kasmazdı aslında rahat bitirilebilir yl felan yani öle görünüyor fakat bu defa da mali sorunlar bazı arkadaslarım haklı olarak "karın açken eğitim olmaz " diyorlar ,haklı gördüğüm için bu dönem hiç ders almadım biraz kapss ye çalışayım diye pek bi çalışma da yapamadım ikisi bir arada zaten olmuyor ..askerliği de yapmadım henüz , bende dedim ki gelecek yıl dondur alan sana ümit vermiyor ve çok soyut bi bilim ... adamakıllı çalış kpss ye atan dedim ... bilmiyorum çok pozitif ,oldukça iyimser biriyim ancak bikaç yıl içinde adamakıllı bi karar alınmazsa bu pozitif halim de gider diye korkuyorum ben ..
- - - Güncellendi - - -
hocam yukarıda yazdığım özelliklerime göre şu cümleyi kullanırmısınız ben yaşça kendimden buyuk insanlara gerçekten hürmet etmişimdir mutlaka tecrübeleriniz vardır bilmiyorum tabi ama cümleyi kullanır mıydınız "hocam boşverin kimseyi hiçbişeyi takmayın ..kadrosuz doktora bitene kadar sabredin " bu 6 yıl kadar bomboş bi halle çalışmak katlanmak ve beklemek demek...
Hocam,
doktora yaptığım üniversitenin enstitü müdürü ile çalıştığım üniversitenin dekanı bir olup bana aynı anda soruşturma açtılar. Önce doktora yaptığım üniversitede sırf dersimin sayılmasını isteyen maila ttım diye mailde hiçbir hakaret/tehdit sözcüğü bulunmamasına rağmen TEHDİTTEN 6 ay uzaklaştırma cezası verdiler. Üstüne de doktora yapmamam için dekan bölüm başkanına talimat yolladı çalıştığım üniversite de bütün doktora izin dilekçelerimi gözümün önünde yırtıp attı. YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ÇIKTIĞI HALDE DOKTORAMA DEVAM EDEMEDİM. Bir de bu evrakları danışmanıma suçluymuşum gibi yolladılar danışman da o günden sonra hiçbir mailime cevap dahi vermedi.
Sonra da ameliyatlı olduğum halde raporumu iptal edip raporum bitmeden görev süremin bittiğini bana bildirdiler.
KArar sizin.
Benim yaptığım şeyler de şu oldu:
1) Disiplin cezasının kaldırılması için idari dava açtım
2) İşe geri dönmek için idari dava açtım
3) Hakkımda disiplin cezası verenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunarak iftira,hakaret, mobbing, sahte evrak hazırlamak, görevi kötüye kullanmak suçlarından birinin 26 yıla kadar diğerinin 10 yıla kadar hapsini istedim, savcı da dosyayı o üniversite rektörlüğüne yolladı rektöre de mail attım "sayın rektör hocam diye başladım olayları anlattım sonunda da bu adamlar aklanırsa ve mahkeme sonucu ile çakışma olursa aklayanlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağımı arz ederim" dedim, rektör ilk başta ka'ale almadı sonra savcılıktan giden kağıt oraya resmi bir şekilde ulaştı, gene kaale almadı açtığım idari davaya dair kağıt oraya gitti gene kaale almadı en sonunda bilgi edinme üzerinden evrakların durumunu sordum, enstitü müdürü birkaç gün sonra bana bir tehdit maili yolladı sonra da bir baktım defolup gitmiş müdürlükten müdürlük başkasına geçmiş.
İlk davada yürütmeyi durdurma çıktı, diğerlerinde henüz ses seda yok.
Dekan hakkında da BİMER üzerinden sordum "soruşturma açacak mısınız" diye idari davanın sonucunu bekliyorlarmış, ondan sonra dekan hakkında da 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açacağım.
Hocam, olayın özetinin özetinin özeti bile bu kadar. Yemin olsun annem bile yaşadıklarımı görünce "oğlum keşke ne orada işe girseydin ne de bunlar başına gelseydi" dedi.
Benim kadar şanssız olur musunuz bilmem herkes benim gibi değil çoğunluk laylaylom doktorayı da yapıyor dekana da yağım balım (söz meclisten biraz dışarı) sorun çıkmıyor.
Ama bu tür ekstrem durumlar da var.
Ha bir de o doktora yol izinleri için gittiğimde 3 adet trafik kazası geçirdim 1 dava da asliye cezada ben şikayetçi oldum diye açıldı.
Kaç dava etti ? en az 5. Bak enaz diyorum daha gelenler var
Hukuki bilgim olmasa normal bir avukat 5 davaya hayli yüklü bir para alır herhalde.
SOnuç olarak
1) 3 yıllık doktoram tamamen boşa gitti, devam edemedim
2) İşimden oldum
3) Onca davayla başbaşa kaldım
4) Doktora için gidip gelirken geçirdiğim trafik kazalarından dolayı ve stresten dolayı sağlığımın da bir kısmı gitti.
Ben kendi açımdan bakınca böyle görünüyor ama sizin başınıza ne gelir bilemem.
Adam var 1 saniye bile sorun yaşamıyor.
ama bu benden bile beter şeyler yaşayanlar da var.
Karar sizin değerli hocam ben sizin kararınıza karışamam. Kendi hayatım olarak bakarım ben şu an zamanda geriye gitsem bu işe girmezdim.
Tabi maddi kaygılarınızı da anlıyorum bunu da belirteyim O nednele birşey diyemem.
Şimdi ne mi yapıyorum? Akademisyenliğe annemin zorlamasıyla girmiştim hayalimdeki meslek hep yurtdışında mühendis olmaktı. Allahtan çalışırken para birikmiş onunla yurtdışına çıktım eğitim alıyorum. Bitirince de güzel bir maaşa yeniden işe başlamam mümkün gibi görünüyor.
Kısacası zamanı geriye alamadım ama hayatıma reset attım.