ÖYP 2012 Yönetmeliği AÇIKLANDI!

Yeni Yönetmeliği nasıl buldunuz?

• Olumlu

Oy: 76 51.4%
  • Değişen bir durum yok.

Oy: 74 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    148

kocaturkf

Öğrenci
Ya arkadaşlar sayfalardır saçma birşeyi tartışıyorsunuz. Sadece son girilen sınavın geçerli olması gibi bir ihtimal olabilir mi sizce? Yapılan daha yüksek bir puanın başvuru açısından kazanılmış bir hak olabileceğini düşünmüyor mu kimse?

Sahinusta

Öğrenci
ben bu sene bahar donemıne gırecektım ales sınavına ve cok ıı olmus bence.. ortalamamda ıı ve ınsallah atanabılırım ve umarım atama bekleyen tum arkdaslarımda atanabılır... ve sızlerden tecrubelı olanlardan yardım ıstıyorum sızce nasıl calısmalıyım kursada yazlıyorum ve kendımde takıp edıyorum ve fızık bolumunden mezun oalcagım...

tzbngl

Öğrenci
valla puanım +1,2 arttı. Ama bölümdaşlarımın daha çok artmış olması ihtimali hevesimi kursağımda bırakıyo, işler sıralamaya bakıyo en nihayetinde:S

Engineer-

Öğrenci
Cevaplara bakıyorum da, herkesin öyp puanı yükselmiş. Veyahutta ALES notu, diploma notundan yüksek olanlar yorum yazıyor. Bence değişen bi şey olmayacak gibi. Çünkü herkesin notu yükselmiş. Benim de hiç yükseltemediğim halde 1 puan arttı.

fredy06

Öğrenci
arkadaşlar bölüm ve puan yazsanız da karşılaştırma yapsak. bunu yazmamız ne de olsa mevcut sıralamaya bi etki yapmıcak. benim uluslararası ilişkiler, öyp 80.

XX06

Öğrenci
Alesle akademisyenliğin seçildiği bir sınav halıne gelmiş.Ne kadar komik.Lisans öğrenimi boyunca binbir sıkıntı çekip ortalamasını yüksek tutmaya çalışmak alanıyla ilgili başarısını gösterirken .Ne gerek var buna aman biz akademisyeni bir türkçe matematıkle secelim demek ve Üniversitelerde kaliteli eğitim beklemek tam da bu sisteme Göre olsa gerek :) Bi kaç sene sonra yakınırlar niye unıversıtelerımızde kalite eğitim olmuyor diye . Hakkımızda hayırlısı dicem ama ortalamamın iyi olması ve ortalama katkısının düşürülmesi Moralimi Bozmadı da değil .

şans

Öğrenci
Alesle akademisyenliğin seçildiği bir sınav halıne gelmiş.Ne kadar komik.Lisans öğrenimi boyunca binbir sıkıntı çekip ortalamasını yüksek tutmaya çalışmak alanıyla ilgili başarısını gösterirken .Ne gerek var buna aman biz akademisyeni bir türkçe matematıkle secelim demek ve Üniversitelerde kaliteli eğitim beklemek tam da bu sisteme Göre olsa gerek :) Bi kaç sene sonra yakınırlar niye unıversıtelerımızde kalite eğitim olmuyor diye . Hakkımızda hayırlısı dicem ama ortalamamın iyi olması ve ortalama katkısının düşürülmesi Moralimi Bozmadı da değil .

haklısınız, ben lisans 2. sınıftan beri akademik alanda çalışmak istiyordum bunun için ortalamamı yüksek tuttum, sürekli makaleler, kararlar okuyorum ama sistem beni türkçe matematikle seçiyor, üstelik öss deki gibi mantıklı bir şey de yok ortada sadece zamanla yarışıyorsun bilginle değil

Optimis

Öğrenci
Bu ne biçim değişiklik yaaa, buna değişiklik bile denemez... dip. notunu azaltıp alese eklemekte ne, dile eklenmeliydi %10
puanımı hesaplıyorum bi değişiklik yok resmen