ÖYP 2012 Yönetmeliği AÇIKLANDI!

Yeni Yönetmeliği nasıl buldunuz?

• Olumlu

Oy: 76 51.4%
  • Değişen bir durum yok.

Oy: 74 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    148

Mefk

Öğrenci
Ayrıca akademisyen olacak insanların hala excel'e girip , 3 formül yazıp not hesaplayamamasına ve site yönetiminden istemesine şaşırıyorum..
Kazanıpta gitmeyen arkadaşlara 1 yılla kurtamanın mutluluğunu yaşamalarına şaşırıyorum.Hak yemek bir kişinin akademi hayalleriyle oynamak 1 seneymiş..Harikasın Yök.

tulıp3

Öğrenci
Nazmi hocam su 3 luk kesinti sorularina da bi cevap yazsaniz, arkadaslr puan artis oranlarini yaza yaza bi hal oldu, bi durun da sunun icerigini bi konusalim. Kesinti 10 olacak mi olmayacakmi 3 uygulananlara. Davalardan bi haberi olan yok mu ya bu ne sacma biseye donustu

Mefk

Öğrenci
Nazmi hocam su 3 luk kesinti sorularina da bi cevap yazsaniz, arkadaslr puan artis oranlarini yaza yaza bi hal oldu, bi durun da sunun icerigini bi konusalim. Kesinti 10 olacak mi olmayacakmi 3 uygulananlara. Davalardan bi haberi olan yok mu ya bu ne sacma biseye donustu

Bence 1 seneden kasteddikleri şey 1 dönem öyp başvuruları..Ama geçen sene yapanlardan bu sene kırılacak mı o hala muallak..

Mefk

Öğrenci

Bence 1 seneden kasteddikleri şey 1 dönem öyp başvuruları..Ama geçen sene yapanlardan bu sene kırılacak mı o hala muallak..

nahova008

Öğrenci

slm hocam %3 lük kesinti konusunda danıştaya dava açmıştık arkadaşlarla öncü olarak dava daha sonuçlanmadı. fakat avukatı aradaım söylediği 2011 de kazanıp gitmdiğinin için yuzde üç ek yrleştrmede kesildi ve yeni alınan karar il bu oran yuzde 10 a çıktı fakat üstunden 1 yık gştiği için puan kesintisi olmayacak fakat 2011 ek yrleştrmede kazadıysanız basvuru yaparsanınz ya da o donemden sonra istifa etmişsenin %10 luk ksinti olacak dedi. kısacası eğer 2011 tmmuzda kazanıp gimediyseniz kesinti yok 2011 ek yrleştermede kazandysanız ksinti %1 v artık %3 lük ksiti diye birşey yok davalar olumlu da olsa olumsunda olsa sonuç olumlu oldu :) temmuz ayındakı arkadaşlar için ..... zaten ek yerleşteme öncesi kesintiyi herkes biliyordu ona göre trciih yapılmıştır....

A

aeales

Guest
hala lısansta olup sırf denemek ıcın kendını!!! tercıh yapanları duyduk gecen sene. bır sene o tarz ınsanlar ıcın ne kı ? kadroyu alabılıyomu alamıyomu ona bakıyo bu zıhnıyet!!!! %3 kalsaydı ama bağlayıcı olsaydı daha iyiydi.

tulıp3

Öğrenci
sadece bır sene... seneye ek atamalarda ellerını kollarını sallayarak tercıh yapabılcekler...

Sizde belki birgun atanir ve bir sorun yasarsiniz sonrada aa ulkemdeki guzel sistem arkanizdan ceza uygular yillardir yapilanlara deilde birtek o yil size patlar ondan sonra o ellerini kollarini sallayark laflarini tekrar bu curetle soylersiniz, ne bencilliktir bu ya

<<<tuti>>>

Öğrenci
arkadaşlar dil puanı 50-65 arası olanlara dil şartını yerine getirmeleri için 2 senemi hak tanınmış??
bu önceden varmıydı benmi görmemişim
olayların yabancısı olduum için sorumun kusuruna bakmayın
herkesin gönlünden geçenin olması dileğiyle...

erdemkan

Öğrenci
Teşekkür ediyorum..Hayatımda hiç ama hiç öypli olmak istemedim.Çalışmaya gittiğim üniversitelerde masalarının başında mesai saatinde yatan uyuyan öyp'liler gördüm. Ne de olsa mantık şuydu : Beni atsalar dil var ales var not var yine ATANIRIM ! O yüzden yatarım kimse bana karışamaz mantığı var.Ama arkadaşlar cari alımda %10 torpil dönüyor ama giren adam akademiyi evi biliyor , atılmak resmen kabus , ne kadar puanın olsada yine bi ilk 4 yine bi bilim sınavı var.Hocalarımızdanda (fen bilimleri) öyplilerin çok boş oldugunu duyuyoruz..

Bu olay biraz farklı mefk aksi gibi çok zor şartlar altında çalışanlarda var bir kaç kişiyi görüp tümevarım yapmak doğru değil. Birçok başarılı şahsın caride yer bulamadığıda aşikardır ÖYP de onlar için bir nimet oluyor.

Bu arada yönetimden motorun tekrar yapılmasını ben dile getirdim ilk olarak. O excel kullanmayı bilmediğimden değil, esprisine geyiğine kurulmuş bir cümleydi bilgin olsun :). Sonuç olarak % leri bilmeden hesaplamak amacıyla giren bir sürü insan var. Yoksa excelde neler yaptığımı görsen şaşırabilirsin yine bir genelleme yapmışsın. :)

A

aeales

Guest
Sizde belki birgun atanir ve bir sorun yasarsiniz sonrada aa ulkemdeki guzel sistem arkanizdan ceza uygular yillardir yapilanlara deilde birtek o yil size patlar ondan sonra o ellerini kollarini sallayark laflarini tekrar bu curetle soylersiniz, ne bencilliktir bu ya

güzel bir beddua olmuş!!!!!

siz benim bahsettiğim topluluk içindeki istisnasınız oysa.

Mefk

Öğrenci
helal mefk böyle gidersen zaten senin öyp'ye ihtiyacın kalmaz merak etme.
Teşekkür ediyorum..Hayatımda hiç ama hiç öypli olmak istemedim.Çalışmaya gittiğim üniversitelerde masalarının başında mesai saatinde yatan uyuyan öyp'liler gördüm. Ne de olsa mantık şuydu : Beni atsalar dil var ales var not var yine ATANIRIM ! O yüzden yatarım kimse bana karışamaz mantığı var.Ama arkadaşlar cari alımda %10 torpil dönüyor ama giren adam akademiyi evi biliyor , atılmak resmen kabus , ne kadar puanın olsada yine bi ilk 4 yine bi bilim sınavı var.Hocalarımızdanda (fen bilimleri) öyplilerin çok boş oldugunu duyuyoruz..

yeni yüzdelere göre hiçbir kaybım olmadı.fakat ales'in ağırlığının arttırılması acayip saçma olmuş.öyp alımlarındaki tek akademik kriter diyebileceğimiz not ortalamasını %25'e düşürmüşler.öyp işi bildiğimiz öss'ye döndü diyebiliriz.bugünkü yönetmelik itibariyle öyp bilim insanı yetiştirmekten çok ama çok uzaklaşmıştır.öyp bundan sonraki süreçte gerçekten akademisyen olmak isteyenlerden ziyade, iş bulma sıkıntısı çektiği için akademisyenliği tercih etmek zorunda kalanlarla dolup taşacak.2.00 ile mezun olmak ile 4.00 ile mezun olmak arasında çok fark vardır (şahsi görüşümdür, katılmayabilirsiniz).ayrıca yeni yönetmelikte YÖK diyor ki: "üniversitede kasmayın, yata yata 2.00 ile bitirin ama ales'ten alın 95'in üzerinde puanı sizi atayalım" :)

tulıp3

Öğrenci
Nahova size yazmistim alinti yapamadi
:) Evet 2011 temmuzda bi gaflete gelip oyp sorumlusu kaydimi yapmadi ek yerlestrmeyi bekle diye. Bizde uyduk ne bilelim. Puanim yuksek dereceyle bitirmisim bir yildir bunun icin sirf bekliyorum bilseydim ztn giderdim % 10 la yuregime indi resmen. Uygulanmayacak bize yani diyosunuz hic bi kesinti dogrumu anladim?