Öğretim Görevlisi İlanlarında Gecikme?

bdnzeses

Öğrenci
Vahdet Hoca şöyle bir tweet atmış : Dün bir görüşmemde '' Ne olacak YÖK'ün son durumu?'' soruma aldığım cevap: ''Eylül'de MEB na bağlı bir birim olarak karşımıza çıkabilir'' oldu. Bekleyip göreceğiz...

Eğer böyle bir durum olursa yapılanma tamamlanana kadar kadro çıkmaz diye tahmin ediyorum yanlış mı düşünüyorum? :(

parafiskalite

Yardımcı Editör
Elbet bır kuruma verılecek bu yetkı sorunumuz bu degıl aslında, benı endıselendıren yetkıyı verdıklerı kurumun mevcut sıstemı revıze etmeye kalkısması. Umarım boyle bır sey olmaz.

tumua

Araştırma Görevlisi
evet DPB hakkinda 10 Temmuz’da bir yayin yapildi ve 1 yil sonra kapatilip tasinmazlari Sile ve Sosyal Politikalar Bakanligi’na devredilecegi yaziliydi. Ancak bir yil da kadro acmamazlik yapmazlar diye dusunmekteyim ben

bdnzeses

Öğrenci
Hocam tabi ki 1 yıl sürmez mümkün değil tedirgin olduğum nokta parafiskalite hocanın dediği gibi mevcut sistem değişir ve tekrar yapılanmaya giderse sürecin uzaması. Yoksa yetkinin YÖK'te MEB'te onda bunda olmasının bir önemi yok. Keşke bir açıklama yapsalar da önümüzü görebilsek

Beyinselfoks

Öğrenci
Vahdet Hoca şöyle bir tweet atmış : Dün bir görüşmemde '' Ne olacak YÖK'ün son durumu?'' soruma aldığım cevap: ''Eylül'de MEB na bağlı bir birim olarak karşımıza çıkabilir'' oldu. Bekleyip göreceğiz...

Eğer böyle bir durum olursa yapılanma tamamlanana kadar kadro çıkmaz diye tahmin ediyorum yanlış mı düşünüyorum? :(

İsmini soyledigin şahsiyet sistem adamı :)

agoodperson

Öğrenci
Açıkçası benim içim hiç rahat değil. Bu süreçten bir olumsuzluk çıkacak diye düşünüyorum.

"Ya öyle düşünme, ne düşünürsen o olur" diyen tayfadan da bıktım. Ya arkadaş, "hırsızın hiç mi suçu yok?"

Akademiye harcadığım enerji hayatımın hatası oldu. Lisans 3. sınıfta KPSS'ye çalışmaya başlasam durum bambaşka olurdu. 7 yıldır arı gibi çalışıyorum, girmediğim sınav, almadığım puan kalmadı. Hem istedikleri saçma puanları fazlasıyla topladım, hem her hocanın gönlünü hoş ettim, hem de kendimi akademik açıdan olabildiğince geliştirdim. Bunları kendimi övmek için söylemiyorum, yanlış anlayanlar olabilir. Zaten ortada övülecek bir hal de yok. Bitik bir durumdayım. Buraları okuyan yolun başında bir arkadaş var ise (ki zamanında ben de o haldeydim), madalyonun bu yüzünden de haberdar olsun diye yazıyorum. Maalesef şu anda toplumumuzda azim ve çalışma gibi kavramların pek bir karşılığı yok.

Yolunuz açık olsun. Ben onca birincilikler, üzerine yüksek lisans ve "doçentlerinin" çoğunun yanına bile yaklaşamayacağı yabancı dil bilgisiyle, içinde bulunduğumuz düzenin de desteğiyle acımasızca "sömürüleceğimi" bildiğim halde, belki asgari ücretle çalışabilirim diye iş arayacağım. Ha bir de hala aptal gibi, hem fiziksel hem psikolojik açıdan paramparça olacağımı bile bile, ya izin verirlerse hem çalışır hem de doktora yaparım belki diye salakça sırıtıyor, hayal kuruyorum. Ailem ise ellerinde kılıçlarıyla beklemedeler.

İsterlerse bu arada YÖK'ü manava bağlasınlar, en iyi karpuzu seçen de kadroya alınsın. Hatta 1. aday şöyle belirlensin:
%1 GNO, %1 Dil, % 1 ALES, %97 Karpuz Seçimi. En yüksek puanı alan kazanır.

Onca dönem içinde neden bu yıllara denk geldik ya, neden!

bdnzeses

Öğrenci
Açıkçası benim içim hiç rahat değil. Bu süreçten bir olumsuzluk çıkacak diye düşünüyorum.

"Ya öyle düşünme, ne düşünürsen o olur" diyen tayfadan da bıktım. Ya arkadaş, "hırsızın hiç mi suçu yok?"

Akademiye harcadığım enerji hayatımın hatası oldu. Lisans 3. sınıfta KPSS'ye çalışmaya başlasam durum bambaşka olurdu. 7 yıldır arı gibi çalışıyorum, girmediğim sınav, almadığım puan kalmadı. Hem istedikleri saçma puanları fazlasıyla topladım, hem her hocanın gönlünü hoş ettim, hem de kendimi akademik açıdan olabildiğince geliştirdim. Bunları kendimi övmek için söylemiyorum, yanlış anlayanlar olabilir. Zaten ortada övülecek bir hal de yok. Bitik bir durumdayım. Buraları okuyan yolun başında bir arkadaş var ise (ki zamanında ben de o haldeydim), madalyonun bu yüzünden de haberdar olsun diye yazıyorum. Maalesef şu anda toplumumuzda azim ve çalışma gibi kavramların pek bir karşılığı yok.

Yolunuz açık olsun. Ben onca birincilikler, üzerine yüksek lisans ve "doçentlerinin" çoğunun yanına bile yaklaşamayacağı yabancı dil bilgisiyle, içinde bulunduğumuz düzenin de desteğiyle acımasızca "sömürüleceğimi" bildiğim halde, belki asgari ücretle çalışabilirim diye iş arayacağım. Ha bir de hala aptal gibi, hem fiziksel hem psikolojik açıdan paramparça olacağımı bile bile, ya izin verirlerse hem çalışır hem de doktora yaparım belki diye salakça sırıtıyor, hayal kuruyorum. Ailem ise ellerinde kılıçlarıyla beklemedeler.

İsterlerse bu arada YÖK'ü manava bağlasınlar, en iyi karpuzu seçen de kadroya alınsın. Hatta 1. aday şöyle belirlensin:
%1 GNO, %1 Dil, % 1 ALES, %97 Karpuz Seçimi. En yüksek puanı alan kazanır.

Onca dönem içinde neden bu yıllara denk geldik ya, neden!

Benim içimde hiç rahat değil hocam söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum aynı durumdayım ne yazık ki vazgeçmenin eşiğindeyim fakat emeklerime giden senelerime kıyamıyorum. Özel sektörde çalıştım çekilecek çile değil sırf bu yüzden sadece işimi severek yapmak amacıyla bu yola yöneldim ama çok yıprandım. Sizi tanımıyorum yaşınızı, alanınızı falan bilmiyorum ama eğer özel sektör tecrübeniz yoksa belli bir yaştan sonra tecrübesiz iş bulmak çok daha zor olduğundan özelde iş bulursanız değerlendirmenizi tavsiye ederim. Çok kötü bir durum gerçekten insanın zoruna gidiyor ama bir yandan hayatta geçiyor. Tabi tamamen ideallerinizden vazgeçmeyin ilanları takip edin ne zaman ne çıkacağı belli olmaz. Umarım emek veren herkes emeğinin karşılığını alır....

A

Akademik Form a

Guest
Khk

Son khk ile yok un kadro aktarimi kadto tahsisi kadro kullanma izni yetkileri alindi ben ogrenci affi ile donecem kadro kullanma izninden dolayi yoksiste bekliyor cimere de bildirdim suan gidemiyorum
Bundan dolayi acilmiyor Yetki cumhurbaskanligina verildi surec suan tikanmis durumda bir suru ilan beklemede . Yök suan bilmiyor Kac kere aradim Ankaraya yöke gittim Ne olacagi suan belli degil yonetmelik bekleniyormus
Ama o kadar uzatamazlar Yoksa daha da tikanacak

T

To_to_ro

Guest
Öğretim görevliliği

Merhaba arkadaşlar, öğretim gorevliligi ilanlarida kisiye özel açılıyor deniliyor tüm forumlarda, acaba tanıdık torpil olmadan bi kadro bulup yerlesmemizin hiçbir şansı yok mudur? Birde kasim ayina kadar ilan cikma ihtimali cok düşük müdür ve ilanlar yoksis'ten mi yayinlanacak acaba bilgisi olan arkadaşlar yardimci olabilirlerse cok sevinirim?

Alican 28

Öğrenci
Öğretim görevlisi ilanları açıldı. Bu yetki üniversitelere bırakıldı. Bununla ilgili haber linki aşağıda. Bir akademisyen değilim ama adayının babasıyım. Hepinizin adına sevindim.

Alican 28

Öğrenci
Son düzenleme: