Arkadaşlar, öncelikle herkese merhaba, ben beden eğitimi branşı hakkında edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle bizim branşımızdan 30 alım yapılacak, ve 30 asil 30 yedek liste oluşturuldu. Hiç kimseye asil veya yedek listesi hakkında bilgi verilmedi. Sonuçlar 5 Eylül Salı veya 6 Eylül Çarşamba günü açıklanacak. Yapılacak görev içeriği, bizim branşımıza ait akademik gelişimle pek örtüşmemekte. Daha çok bir beden eğitimi öğretmeni pozisyonuna daha yakın bir çalışma yöntemi olacaktır. Askeri disiplin içerisinde eğitim alacak, harp okulları öğrencileri için, branşımıza ait ders anlatmadan ziyade pratik uygulamalar ders olarak sunulacaktır. Örnekle; öğrencilere, hareket ve antrenman bilimi, spor fizyolojisi, sporda teknik-taktik gibi teorik ders anlatımı olmayacaktır. Sizlerden, daha çok beklenen özellik bir "Savaş Beden Eğitimi" uzmanının sahip olması gereken uygulamaların çalıştırılması ve öğretilmesidir. Çünkü buralarda eğitim alan öğrencilerin alması gerekli olan spor eğitimi , bireysel savunma, saldırı ve dirayet üzerinedir. Tabi ki alınacak eğitimlerin ağırlık boyutları da kuvvetlere göre farklılık göstermektedir. 1 yıllık süre sonucunda işine sadık olan, aldığı görevin ve ücretin hakkını vererek çalışan, çalışma ve iş disiplinine uygun hal ve hareketlerde bulunan kişilerin büyük çoğunluğu (sahip oldukları akademik donanımların da katkılarıyla) ile tekrardan sözleşme imzanalanacak, bu kişiler ar. gör. veya ör. gör. olarak çalışmaya devam edeceklerdir.
Bu iş pozisyonu akademik olarak ilerlemek, kendini spor bilimleri alanlarında daha üst noktalara taşımak için geçerli bir basamak değildir. Ancak kendimizi yine de, burada daha iyi bir şekilde yetiştirebilir. Vatanımıza, milletimize faydalı olabiliriz. Yüksek lisans, doktora veya doktora sonrası gibi akademik yeterliliklerimiz seçilme ve kadroya geçme esnasında her ne kadar seçim kriteri olsa da bu süreçten sonra göstereceğimiz bu akademik atılımların gerçekleştirilmesi zor görülmektedir. Çünkü iş yükünün fazla olacağı kanısındayım. Elbette bu işin, akademik bir yönü yoksa da en az onun kadar değerli, bir manevi yönü var. Çalışacağınız öğrenciler, kolluk kuvvetlerimizin geleceği olacak askeri öğrencilerimizdir. Özetle, sizler, akademik personelden ziyade sahada bulunması gerekli bir savaş beden eğitimi uzmanı olacaksınız. Saygı ve selamlarımla.