ÖYP 2012 Yönetmeliği AÇIKLANDI!

Yeni Yönetmeliği nasıl buldunuz?

• Olumlu

Oy: 76 51.4%
  • Değişen bir durum yok.

Oy: 74 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    148

Doğuş1

Doçent
Arkadaşlar genelde tartışılan ifadeler %lik değişimlerle ilgili, mümkünse ilk ÖYP atamaları ile atanan arkadaşlardan aşağıdaki durum ile ilgili bilgisi olan bi arkadaşımız açıklayıcı bilgi verirse sevinirim..

Ben 2010 da ilk atanan öyp araş gör. lerindenim, dil puanım şuan 55, görevlendirme tarihim 2010, 9. ayın 21 i idi,
ozamanki şartlara göre dilden dolayı ilişik kesme gibi birşey söz konusu değildi, ilişik kesme durumu bizi kapsıyormu, durumumuz ne olacak? buna istinaden ben ilk yılın sonunda öyp araş gör liliğinden çıkarak normal araştırma görevlisi olarak görevlendirme istedim ve YÖK tarafından görevlendirildim muallak bir durum içerisindeyim, net bir bilgi varsa paylaşırsanız sevinirim.

Hocam sen nerelerdeydin bu konuda kaç arkadaşın görevine son verildi. Benim mesai arkadaşımda aynı durumda şu anda ve eylülü ayında ilişiği kesilecek

anköyp

Öğrenci
yorum yaparken de sırf eleştiri olsun diye yazmamak lazım, söylediğimiz şeylerin altını doldurarak konuşmalıyız.neticede kimisinin mezuniyeti yüksek kimisinin alesi yüksek kimisinin dili yüksek. kimisi de benim zaten öyp puanım 65 ama olsun yine de sistem adaletsiz diyo. e kardeşim şimdi girilen ales sınavı ortak bi sınav. biri 85-90 alıyo biri 70'lerde kalıyosa kimse kusura bakmasın da iğneyi de biraz kendimize batırmamız lazım. ama herkesin düşüncesine de saygı duyuyorum tabiiki.

feyyazzeren

Öğrenci
hocam acilen bana dön. bizim mağduriyetimiz çok büyük. 50 nin altı yada 65 in altında olup atılanlardan daha büyük ççünkü senet vs de var işin içinde. yökte görev alamamaya kadar gidiyor. sana telefon numaramı mesajla gönderdim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

feyyazzeren

Öğrenci
hocam acilen bana dön. bizim mağduriyetimiz çok büyük. 50 nin altı yada 65 in altında olup atılanlardan daha büyük ççünkü senet vs de var işin içinde. yökte görev alamamaya kadar gidiyor. sana telefon numaramı mesajla gönderdim.

Arkadaşlar genelde tartışılan ifadeler %lik değişimlerle ilgili, mümkünse ilk ÖYP atamaları ile atanan arkadaşlardan aşağıdaki durum ile ilgili bilgisi olan bi arkadaşımız açıklayıcı bilgi verirse sevinirim..

Ben 2010 da ilk atanan öyp araş gör. lerindenim, dil puanım şuan 55, görevlendirme tarihim 2010, 9. ayın 21 i idi,
ozamanki şartlara göre dilden dolayı ilişik kesme gibi birşey söz konusu değildi, ilişik kesme durumu bizi kapsıyormu, durumumuz ne olacak? buna istinaden ben ilk yılın sonunda öyp araş gör liliğinden çıkarak normal araştırma görevlisi olarak görevlendirme istedim ve YÖK tarafından görevlendirildim muallak bir durum içerisindeyim, net bir bilgi varsa paylaşırsanız sevinirim.

artvur

Öğrenci
Bu yorumu okuyup, bu açıdan da bakmaya çalışın lütfen arkadaşlar...

ales sınavı ile akademisyen atamaya kesinlikle katılmıyorum. çünkü türkçe, matematik ve mantıkla bu iş olmaz. ayrıca ales sınavına çalışarak da puan yükseltilmiyor. ben ales kursuna gittim, bitirmediğim konu anlatımı, deneme kitabı kalmadı, son bilmem kaç senenin sorularını da yaptım ve sonuç yine hüsran oldu ve eminim ki benimle aynı durumda olan bir yığın birey vardır. üniversiteler arasında adaletsizlik var bu doğru ama bunu zamanında engellemek yökün işiydi. şimdi bu uçurum yüzünden binlerce kişi mağdur olmuş durumda.

artvur

Öğrenci
yorum yaparken de sırf eleştiri olsun diye yazmamak lazım, söylediğimiz şeylerin altını doldurarak konuşmalıyız.neticede kimisinin mezuniyeti yüksek kimisinin alesi yüksek kimisinin dili yüksek. kimisi de benim zaten öyp puanım 65 ama olsun yine de sistem adaletsiz diyo. e kardeşim şimdi girilen ales sınavı ortak bi sınav. biri 85-90 alıyo biri 70'lerde kalıyosa kimse kusura bakmasın da iğneyi de biraz kendimize batırmamız lazım. ama herkesin düşüncesine de saygı duyuyorum tabiiki.

işte dediğiniz noktada birileri o 85-90 ları nasıl alıyor bu tartışılmalı bence. ben son sınavda neredeyse bir sene uğraştım ve istediğim ales puanını alamadım. neyse artık alımlara bakacağız. bundan sonrası için hayırlısı olsun demekten birşey gelmiyor

piyanist

Öğrenci
Özel yetenek sınavıyla lisansüstü eğitime öğrenci kabul eden anabilim dalları için ise ilgili Yükseköğretim Kurumunca özel yetenek sınavı yapılır. Değerlendirme ve yerleştirme adayların ÖYP Puanının % 75’i ve ilgili Yükseköğretim Kurumunca yapılan Özel Yetenek Sınavının % 25’i hesaplanarak yapılır.

hocam bu özel yetenek sınavı nezaman yapılır ne sorulur bir bilginiz var mı? birde anlaşılan özel yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümlere usulde açıklanan puanla basvuru yapıcaz ozaman basvurular baslamadan önce sınav yapmak durumundalar. nasıl olacak hepsi ikiarada bir derede. iyice uzayacak herşey

mynet

Doçent
ales sınavı ile akademisyen atamaya kesinlikle katılmıyorum. çünkü türkçe, matematik ve mantıkla bu iş olmaz. ayrıca ales sınavına çalışarak da puan yükseltilmiyor. ben ales kursuna gittim, bitirmediğim konu anlatımı, deneme kitabı kalmadı, son bilmem kaç senenin sorularını da yaptım ve sonuç yine hüsran oldu ve eminim ki benimle aynı durumda olan bir yığın birey vardır. üniversiteler arasında adaletsizlik var bu doğru ama bunu zamanında engellemek yökün işiydi. şimdi bu uçurum yüzünden binlerce kişi mağdur olmuş durumda.

Bu durum bana çok garip geliyor açıkçası, sizin özelinizde söylemiyorum ama zorlu lisans derslerinde 3,50 ortalama yapan insanlar nasıl ALES'te düşük alabilir ? Alt tarafı Türkçe-Matematik dediğiniz gibi. ÖSS sınavında çok daha zorlarını çözdüğünüz birkaç soru.

mynet

Doçent
Özel yetenek sınavıyla lisansüstü eğitime öğrenci kabul eden anabilim dalları için ise ilgili Yükseköğretim Kurumunca özel yetenek sınavı yapılır. Değerlendirme ve yerleştirme adayların ÖYP Puanının % 75’i ve ilgili Yükseköğretim Kurumunca yapılan Özel Yetenek Sınavının % 25’i hesaplanarak yapılır.

hocam bu özel yetenek sınavı nezaman yapılır ne sorulur bir bilginiz var mı? birde anlaşılan özel yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümlere usulde açıklanan puanla basvuru yapıcaz ozaman basvurular baslamadan önce sınav yapmak durumundalar. nasıl olacak hepsi ikiarada bir derede. iyice uzayacak herşey

Bu madde yine işi merkezilikten çıkardı aslında, belli ki okullar sınav yapacak ve torpil de olacak.

sedat_ctnts

Öğrenci
anlamadığım nokta şu ben kamu 1 öğrencisiyim okul puanının etkisini %10 azaltmıslar okul derslerıne mı ağırlık versem ufak ufak alese mı hazırlanmaya baslasam kararsızlastım ne yapmalıyım sizce yardımcı olursanız sevinirim.

mynet

Doçent
anlamadığım nokta şu ben kamu 1 öğrencisiyim okul puanının etkisini %10 azaltmıslar okul derslerıne mı ağırlık versem ufak ufak alese mı hazırlanmaya baslasam kararsızlastım ne yapmalıyım sizce yardımcı olursanız sevinirim.

ALES uzun uzun çalışılacak bir sınav değil, okul derslerine bak. ALES'e son 3-4 sınava çalışarak girmen yeterlidir aslında genel olarak.

artvur

Öğrenci
Bu durum bana çok garip geliyor açıkçası, sizin özelinizde söylemiyorum ama zorlu lisans derslerinde 3,50 ortalama yapan insanlar nasıl ALES'te düşük alabilir ? Alt tarafı Türkçe-Matematik dediğiniz gibi. ÖSS sınavında çok daha zorlarını çözdüğünüz birkaç soru.

şöyle bir durum var ki ales ve bölüm sınavları birbirinden çok farklı şeyler. bölüm sınavları bence sizin uzmanlaşmak istediğiniz branşta sizin bilginizi ölçen sınavlardır, yerine göre kolay yerine göre de zor. ama ales bilgi ölçmüyor ki sadece zamanı kullanma yarışı. sorulan sorular da zaten genelde tartışmalı oluyor, zamanı harcıyor ve harcanan onca emek de buharlaşıyor. o yüzden de ales düşük geliyor. keşke bilim sınavları gelse ama o da çok zor.

piyanist

Öğrenci
Bu madde yine işi merkezilikten çıkardı aslında, belli ki okullar sınav yapacak ve torpil de olacak.
Aynen öyle hocam. Öyp için uğraşmamın senetti zorunlu hizmetti hepsini göze almamın tek karşılığı adil bir atama olmasıydı. Şimdi hiç anlamı kalmadı. Canım ülkemde özel yetenek sınavlarının objektifliğide malum. Bari cariyle uğraşalım artık yine ales yine dil yine yetenek sınavı olacak hiç olmazsa zorunlu hizmet işten çıkarılma büyük meblağda ki senetler boynumuzu bükmesin. bu ülkede müzik resim gibi alanlarda akademik kariyer yapmak için dürüst bir yol buldum dedim oda yalan oldu...

M

Merve

Guest

Benim buradan anladığım özel yetenek sınavı lisansüstü tercihler için yapılıyor. Zaten lisansüstü eğitim kontenjanları ve yerleştirme başlığında anlatılmış.

halley

Öğrenci
Bence okul derslerine ağırlık ver. Diploma notun değişmez olacak, bir seferlik olacak ama alesi istediğin zaman artırabilirsin. Ben alese ilk girişimde 20 gün çalışmıştım 82 aldım, ikinci sefer de önceden çalışmadıklarıma 10 gün sıkıca çalıştım 91'e çektim. Kişiye göre gerekirse 1 hafta çalışır, gerekirse 1 sene... Ama sen ne olursa olsun asıl emeğini okul derslerine harca. Girmek için ales lazım ama içeride kullanacağın asıl şeyler üniversite altyapın olacak :)

Ya arkadaşlar hemen hemen bütün yazılanları okudum. Ama aradığımı bulamadım. Merak ettiğim şu:

ben geçen sene yazın bu öyp'ye başvurdum. kazandım. gitmeyi de çok istiyordum. ama ailevi sebeplerden gidemedim. ve böyle puan kırılacağını da falan bilmiyordum. şimdi bu dönem ben başvurursam puanım kırılacak mı?

anköyp

Öğrenci
Ya arkadaşlar hemen hemen bütün yazılanları okudum. Ama aradığımı bulamadım. Merak ettiğim şu:

ben geçen sene yazın bu öyp'ye başvurdum. kazandım. gitmeyi de çok istiyordum. ama ailevi sebeplerden gidemedim. ve böyle puan kırılacağını da falan bilmiyordum. şimdi bu dönem ben başvurursam puanım kırılacak mı?
valla çatur çutur kırarlar hemde :)

nurcihan

Öğrenci
yürekten katılıyorum sana kesinlikle alesi iyi olanlara sadece yaradı başka bişe değil. lanet olsun diyorm ya ben 4 sene didindim Türkiyenin en iyi okullarından birini 2.likle bitirdim boşunaymış demek ki ya yazık verdiğim emeklere. derslere uğramayan işi gücü laylay lom olan sırf alesten iyi aldı diye önüme geçecek. bravo büyük başarı dencek o insna bi de. çok iyi destekleniyor başarılı insanlar türkiyede yazık cidden yazık.
Şunu anlayamıyorum. Sanki not ortalaması iyi olanlar artık ÖYP ye giremeyecekler gibi bir hava yaratılıyor. Madem o kadar sene o kadar çalıştınız, bi zahmet iki ay da ALES için çalışıverin. Şahsen iki ay içerisinde ALES puanımı 85 ten 93 e yükselttim. Bu kadar ver yansın etmenin mantığı nedir?