Öğretim Görevlisi/Okutman/Uzman Alımında Hangi ALES Puanı Kullanılır?

Akademikales

Öğrenci
Merhaba hocam,

-Okuduğum alan hukuk - EÀ olarak üniversite ye kaydoldu. Bitti.

-İsteğim - MYO da hukuk dalında ÖĞRETİM GÖREVLİSİ olmak.

- 2017 ALES - Sözel puanı ile üniversitelere başvuru yapabilir miyim? Yoksa illa ki EA da 70 puan mı olması lazım?

Ea-67 puan
Sözel-75 puan

parafiskalite

Yardımcı Editör
Merhaba hocam,

-Okuduğum alan hukuk - EÀ olarak üniversite ye kaydoldu. Bitti.

-İsteğim - MYO da hukuk dalında ÖĞRETİM GÖREVLİSİ olmak.

- 2017 ALES - Sözel puanı ile üniversitelere başvuru yapabilir miyim? Yoksa illa ki EA da 70 puan mı olması lazım?

Ea-67 puan
Sözel-75 puan

Myo’da Adalet bolumu eskı sısteme gore sozelden ogrencı alımı yaptıgı ıcın sozel puanınızı kullanabılırsınız. Bu kararı uygulamayan ve lısans mezunu olunan alanda puan turu ısteyen kurumlar da var, bavuracagınız kurumun ıdarı personelınden ya da myo mudurunden bılgı almanızı tavsıye ederım.

Akademikales

Öğrenci
Öncelikle teşekkür ederim [MENTION=90612]parafiskalite[/MENTION] hocam.

Anladığım kadarı ile tam bir netlik yok.

Önceleri bir ara Sözel den aldılar lisansa. Sonra da ea puan türünden aldılar.

Benim se üniversite ye giriş 2000 yılı. O zaman ea idi puan türü.

Her üniversite sanırım kendi içtihadını uyguluyor.

Tekrar teşekkür ederim.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Öncelikle teşekkür ederim [MENTION=90612]parafiskalite[/MENTION] hocam.

Anladığım kadarı ile tam bir netlik yok.

Önceleri bir ara Sözel den aldılar lisansa. Sonra da ea puan türünden aldılar.

Benim se üniversite ye giriş 2000 yılı. O zaman ea idi puan türü.

Her üniversite sanırım kendi içtihadını uyguluyor.

Tekrar teşekkür ederim.

Karar gayet net fakat ılanlarda bıle hâl⠓lısans mezunu olunan alanın puan turu” dıye sart var. Zaten yenıden yenı kararlar alınacak. Koklu bır degısıklık beklıyorum. Hep bırlıkte bekleyelım..

S

.sine

Guest
Merhaba arkadaşlar, yeni bir başlık açmak istemedim. Bır ilana başvuracağım. İlanda, ALES sonuç belgelerinin (27.09.2017 tarihinden önce yapılan ALES sınavı sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 3 yıl süreyle geçerli kabul edilecektir.) doğrulama kodlu internet çıktısı, yazıyor.

Ales puanlarının geçerlik süresi 3 yıldan 5 yıla çıkarılmamış mıydı? Tekrar 3 yıla mı düşürüldü? Mayıs 2014 tarihli puanımı kullanmak istiyorum. Geçersiz mi sayılacaktır? Bu sene içinde başvurduğum bütün ilanlarda bu puanı kullanabildim. Ancak hiçbir ilanda böyle açıklama yoktu.

N

Nej

Guest
Uzmanlik

Arkadaslar Merhaba, Universitenin Dis Iliskiler Koordinatorlugunde bilgisayar isletmeni olarak gorev yapiyorum.Sozel 80 ales ve 85 yabanci Dil puanim var.Doktorada ders asamami tamamladim.Ogrenmek istedigim isletme mezunu olmama ragmen sozel alesle atanabilir miyim.Dis iliskiler ofisleri uygulamali birimler ve genelde ingiliz dili edebiyati mezunlari istihdam edilir.

Y

Yusuf Bilal

Guest
ALES Puan Türü ve TYT

Merhaba arkadaşlar, ben de aynı durumla karşı karşıyayım. O tarihten bu yana yök'ten veya cimer'den konuyla ilgili herhangi bir yanıt alan oldu mu? Bu durumda olan arkadaşlardan Üniversite ya da myo müdürü inisiyatifiyle sorun yaşamadan göreve başlayan var mı?