Öğretim Görevlisi İlanlarında Gecikme?

Basından veya forumlardaki söylemler maliyenin üniversitelere verdiği kadrolar şeklinde olduğundan herkesin kafası karışıyor. Maliyenin verdiği kadro iki türlüdür. Biri yeni kadro ihdası diğeri de kadro kullanım izni.
Gerçekte prosedür şöyle işler ocak şubat gibi tüm birimlerden kadro talepleri toplanır. YÖK bu taleplere göre kadro tahsisi yapar. Bunlar ihdas edilmiş kadrolardır. Tabii ki istenen tüm kadrolar gelecek diye birşey de yok. Kadrolar üniversiteye geldikten sonra bazı üniversitelerde rektör birimlere dağıtır bazılarında da elinde tutup ihtiyaca göre birimlere gönderir. Bu kadrolara saklı kadro denir. Eleman alınacağı zaman kadrolar için kullanım izni istenir ve maliye bakanlığına kadar uzanan süreç başlar.
Yani maliye kullanım izinlerini baştan üniversitelere dağıtmıyor. Talebe göre veriyor ve üniversitelere genel ayrılmış kontenjandan dağıtıyor.

tumua

Araştırma Görevlisi
o halde diger bakanliklar gibi maliye bakanliginin da yeni sisteme adapte edilmesinden dolayi gecikmeler yasaniyor diyebilir miyiz?

Ar-Gör

Öğrenci

agoodperson

Öğrenci
Kadro ilanlarının neden durduğu anlaşıldı. YÖKün kadro izni verme yetkisi kaldırıldı. Sadece önceden verilmiş izinlerin ilanları yayınlanıyor.
https://www.memurlar.net/haber/7641...lere-kadro-izni-verme-yetkisi-kaldirildi.html

Bir sorun olduğu belliydi zaten hocam. Bugün de tek bir kadro dahi açılmadı.

Stresten midir, yoksa zaten hiç çalışmadığından mıdır bilmem şu an benim beynim durmuş durumda. Bu hususla ilgili detayların geleceğine dair bir öngörünüz var mı hocam? Kadrolar tekrar ne zaman açılmaya başlanır? Ortalama kaç aylık bir bekleme olur, tahminleriniz var mı?

parafiskalite

Yardımcı Editör
“Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Devlet Personel Başkanlığının müşterek teklifi üzerine Cumhurbaşkanınca belirlenir” dıyor.
Unıversıte kadro talebını kıme bıldırecek bu durumda, “Cumhurbaskanınca belırlenır” derken acaba yıllık olarak dagıtılıp ıhtıyaca gore kullanın mı denılecek ? Devlet ıcın sıstem boyle ısleyecekse, vakıfların sıstemı nasıl ısleyecek ? Benım de kafam ıyıce karıstı.

tumua

Araştırma Görevlisi
bu demektir ki yükü devlet personel baskanligina atmislar. Atamalarin durdurulmasi degil de 9 Temmuzda YOK’un atama misyonu kaldirilirken bu misyon Strateji ve Butce ile Devlet Personel Baskanligina verilmis gibi duruyor sanki. Zaten kadrolar daha once de orada yayinlaniyordu

agoodperson

Öğrenci
bu demektir ki yükü devlet personel baskanligina atmislar. Atamalarin durdurulmasi degil de 9 Temmuzda YOK’un atama misyonu kaldirilirken bu misyon Strateji ve Butce ile Devlet Personel Baskanligina verilmis gibi duruyor sanki. Zaten kadrolar daha once de orada yayinlaniyordu

Hocam sanırım bahsettiğiniz adres bu; Kamu Personeli Alım İlanları . Öncelikle bu bilgi için teşekkür ederim, daha öncesinde benim böyle bir adresin varlığından haberim yoktu.

YÖKSİS'te devlet üniversitelerinin açtığı ar. gör. ve öğr. gör. ilanları bu ayın 13'ünden sonra kesildi. Bahsettiğiniz adreste de ayın 13'ünden sonra ilgili kadrolar için ilan bulunmamakta.

Bu işte bir iş var gibi görünüyor.

tumua

Araştırma Görevlisi
Rica ederim. Soyle ki YOK’un elinden kadro atamalari ilanlarinin alindigi kararinin oldugu aciklamada ogretim uyesi ya da aras gor/ogr gor sinifina giren akademik personel ayrimi bulunmamakta. Direkt olarak Ogretim elemanlari ilanlari diyor bu ogretim uyelerini de ogretim gorevlilerini de kapsiyor. DPB’na atilmis gibi atama islemi.

Parafiskalite hocam alintiladiginiz cumlenin hemen basina “YOK’un gorusleri de alinarak..” denmekte. Acaba yine kadro talepleri YOK’te toplanip karar diger kurumlara ve dolayisiyla Cumhurbaskani’nin onayina mi birakilacak

parafiskalite

Yardımcı Editör
Rica ederim. Soyle ki YOK’un elinden kadro atamalari ilanlarinin alindigi kararinin oldugu aciklamada ogretim uyesi ya da aras gor/ogr gor sinifina giren akademik personel ayrimi bulunmamakta. Direkt olarak Ogretim elemanlari ilanlari diyor bu ogretim uyelerini de ogretim gorevlilerini de kapsiyor. DPB’na atilmis gibi atama islemi.

Parafiskalite hocam alintiladiginiz cumlenin hemen basina “YOK’un gorusleri de alinarak..” denmekte. Acaba yine kadro talepleri YOK’te toplanip karar diger kurumlara ve dolayisiyla Cumhurbaskani’nin onayina mi birakilacak

Hocam yök’ü tamamen saf dısı bırakamazlar, kurum olarak hıcbır vasfı kalmamıs olur. Sankı sırf bu durum yuzunden oylesıne yazılmıs gıbı duruyor o detay. Ben pek onemsemedım acıkcası.

tumua

Araştırma Görevlisi
yanlisiniz var. DPB’nda ogretim uyelerii ve gorevlileri kadrolari yayinlanir. Duyuru kismina bakarsaniz gorursunuz. Ancak resmi gazete saniyorum sadece ogretim uyelerini yayinliyor.

Varuna

Öğrenci
Bu noktada tartışılması gereken konu nerede yayınlanacağından çok ne zaman yeniden atamaların başlayacağı olmalı. Bu konuda bilgi alabileceğimiz bir kurum, kişi de yok sanırım. Eylül'e kalır mı sizce yoksa bir iki hafta içerisinde yeniden ilanlar çıkar mı?

Hocam yök’ü tamamen saf dısı bırakamazlar, kurum olarak hıcbır vasfı kalmamıs olur. Sankı sırf bu durum yuzunden oylesıne yazılmıs gıbı duruyor o detay. Ben pek onemsemedım acıkcası.

Yeni yönetim sistemi YÖKü pasifize etmeyi amaçlıyor sanırım. Bu yeni durum sadece öğretim elemanları için değil tüm akaddmik personel için geçerli. Yani ilanın farklı yerlerde yayınlanmasının bir önemi yok. Tüm akademik personelin kadro ilanı aynı süreçten geçiyor. Daha önemli yetkilerinden biri olan rektör atamasında YÖKün hiç bir işlevi kalmadı. TBMM mdclis komisyonunda YÖK üyesinin konuşmasını okuyun. YÖKün rektör ve akademik personel atamasındaki yetkileri elinden alındı FETÖ vb. atılmalar için yetki vemeye kalkıyorsunuz bu yetkiyi kabul etmiyoruz anlamında sözler söylemiş. Bakalım daha neler göreceğiz.

agoodperson

Öğrenci
Bu noktada tartışılması gereken konu nerede yayınlanacağından çok ne zaman yeniden atamaların başlayacağı olmalı. Bu konuda bilgi alabileceğimiz bir kurum, kişi de yok sanırım. Eylül'e kalır mı sizce yoksa bir iki hafta içerisinde yeniden ilanlar çıkar mı?

Hocam ben de bunu çok merak ediyorum.

Eylül ayına kalsa yine iyi, Aralık ayını beklersek vay halimize.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Yeni yönetim sistemi YÖKü pasifize etmeyi amaçlıyor sanırım. Bu yeni durum sadece öğretim elemanları için değil tüm akaddmik personel için geçerli. Yani ilanın farklı yerlerde yayınlanmasının bir önemi yok. Tüm akademik personelin kadro ilanı aynı süreçten geçiyor. Daha önemli yetkilerinden biri olan rektör atamasında YÖKün hiç bir işlevi kalmadı. TBMM mdclis komisyonunda YÖK üyesinin konuşmasını okuyun. YÖKün rektör ve akademik personel atamasındaki yetkileri elinden alındı FETÖ vb. atılmalar için yetki vemeye kalkıyorsunuz bu yetkiyi kabul etmiyoruz anlamında sözler söylemiş. Bakalım daha neler göreceğiz.

Evet, yök bu ıhrac olayını kabul etmedıgını acıkladıktan ıkı gun sonra kadro yetkısı elınden alındı. Tesaduf olamaz. Reste rest gıbı bır sey bu..

tumua

Araştırma Görevlisi
ben acikcasi uzunca bir sure gececegini sanmiyorum. DPB zaten gecmiste de bu isi yapiyordu. Eylul’e hatta Aralik ayina kalmasi sil bastan olmayacak bir sistem icn biraz fazla geliyor bana cunku dpb zaten bu isi yapiyordu.