akademusti
Öğrenci
iyi akşamlar benim bir sorum olacaktı. Öyp de tercihler yapılırken dil puanı olarak sadece üds mi kabul ediliyor, yoksa kpds de aynı şekilde kabul ediliyor mu. Şimdiden teşekkürler.
Peki ingilizce kpds puanımı kullanacağım iöin yabancı dil kısmına ingilizceyi mi seçmem lazım yoksa bölümüm alman dili olduğu için almancayı mı.Kusura bakmayın tam anlayamadım da daha sonrasında sorun çıkmaması için tekrar soruyorum yanlış beyan olarak değerlendirilmesin diye.
YDS Puanının 50-65 arası olması durumunda,2 yıl süre verilmesi halen geçerliliğini koruyor mu acaba? Ben,bu yönetmeliğe göre geçerliliği koruduğunu düşünüyorum ama tam emin olamadım! (2)Adayların ilan edilen kadrolara atamaları, yerleştirildikleri yükseköğretim kurumları tarafından 2547 sayılı Kanunun 33 üncü maddesi uyarınca yapılır. Atamaları sırasında beyanlarının doğruluğunun kontrolü ilgili yükseköğretim kurumunca yapılır. Atamalar; yabancı dil puanı 50'nin altında olanlar için en çok bir yıl, yabancı dil puanı 50-65 (65 hariç) puan arasında olanlar için ise en çok iki yıl süreyle yapılır.
Teşekkür ederim Hocam..