Milli Eğitime Geri Dönüş

goggles

Araştırma Görevlisi
Değerli hocalarım, konuyla ilgili olmayan bir şeyi merak ettim. Neden Araştırma görevliğini bırakmak istiyorsunuz? Özel bir sebebi yoksa öğrenebilirmiyim? Çünkü ben de meb deyim ve öyp için çok uğraşıyorum. Kişiden kişiye değişir tabi ki ama merak ettim doğrusu benim girmeye çalıştığım kurumdan siz çıkmaya çalışıyorsunuz :)
Oyp stresli is. Senet var. Zamaninda bitirememe kaygisi var. Bundan dolayi isten atilma ve dunya kadar borcun altina girme riski var. Meb de senet yok. Atilma yok. Garanti is. Daha ne istiyorsun. Maaslar da hemen hemen ayni. Oyp ve meb i hic bilmeyen birine bu yazdiklarimi anlatsan sence hangisini secer? Tabii ki meb. Hazir meslegin var girme bulasma oypye. Cunku garanti bir meslek degil. Kafan rahat degil. Girdikten sonra ya birsey olur da zamaninda bitiremezsen ne olacak. Issiz kalacaksin ve ondan sonra toparlaman hic kolay olmayacak.

Ozet: Bence mebde devam et. Oyp falan ugrasma.

keynesyengil

Öğrenci
maaslar nasil hemen hemen ayni ogretmen haftada kirk saat dersle yil boyu ortalama 3300 belki alir ama arastirma gorevlisi 3400 aliyor hem derse falan girdigi yok ikinciside bitirip yrd doc olsan 4500 5000 arasi kazanirsin doc olsan 5500 6000 yaklasir prof olsan 7 8 bin alirsin ama stresli mi master degree gercekten sadece akademik basarin yetmeyebiliyor bu kadrolar icin

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
İyi günler 3 sene milli eğitim bakanlığında öğretmenlik yaptım. 5 aydır bir üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. Muvafakat belgesi ile geçiş yaptım. Öyp'li değilim. MEB'e geri dönmek istiyorum. Geri dönüş mümkün müdür?Sitede araştırdım ama benim durumuma tam olarak uygun bir başlık bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim

selamlar merak ettim sizi öğretmenliğe geri çağıran nedir? (lütfen branş (lise-ilköğretim belirtiniz))

meb son yıllar benim gözlemleyebildiğim öğretmenlere çok baskı yapıyor. ben de düşünüyorum henüz ar.gör. de değilim eğer öğretmenlik istiyor olsaydım sırf öğrencilerle ilgilenmeyi sevdiğim için derdim...

paradoxus

Öğrenci
Oyp stresli is. Senet var. Zamaninda bitirememe kaygisi var. Bundan dolayi isten atilma ve dunya kadar borcun altina girme riski var. Meb de senet yok. Atilma yok. Garanti is. Daha ne istiyorsun. Maaslar da hemen hemen ayni. Oyp ve meb i hic bilmeyen birine bu yazdiklarimi anlatsan sence hangisini secer? Tabii ki meb. Hazir meslegin var girme bulasma oypye. Cunku garanti bir meslek degil. Kafan rahat degil. Girdikten sonra ya birsey olur da zamaninda bitiremezsen ne olacak. Issiz kalacaksin ve ondan sonra toparlaman hic kolay olmayacak.

Ozet: Bence mebde devam et. Oyp falan ugrasma.

Görüşlerinizi saygıyla karşılıyorum.
Koşulları az çok biliyorum hocam. Sözleşmeli öğretmenlik de yaptım. Garantici değilim. Benim için bilim ve ilim öğrenmek bir tutku. Ben sadece maaş almak için bu işi istemiyorum. Meb insanı körelten bir kurum. Belge hazırlamaktan başka hiçbir işe yaramıyoruz. Amirleri tatmin etmeye çalışan idarecilerin belge hamallığını yapıyoruz. Eğitim desen zaten bitmiş. Ama akademisyen olmak gönül işidir, kadro işi değil. Tabi ki yasal olarak haksızlık öyp nin koşulları ama benim için tek yol bu. Diğer türlü torpille atanan bir sürü maaşlı boş adam var. Sırf maaşlı işi olsun diye orada oda işgal ediyor bu tipler.
Dolayısıyla sevdiğim işi yapmayı tercih ediyorum. Araştırmayı, öğrenmeyi, öğretmeyi seviyorum. Haksızlıklar olmasaydı cari usülü zorlardım ama maalesef herkes maaş peşinde, adam kayırma peşinde, particilik peşinde vs vs vs

A

Akademik Forum

Guest
Ben 9 yıllık öğretmenim. Puanım 160 üzeri. Ozel bir okulda ogretmenlikicin istifa etmeyi dusunuyorum. Daha sonra geri donebilir miyim acaba? Tekrar donus icin kac sene icinde basvurmam gerekir?

erdemyeler

Öğrenci
Değerli hocalarım, konuyla ilgili olmayan bir şeyi merak ettim. Neden Araştırma görevliğini bırakmak istiyorsunuz? Özel bir sebebi yoksa öğrenebilirmiyim? Çünkü ben de meb deyim ve öyp için çok uğraşıyorum. Kişiden kişiye değişir tabi ki ama merak ettim doğrusu benim girmeye çalıştığım kurumdan siz çıkmaya çalışıyorsunuz :)

Tam beladır kardeşim öğrencinin değeri vardır araştırma görevlilerinin yoktur öğrenciden küfür yediğimiz halde bir de soruşturma yediğimiz olmuştur öğrenci eğer dekanın filan yakınıysa o derece bela bir iş eğer ki tanıdığın yoksa bulaşma derim.

paradoxus

Öğrenci
Tam beladır kardeşim öğrencinin değeri vardır araştırma görevlilerinin yoktur öğrenciden küfür yediğimiz halde bir de soruşturma yediğimiz olmuştur öğrenci eğer dekanın filan yakınıysa o derece bela bir iş eğer ki tanıdığın yoksa bulaşma derim.

Teşekkürler öneriniz için hocam.
Lisede gördüklerim ve yaşadıklarımdan sonra üniversite öğrencileri bana zor gelmez diye düşünüyorum.
Siz küfür yemişsiniz, biz tehditler, bıçaklar, kavgalar, gerginlikler içinde nice yıllar geçirdik hocam. Böyle bir ortamda çalışmak istermiydiniz?
Milli eğitim boş hocam benim gözümde. Tabi ki herkesin görüşü farklı olabiliyor.

erdemyeler

Öğrenci
Teşekkürler öneriniz için hocam.
Lisede gördüklerim ve yaşadıklarımdan sonra üniversite öğrencileri bana zor gelmez diye düşünüyorum.
Siz küfür yemişsiniz, biz tehditler, bıçaklar, kavgalar, gerginlikler içinde nice yıllar geçirdik hocam. Böyle bir ortamda çalışmak istermiydiniz?
Milli eğitim boş hocam benim gözümde. Tabi ki herkesin görüşü farklı olabiliyor.
öğrenciden öğrenciye değişir abimi silahla tehdit etmişti öğrenci. Dekan da öğrenci haklı deyip öğrenciye soruşturma açmayı reddetmişti. BÖyle de rezil durumları var.

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
allah allah çok ilginç şeyler yazmışsınız paradoksus ve erdemyeler hocalar ilgimi çektiği için bi daha yorum bırakmak istiyorum hatta bir sorum var (paradoksusa) ...erdemyeler sizde okurken düşünün cevaplayada bilşirsiniz .. bölüm-ilim alanımı belirtmek istemiyorum ancak bir öğretmen olarak atanabiliyorum mebe , biraz zor tabi ancak akademisyenlik mi ..öğretmenlik mi .. hangisine hazırlansam buna hiç karar veremiyorum nedeninde paradoksusun anlatığı şeyler de var ancak oldukça sarah ve hümanist olduğumdan ..böle şeyler bana sorun olmaz gibi ..yumuşaklıkla dersimi anlatırım geçerim diyorum ayrıca resmi etiği tahmin ediyorum benim merak ettiğğim şu : meb de memurlar.net sitesinden okuğum kadarı ile dışardan bi vatandaş olarak okuduğum için "aaa ne kadar da normal bir durum buna belki ceza bile verilmemeli bence .." dediğim tarzda haberlerde öğretmenler 18 ila 35 yıl arası değişen meblağda hapis cezası ile almışlar .. dolayısı ile pek isteksiz davrabndım öğretmenlğe işin ilginci çok kişi ile istişare ettim bunu mesela bir doc.dr eğitim bilimci hocama açtım konuyu bana "bu bence medyanın çarpıtmalaruı hem öle yazdığına bakmayın kimbilir neler olmuştur da medya böle anlatıyor" .. ancak bhu tür haberleri 2 yıl içinde 10 tabneden fazla okudum ..yorumunuz nedir arkadaslar ..???

erdemyeler

Öğrenci
allah allah çok ilginç şeyler yazmışsınız paradoksus ve erdemyeler hocalar ilgimi çektiği için bi daha yorum bırakmak istiyorum hatta bir sorum var (paradoksusa) ...erdemyeler sizde okurken düşünün cevaplayada bilşirsiniz .. bölüm-ilim alanımı belirtmek istemiyorum ancak bir öğretmen olarak atanabiliyorum mebe , biraz zor tabi ancak akademisyenlik mi ..öğretmenlik mi .. hangisine hazırlansam buna hiç karar veremiyorum nedeninde paradoksusun anlatığı şeyler de var ancak oldukça sarah ve hümanist olduğumdan ..böle şeyler bana sorun olmaz gibi ..yumuşaklıkla dersimi anlatırım geçerim diyorum ayrıca resmi etiği tahmin ediyorum benim merak ettiğğim şu : meb de memurlar.net sitesinden okuğum kadarı ile dışardan bi vatandaş olarak okuduğum için "aaa ne kadar da normal bir durum buna belki ceza bile verilmemeli bence .." dediğim tarzda haberlerde öğretmenler 18 ila 35 yıl arası değişen meblağda hapis cezası ile almışlar .. dolayısı ile pek isteksiz davrabndım öğretmenlğe işin ilginci çok kişi ile istişare ettim bunu mesela bir doc.dr eğitim bilimci hocama açtım konuyu bana "bu bence medyanın çarpıtmalaruı hem öle yazdığına bakmayın kimbilir neler olmuştur da medya böle anlatıyor" .. ancak bhu tür haberleri 2 yıl içinde 10 tabneden fazla okudum ..yorumunuz nedir arkadaslar ..???

hocam benim şimdiki aklımolsa doktorayı bitirip direk yard. doç. olarak geçerdim üniversiteye böylece hem mobbinge uğramaz hem de girdikten sonra "bölümünü değiştir yoksa seni atarız" gibi uygulamalara maruz kalmazdım.
Evet, bir alanda üniveristeye girdikten sonra doktorayı tamamlamışsanız sizden başka bir alana geçmenizi ve doktorayı bırakıp yeni alanda yeniden başlamanızı isteyebilirler.
YARd doç olarak girerseniz bu tür şeyler yaşama ihtimaliniz çok çok ekstrem bir durum yoksa sıfırdır diye düşünüyorum.

paradoxus

Öğrenci

Lise öğretmeni olduğum için ve kötü okullarda göreve başladığım için ilk girdiğim gün bitti gözümde öğretmenlik. Açıktan yeni bir bölüm okudum bu yüzden. Öğretmenlerin çoğu da böyle, ikinci üniversite okuyan çok arkadaş var. Neden dersen bu iş ilerleyen yaşlarda hiç çekilmez. Sistem de tamamen öğrenci merkezli, kimsenin öğretmeni taktığı yok. En ufak hakaretinizde soruşturmalık oluyorsunuz. Öğrenci ne yaparsa yapsın haklı.
Ben de aşırı humanistim ve kesinlikle en işe yaramaz öğrenciyle bile konuşur düzeltmeye çalışırım. Hırsız, hapçı, bıçak ve silah taşıyan, öğretmen arkadaşımızı döven, sınıfta sizin önünüzde kavgaya tutuşan vs vs öğrencilerim oldu. Karakoldan öğrenci topluyordu bizim müdür varın siz düşünün gerisini.
İyi okullar yok mu var, yeni bir okula geçtim daha iyi şimdi. Ama sınıflar kalabalık ve ilerleyen yıllarda bünyem kaldırmaz biliyorum.
Araştırma görevliliği zaten hep vardı kafamda ama şartlarım uygun değildi, halen de değil ama zorluyorum. Bilim sevdalısı biri olarak meb de körelmek istemiyorum.

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca bazı arkadaşlar; "zaten işiniz var, sağlam, kalın gitsin" diyorlar. Kısmen doğru ama yaptığınız işte mutlu değilseniz gerisinin önemi yok.

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
Lise öğretmeni olduğum için ve kötü okullarda göreve başladığım için ilk girdiğim gün bitti gözümde öğretmenlik. Açıktan yeni bir bölüm okudum bu yüzden. Öğretmenlerin çoğu da böyle, ikinci üniversite okuyan çok arkadaş var. Neden dersen bu iş ilerleyen yaşlarda hiç çekilmez. Sistem de tamamen öğrenci merkezli, kimsenin öğretmeni taktığı yok. En ufak hakaretinizde soruşturmalık oluyorsunuz. Öğrenci ne yaparsa yapsın haklı.
Ben de aşırı humanistim ve kesinlikle en işe yaramaz öğrenciyle bile konuşur düzeltmeye çalışırım. Hırsız, hapçı, bıçak ve silah taşıyan, öğretmen arkadaşımızı döven, sınıfta sizin önünüzde kavgaya tutuşan vs vs öğrencilerim oldu. Karakoldan öğrenci topluyordu bizim müdür varın siz düşünün gerisini.
İyi okullar yok mu var, yeni bir okula geçtim daha iyi şimdi. Ama sınıflar kalabalık ve ilerleyen yıllarda bünyem kaldırmaz biliyorum.
Araştırma görevliliği zaten hep vardı kafamda ama şartlarım uygun değildi, halen de değil ama zorluyorum. Bilim sevdalısı biri olarak meb de körelmek istemiyorum.

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca bazı arkadaşlar; "zaten işiniz var, sağlam, kalın gitsin" diyorlar. Kısmen doğru ama yaptığınız işte mutlu değilseniz gerisinin önemi yok.

hocam açıkçası benzer benzer özelliklerimiz varmış ..hocam benim yaş 26 , buradaki okul pek kasmazdı aslında rahat bitirilebilir yl felan yani öle görünüyor fakat bu defa da mali sorunlar bazı arkadaslarım haklı olarak "karın açken eğitim olmaz " diyorlar ,haklı gördüğüm için bu dönem hiç ders almadım biraz kapss ye çalışayım diye pek bi çalışma da yapamadım ikisi bir arada zaten olmuyor ..askerliği de yapmadım henüz , bende dedim ki gelecek yıl dondur alan sana ümit vermiyor ve çok soyut bi bilim ... adamakıllı çalış kpss ye atan dedim ... bilmiyorum çok pozitif ,oldukça iyimser biriyim ancak bikaç yıl içinde adamakıllı bi karar alınmazsa bu pozitif halim de gider diye korkuyorum ben ..

- - - Güncellendi - - -

hocam benim şimdiki aklımolsa doktorayı bitirip direk yard. doç. olarak geçerdim üniversiteye böylece hem mobbinge uğramaz hem de girdikten sonra "bölümünü değiştir yoksa seni atarız" gibi uygulamalara maruz kalmazdım.
Evet, bir alanda üniveristeye girdikten sonra doktorayı tamamlamışsanız sizden başka bir alana geçmenizi ve doktorayı bırakıp yeni alanda yeniden başlamanızı isteyebilirler.
YARd doç olarak girerseniz bu tür şeyler yaşama ihtimaliniz çok çok ekstrem bir durum yoksa sıfırdır diye düşünüyorum.

hocam yukarıda yazdığım özelliklerime göre şu cümleyi kullanırmısınız ben yaşça kendimden buyuk insanlara gerçekten hürmet etmişimdir mutlaka tecrübeleriniz vardır bilmiyorum tabi ama cümleyi kullanır mıydınız "hocam boşverin kimseyi hiçbişeyi takmayın ..kadrosuz doktora bitene kadar sabredin " bu 6 yıl kadar bomboş bi halle çalışmak katlanmak ve beklemek demek...

erdemyeler

Öğrenci
hocam açıkçası benzer benzer özelliklerimiz varmış ..hocam benim yaş 26 , buradaki okul pek kasmazdı aslında rahat bitirilebilir yl felan yani öle görünüyor fakat bu defa da mali sorunlar bazı arkadaslarım haklı olarak "karın açken eğitim olmaz " diyorlar ,haklı gördüğüm için bu dönem hiç ders almadım biraz kapss ye çalışayım diye pek bi çalışma da yapamadım ikisi bir arada zaten olmuyor ..askerliği de yapmadım henüz , bende dedim ki gelecek yıl dondur alan sana ümit vermiyor ve çok soyut bi bilim ... adamakıllı çalış kpss ye atan dedim ... bilmiyorum çok pozitif ,oldukça iyimser biriyim ancak bikaç yıl içinde adamakıllı bi karar alınmazsa bu pozitif halim de gider diye korkuyorum ben ..

- - - Güncellendi - - -

hocam yukarıda yazdığım özelliklerime göre şu cümleyi kullanırmısınız ben yaşça kendimden buyuk insanlara gerçekten hürmet etmişimdir mutlaka tecrübeleriniz vardır bilmiyorum tabi ama cümleyi kullanır mıydınız "hocam boşverin kimseyi hiçbişeyi takmayın ..kadrosuz doktora bitene kadar sabredin " bu 6 yıl kadar bomboş bi halle çalışmak katlanmak ve beklemek demek...

Hocam,
doktora yaptığım üniversitenin enstitü müdürü ile çalıştığım üniversitenin dekanı bir olup bana aynı anda soruşturma açtılar. Önce doktora yaptığım üniversitede sırf dersimin sayılmasını isteyen maila ttım diye mailde hiçbir hakaret/tehdit sözcüğü bulunmamasına rağmen TEHDİTTEN 6 ay uzaklaştırma cezası verdiler. Üstüne de doktora yapmamam için dekan bölüm başkanına talimat yolladı çalıştığım üniversite de bütün doktora izin dilekçelerimi gözümün önünde yırtıp attı. YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ÇIKTIĞI HALDE DOKTORAMA DEVAM EDEMEDİM. Bir de bu evrakları danışmanıma suçluymuşum gibi yolladılar danışman da o günden sonra hiçbir mailime cevap dahi vermedi.
Sonra da ameliyatlı olduğum halde raporumu iptal edip raporum bitmeden görev süremin bittiğini bana bildirdiler.

KArar sizin.
Benim yaptığım şeyler de şu oldu:
1) Disiplin cezasının kaldırılması için idari dava açtım
2) İşe geri dönmek için idari dava açtım
3) Hakkımda disiplin cezası verenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunarak iftira,hakaret, mobbing, sahte evrak hazırlamak, görevi kötüye kullanmak suçlarından birinin 26 yıla kadar diğerinin 10 yıla kadar hapsini istedim, savcı da dosyayı o üniversite rektörlüğüne yolladı rektöre de mail attım "sayın rektör hocam diye başladım olayları anlattım sonunda da bu adamlar aklanırsa ve mahkeme sonucu ile çakışma olursa aklayanlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağımı arz ederim" dedim, rektör ilk başta ka'ale almadı sonra savcılıktan giden kağıt oraya resmi bir şekilde ulaştı, gene kaale almadı açtığım idari davaya dair kağıt oraya gitti gene kaale almadı en sonunda bilgi edinme üzerinden evrakların durumunu sordum, enstitü müdürü birkaç gün sonra bana bir tehdit maili yolladı sonra da bir baktım defolup gitmiş müdürlükten müdürlük başkasına geçmiş.
İlk davada yürütmeyi durdurma çıktı, diğerlerinde henüz ses seda yok.

Dekan hakkında da BİMER üzerinden sordum "soruşturma açacak mısınız" diye idari davanın sonucunu bekliyorlarmış, ondan sonra dekan hakkında da 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açacağım.

Hocam, olayın özetinin özetinin özeti bile bu kadar. Yemin olsun annem bile yaşadıklarımı görünce "oğlum keşke ne orada işe girseydin ne de bunlar başına gelseydi" dedi.

Benim kadar şanssız olur musunuz bilmem herkes benim gibi değil çoğunluk laylaylom doktorayı da yapıyor dekana da yağım balım (söz meclisten biraz dışarı) sorun çıkmıyor.
Ama bu tür ekstrem durumlar da var.
Ha bir de o doktora yol izinleri için gittiğimde 3 adet trafik kazası geçirdim 1 dava da asliye cezada ben şikayetçi oldum diye açıldı.

Kaç dava etti ? en az 5. Bak enaz diyorum daha gelenler var :)
Hukuki bilgim olmasa normal bir avukat 5 davaya hayli yüklü bir para alır herhalde.

SOnuç olarak
1) 3 yıllık doktoram tamamen boşa gitti, devam edemedim
2) İşimden oldum
3) Onca davayla başbaşa kaldım
4) Doktora için gidip gelirken geçirdiğim trafik kazalarından dolayı ve stresten dolayı sağlığımın da bir kısmı gitti.

Ben kendi açımdan bakınca böyle görünüyor ama sizin başınıza ne gelir bilemem.
Adam var 1 saniye bile sorun yaşamıyor.
ama bu benden bile beter şeyler yaşayanlar da var.
Karar sizin değerli hocam ben sizin kararınıza karışamam. Kendi hayatım olarak bakarım ben şu an zamanda geriye gitsem bu işe girmezdim. Tabi maddi kaygılarınızı da anlıyorum bunu da belirteyim O nednele birşey diyemem.

Şimdi ne mi yapıyorum? Akademisyenliğe annemin zorlamasıyla girmiştim hayalimdeki meslek hep yurtdışında mühendis olmaktı. Allahtan çalışırken para birikmiş onunla yurtdışına çıktım eğitim alıyorum. Bitirince de güzel bir maaşa yeniden işe başlamam mümkün gibi görünüyor.
Kısacası zamanı geriye alamadım ama hayatıma reset attım.

Son düzenleme:

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
erdemyeler hocam açıklamalarınızı teesürle okudum inanın üzüldüm ,keşke böyle olmasaydı ... yani açıkçası bişi söylemekten de çekiniyorum etik durumlar bana göre çok tehlikeli kanıtını bilmukabele gördüğüm bir ilginç bir hadis biliyorum (henüz beilmediğim halde kanıtını yaşadım/küçüktü ancak...) diyor ki.."biriniz günah işlediğinde bir başka biriniz onu görürse (sakın ha!) onu ayıplamasın ,ayıplarsa kendisi de aynı günahı işlemedikçe ölmez.." ... bu hadis muhtevası sizinle alakalı bişey değil ancak demek istediğim yanlış bişey söylerim korkusu ile herhalde bana birşey söylemek düşmez. gerçekten üzüldüm ,geçmiş olsun ,kısa zamanda allah toparlamayı nasip etsin size ve umduğunuz noktaya gelmenizi ,hayırlı bir ömre sahip olmanızı allahtan niyaz ederim , saygılarımla.

erdemyeler

Öğrenci
erdemyeler hocam açıklamalarınızı teesürle okudum inanın üzüldüm ,keşke böyle olmasaydı ... yani açıkçası bişi söylemekten de çekiniyorum etik durumlar bana göre çok tehlikeli kanıtını bilmukabele gördüğüm bir ilginç bir hadis biliyorum (henüz beilmediğim halde kanıtını yaşadım/küçüktü ancak...) diyor ki.."biriniz günah işlediğinde bir başka biriniz onu görürse (sakın ha!) onu ayıplamasın ,ayıplarsa kendisi de aynı günahı işlemedikçe ölmez.." ... bu hadis muhtevası sizinle alakalı bişey değil ancak demek istediğim yanlış bişey söylerim korkusu ile herhalde bana birşey söylemek düşmez. gerçekten üzüldüm ,geçmiş olsun ,kısa zamanda allah toparlamayı nasip etsin size ve umduğunuz noktaya gelmenizi ,hayırlı bir ömre sahip olmanızı allahtan niyaz ederim , saygılarımla.

Bazı şeyler kader galiba. Dualarınız için teşekkür ederim bilmukabele aynı şeyleri sizin için dilerim ve bayramınız kutlu olsun bu arada.

A

Akademik Forum

Guest
atama krizi

Sağlıkbakanlığı 2015 Yılıİstifa Sonrası Atama Kurası krizedöndü
28MAYIS 2015 tarihinde sağlık bakanlığı tarafından çekilen85 kişinin istifasonrası atama kuraları üç aydan fazla bir süreye rağmen hala sonuçlanmadı
Bubelirsizliğin bekleyen personel için büyük zulüm olduğu unutulmamalı
Kadrolarınbir çoğu doğu ve yoksun bölgeler olmasına rağmen çaresizlikten tercih edildiler
Kışbaşlamak üzere bu insanlar nerede nasıl ev bulacaklar ve taşınacaklar
ÜÇAYI geçmesine bakanlık alım süreci ile ilgili hiçbir İRTİBAT TELEFONUvermediği gibi herhangibir DUYURU da yapmadı
İstifasonrası atamaların yılda 2 kez olması gerekirken sadece bir kere yapılmaktadır
İstifasonrası altı ay sonra başvurabileceğiniz bir kapı bulursan başvurma hakkınızvar ama…! bu yıllar da sürebilir. Ne olur istifa etmeden iyi ama iyi düşünüpkarar verdiğinizden emin olunuz
hematamalar kura ile yapıldığından örnek açılan hemşirelik kadrosu 25 olsunbaşvuranların sayısı 50 olsun şansınızı siz hesaplayın kaç yılda atanırsınızAllah bilir
Kuraaçıklanır açıklanmaz pembe hayallerle hemen işini bırakanlar ya da zaten işsiz olanlar borçlarlagününü geçirenler bunların hepsi umarım yeter.!