Öğretim Görevlisi/Okutman/Uzman Alımında Hangi ALES Puanı Kullanılır?

Merhaba, yüksekokullarda öğretim görevliliği için aranan ALES'ten 70 puan şartı bazı durumlarda Üniversite Senato kararı ile 60'a düşürülebiliyormuş, böyle bir duyum aldık. Bilgisi olan var mı? Yönetmelikte üzerinde bir puan belirlenir diyor ama?..

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,
Bugün haberleşen ünvlere yazıyla duyurulan ales düzenlemesinde 3. Maddede "yabancı dil puanıyla öğrenci alan bölümden mezun olan" öğrencilerin atamalarında istedikleri alesin geçerli olduğu yazmakta.

İngilizce öğretmenliği, italyanca öğretmenliği vb bölümlerden mezun bir aday örneğin Herhangi bir bölümde araştırma görevlisi kadrosuna başvurduğunda EA ales dışında SÖZ ales de yani istediği alesi kullanabilir mi?

Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler

G

Güngör ÇAN

Guest
Mezuniyet notu ile ilgili

Merhaba,

Bu kadrolarda değerlendirme yapılırken mezuniyet notu da işin içine giriyor. Yüksek lisans mezunuysanız yüksek lisans notuna mı bakılır yoksa lisans notuna mı? Ayrıca "... bölümde lisans veya yüksek lisans yapmış olmak" şartı var ise ve lisans bölümünüz şarta uymaz ama yüksek lisans bölümünüz şarta uygun ise yüksek lisans mezuniyet notu mu geçerli olur? İlanlarda hep lisans transkripti isteniyor çünkü, teşekkürler.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Merhaba,

Bu kadrolarda değerlendirme yapılırken mezuniyet notu da işin içine giriyor. Yüksek lisans mezunuysanız yüksek lisans notuna mı bakılır yoksa lisans notuna mı? Ayrıca "... bölümde lisans veya yüksek lisans yapmış olmak" şartı var ise ve lisans bölümünüz şarta uymaz ama yüksek lisans bölümünüz şarta uygun ise yüksek lisans mezuniyet notu mu geçerli olur? İlanlarda hep lisans transkripti isteniyor çünkü, teşekkürler.

Tum basvurularda lısans dıploması puanı esas alınır.
Lısans ve yuksek lısans sartı olarak hangı bolumler ıstenıyorsa uyum saglamak zorunda, aksı bır durumda zaten basvurunuz gecerlı sayılmaz. Yanı lısans uymuyor, yuksek lısans uyuyor olsa dahı basvuramazsınız.
Bolum, deneyım (aranıyorsa) ve dıger ozel sartların tumunu saglamak zorundasınız.

finduilas

Profesör
Tum basvurularda lısans dıploması puanı esas alınır.
Lısans ve yuksek lısans sartı olarak hangı bolumler ıstenıyorsa uyum saglamak zorunda, aksı bır durumda zaten basvurunuz gecerlı sayılmaz. Yanı lısans uymuyor, yuksek lısans uyuyor olsa dahı basvuramazsınız.
Bolum, deneyım (aranıyorsa) ve dıger ozel sartların tumunu saglamak zorundasınız.

"veya" sarti varsa lisans uymuyor, yuksek lisans uyuyorsa basvurabilirsiniz.

dopamin

Öğrenci
Değerli hocalarım bir sorum olacak,

Yard. Doç. puan kriterlerinde ''yurtdışında bilimsel çalışma için burslu olarak bulunmuş olmak'' gibi bir ibare varsa Erasmusla tez çalışma konumuza kabul alıp gitmek de bu kapsama girer mi net olarak nasıl bilebilirim puan getirip getirmeyeceğini acaba?

Teşekkürler

S

Saim Yılmaz

Guest
Deneyim

Merhaba,

"Belgelendirmek kaydıyla C/C++ konusunda 2 sene deneyim" gibi ilanlarda bu nasıl belgelenir. SGK da çalıştığım şirket yazılım şirketi benim mesleğimde AR-GE elemanı olarak gözüküyor. Bu yeterli olur mu?

Teşekkürler.

a.sadan

Öğrenci
öğretim görevlisi alımında alesten hangi puan türü baz alınır?

Sitemizin değerli yöneticileri ve üyeleri,
fizik tedavi ve rehabılıtasyon (önlisans) bölümüne öğretim görevlisi alımında alesten hangi puan türü baz alınır,
yada böylesine bir sınırlandırma olabilir mi, lütfen çokça acil cevap..

Moderatör tarafında düzenlendi:

parafiskalite

Yardımcı Editör
[MENTION=101198]a.sadan[/MENTION] Mezun oldugunuz alan turu ya da basvuracagınız bolumun puan turunu kullanabılırsınız. Ikı secenegınız var, secım sızın.

seyda26

Öğrenci
Arkadaslar ogretim gorevlisi alimlarinda genelde kisiye ozel sartlar mi olur ?? Cunku ar gor icin pek umudum kalmadi yuksek lisansi bitirip direkt ogretim gorevlisi icin basvuru yapmak istiyorum ama bu sekilde soylentiler var. Ne kadar dogrudur

parafiskalite

Yardımcı Editör
Arkadaslar ogretim gorevlisi alimlarinda genelde kisiye ozel sartlar mi olur ?? Cunku ar gor icin pek umudum kalmadi yuksek lisansi bitirip direkt ogretim gorevlisi icin basvuru yapmak istiyorum ama bu sekilde soylentiler var. Ne kadar dogrudur

Ogretım gorevlısı ılanlarının durumu daha da ıcler acısıdır. Yokte ders vermıs olmak sartından tutun, pedagojık formasyon belgesı ıstenmesıne kadar her turlu degısık ılanlar var.

a.sadan

Öğrenci
Teşekkürler 😇

- - - Güncellendi - - -

[MENTION=101198]a.sadan[/MENTION] Mezun oldugunuz alan turu ya da basvuracagınız bolumun puan turunu kullanabılırsınız. Ikı secenegınız var, secım sızın.

TEŞEKKÜRLER 😇

- - - Güncellendi - - -

TEŞEKKÜRLER 😇

kalamarr123

Öğrenci
Merhaba, farkındayım konula alakalı olmayan bir yere yazıyorum ancak yeni olduğum için bulamadım lütfen affedin. Arkadaşlar ben bugün 25 aralıkta ilan edilen bir kadronun araştırma görevlisi sınavına girdim. Bu kadroda ne 33A ne 50D yazmıyordu( diğer bölümlerde yazıyordu) sınava girdiğimizde hoca bu kadronun 50d kadrosu olduğunu Doktora sonrası gittiğini söyledi. Böyle birşey nasıl olur, 50D belirtilmesi gerekmez mi ? Lütfen yardım.